واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرپرست تيم آريان مطرح كردخيز تيم آريان دانشگاه آزاد قزوين براي قهرماني در جهان
سرپرست تيم «كن ست» آريان دانشگاه آزاد اسلامي قزوين كه در سومين دوره اين مسابقات در دو بخش مقام نخست را به خود اختصاص داده، نويد قهرماني در مسابقات جهاني را ميدهد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين افتتاحيه سومين دوره مسابقات بينالمللي «كنست» با حضور تيمهايي از دانشگاههاي تهران، امير كبير، خواجه نصيرالدين طوسي، كرج و دو تيم از كشور مصر در حالي برگزار شد كه در اين مسابقات تيم سامانه فضايي دانشگاه آزاد اسلامي قزوين هم شركت كرده بود.
«كنست»، محصولي هوا فضايي و يكي از سادهترين سيستمهايي است كه امكان طراحي و ساخت آن با هزينههاي پايين در محيط دانشگاهي وجود دارد و ميتواند به عنوان گام نخست براي ورود دانشجويان به عرصه تحقيقات كاربردي و آكادميك هوافضايي باشد.
عبارت «كن ست» از دو قسمت CAN به معني قوطي (قوطي نوشابه) و SAT كه مخفف Satellite به معني ماهواره است، تشكيل ميشود و به معني وسيلهاي با كاركرد مشابه ماهواره در ابعاد قوطي نوشابه است.
از استان قزوين نيز تيم آريان به نمايندگي از دانشگاه آزاد اسلامي قزوين با شركت در اين مسابقات توانست با وجود اينكه نخستين تجربه خود در اين حوزه را ميگذراند در بين 17 تيم به مقام نخست جهاني دست يابد.
تيم آريان دانشگاه آزاد اسلامي قزوين 11 عضو دارد كه خبرنگار فارس به نمايندگي از آنها با مهرداد ارژنگ سرپرست تيم آريان از دانشگاه آزاد اسلامي قزوين كه يكي از اعضاي گروه است مصاحبه انجام داده، اين گفتوگو از نظر ميگذرد.
قهرماني در كدام بخش اين مسابقات را كسب كرديد؟
در سومين دوره كنست دو عنوان قهرماني از دو دسته كلاسيك و حرفهاي را توانستيم كسب كنيم.
سومين دوره مسابقات «كن ست» با چه كيفيت و كميتي برگزار شد؟
روز اول سومين دوره مسابقات «كن ست» و به نوعي افتتاحيه اين مسابقات در پژوهشكده سامانههاي فضايي تهران برگزار شد و روز دوم در فرودگاه آزادي آبيك اين مسابقات پيگيري شد كه در اختتاميه مسابقات نيز حميد فاضلي رئيس سازمان هوا و فضا حضور داشت.
«كن ست» را چطور تعريف ميكنيد؟
«كنست» به وسيله بالن يا راكت از ارتفاع معين رهاسازي شده و به كمك بخش بازيابي خود به سمت زمين باز ميگردد و در حال حاضر چند كشور پيشرو در عرصه هوا فضا در جهان اقدام به برگزاري مسابقات كن ست ميكنند.
حضور دانشگاهها در اين مسابقات را مطلوب ارزيابي ميكنيد؟
در اين مسابقات از دانشگاههاي مطرحي چون تهران، كرج، خواجه نصيرالدين طوسي، دو تيم از كشور مصر و تيم سازمان هوا فضا شركت كرده بودند كه در مجموع به 17 تيم ميرسيدند و ميتوان گفت با وجود اين تيمهاي قوي فرصت خوبي براي محك زدن تيمها به وجود آمد.
در چه رشتههايي موفق به كسب عنوان شديد؟
مسابقات «كن ست» داراي چهار بخش مختلف است و به دو دسته كلاسيك و حرفهاي تقسيم ميشود، در دسته كلاسيك دو ماموريت تعريف شده است، كه يكي از آنها بررسي اتمسفر و ديگري تصويربرداري است كه ما موفق شديم در تصوير برداري مقام نخست را كسب كنيم.
در دسته حرفهاي دو مأموريت ديگر تعريف شده است كه بازيابي آلفا و بازگشت به محل معين را شامل ميشود كه تيم دانشگاه آزاد قزوين در ماموريت بازيابي آلفا مقام نخست را كسب كرده است.
در خصوص كاربرد «كن ست» توضيح بيشتري بدهيد.
«كن ست» يك سيستم هوا فضايي است و هدف آن بررسي و تصويربرداري اتمسفر جو زمين ميباشد و بازيابي آلفا يا ارسال محموله زيستي به يك ارتفاع خاص و بررسي شرايط محيط طبيعي كپسول كه نشان دهنده اين است كه موجود زنده در چه شرايطي است، از كاربردهاي آن است.
البته «كن ست» 20 سال است كه در دنيا وجود دارد ولي در ايران سومين دوره مسابقات خود را سپري كرده است و در ابتداي مسير قرار دارد.
در خصوص مأموريتهاي بررسي اتمسفر و بازيابي آلفا توضيح دهيد.
بررسي اتمسفر مأموريتي است كه با سنسورهاي دما، رطوبت، فشار و موقعيتهاي اجتماعي، شرايط جوي زمين را بررسي كرده و به ايستگاه زميني ارسال ميكند.
مأموريت بعدي تصويربرداري است كه بايد از سطح زمين تصوير بگيرد و تيم ما موفق شد 59 تصوير بگيرد كه كيفيت برخي تصويرها بسيار بالا بود.
در تصويربرداري هدف اين بود كه نرخ انتقال داده را بالا ببرند و ديگر اينكه كيفيت تصوير را ارتقا دهند.
در بازيابي آلفا بايد محموله خاصي را به صورت پيشفرض تا يك ارتفاع مشخصي از سطح زمين دور كنند و هنگامي كه كپسول رها ميشود بايد شرايط داخلي كپسول را با سنسورهاي اكسيژن، دي اكسيد، دما و كنترل دما به ايستگاه زميني مخابره كند.
براي چندمينبار در اين مسابقات شركت كرديد؟
نكته قابل توجه اينجاست كه تيم ما اولين حضور خودش رو تجربه ميكرد و در همين بار اول هم موفق به كسب عنوان شديم در صورتي كه تيمهاي ديگر تجربه سوم خود را پشت سر ميگذاشتند و حتي خود سازمان هوا فضا هم در اين مسابقات تيم داشت.
رسيدن به مقام اولي در اين مسابقات چقدر هزينه در بر داشته است؟
هزينه هر «كن ست» بررسي اتمسفر و تصوير برداري حدودا 700 يا 800 هزار تومان شده است و بازيابي آلفا هم حدودا دو ميليون تومان هزينه داشته است، در كل حدود 14 ميليون تومان هزينه در بر داشته است.
اين هزينهها را از كجا تأمين كرديد؟
تمام اين هزينهها را دانشگاه متقبل شده است و من و تمام گروه آريان از دكتر موسيخاني به خاطر حمايتهاي ايشان تشكر ميكنيم چراكه اين نگاه دانشگاه آزاد اسلامي قزوين موجب موفقيت تيم آريان شد.
از نظر فني نيز از طرف دانشگاه حمايت شديد؟
بله هم از لحاظ تجهيزاتي و هم از لحاظ مالي از گروه ما حمايت شد و من جا دارد كه باز هم از دكتر موسيخاني، احمد فخاريان و ماني شريفي تشكر ميكنم.
در گروه آريان به جز شما چه افراد ديگري حضور داشتند؟
در تيم آريان، مهران ارژنگ، ميلاد اسماعيلزاده، مهرزاد اكبري، مهرزاد روزبه فرد، پويا قنادي، رضا قواميپور، سجاد حسينزاده، مهدي كاظمي، آسيه آقايي و فاطمه شايستهنيا حضور داشتند.
حرف پاياني شما در خصوص اين مسابقات چيست؟
«كن ست» در ايران تازه به راه افتاده است و ما اميدواريم كه روز به روز رشد كند و سطح مسابقات هم همزمان افزايش يابد البته در همينجا نيز قول قهرماني در مسابقات جهاني را ميدهيم.
--------------------------
گفتوگو از حامد حاجيلو
--------------------------
انتهاي پيام/77007/خ40
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]