واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پس از شليك نكردن چوپان لر به پلنگ كميابيك قلاده پلنگ نادر ايراني بر اثر تصادف از بين رفت+تصاوير
ماده پلنگ چهار سالهاي كه از گونههاي نادر ايراني محسوب ميشد بر اثر تصادف با خودروي سواري در لرستان كشته شد.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سايت تابناك نوشت: پس از آنكه خبر رسيد در نيمه نخست آذر ماه جاري يك قلاده پلنگ در حاشيه استهبان با خوردن طعمه مسموم كشته شده است، اكنون خبر ميرسد كه يك قلاده ديگر از اين حيوان نادر ايراني كشته شده؛ هرچند حادثه اخير به دلايلي جاي خرسندي داشته و البته به جهاتي تلختر و دردناكتر است.
در شرايطي كه با بر سر كار آمدن دولت يازدهم، توقف ساخت امثال جاده گزوئيه در درون مناطق حفاظت شده به عنوان يكي از مطالبات مهم دوستداران حيات وحش از سازمان محيط زيست مطرح شده و البته هنوز فرجام نيافته است، روز گذشته يك قلاده ديگر از بازماندگان بزرگترين گربهسان ايراني بر اثر تصادف با يك خودرو كشته شد تا معلوم شود بيدليل نيست يكي از عوامل كارآمد در تهديد نسل يوز و پلنگ را تصادف ميدانند.
پايگاه خبري ديدهبان محيط زيست و حيات وحش ايران در اين باره مينويسد: نزديك ساعت 8 شب يكشنبه 1392/9/17 در كيلومتر 25 جاده خرم آباد ـ الشتر، محدوده گردنه ايواندر متأسفانه يك قلاده پلنگ ايراني حين عبور از جاده بر اثر برخورد با يك خودروي سواري كشته شد.
پس از اين حادثه، راننده خودروي پژو پارس نخست با يكي از همياران محيط زيست و سپس با پليس راه و عوامل اورژانس تماس گرفته و موضوع را اطلاع ميدهد.
حيدري، هميار محيط زيستي كه از حادثه آگاه شده نيز مراتب را به آگاهي محيط زيست استان لرستان اطلاع داده و پيرو آن، تيم يگان حفاظت الشتر به عنوان اولين گروه جهت بررسي موضوع در محل حاضر ميشوند.
طاهر فتح الهي، رئيس اداره محيط زيست الشتر در اين باره گفت: پلنگ كشته شده، ماده و حدودا 4چهار ساله بوده است و در حالي كه قصد عبور از جاده مذكور به سمت منطقه حفاظت شده سفيدكوه خرم آباد را داشته، با خودرو سواري تصادف كرده است.
مهندس بازگير، مدير كل حفاظت محيط زيست لرستان هم كه به همراه محيطبانان منطقه حفاظت شده سفيدكوه و كارشناس حيات وحش به محل حادثه رفتند، گفت: محل برخورد پلنگ با خودرو مابين دو منطقه حفاظت شده سفيدكوه خرم آباد و منطقه شكار ممنوع گرين و دليل عبور پلنگ از جاده، جابجايي حيوان بين دو منطقه بوده است. متأسفانه رعايت نكردن ملاحظات زيست محيطي در ساخت و مديريت جادهها و بيتوجهي رانندگان به تابلوهاي هشداردهنده عبور حيات وحشي باعث بروز اين حوادث تلخ ميشود.
البته رفتار مسئولانه راننده خودرو در تماس با همياران محيط زيست، پليس و اورژانس و تلاش وي براي نجات پلنگ در حالي كه ميتوانست محل را ترك كرده و به راه خود ادامه دهد، قابل تقدير است.
به فاصله كمي از محل تصادف پلنگ و خودرو، لاشه شغالي يافت شد كه آن هم در اثر برخورد با خودرو تلف شده بود؛ نكتهاي تأمل برانگيز كه اثبات كننده ضعفي است كه محيط زيست كشورمان به آن مبتلاست، ولي سنگيني هزينه تحميل شده آن پيدا نيست!
محسن اميري كارشناس مسئول محيط زيست لرستان نيز در مورد اطلاعات بيومتري پلنگ تلف شده گفت: طول اين پلنگ 2 متر و 13 سانتي متر، وزن 42 كيلوگرم، سن آن حدود 4 سال و جنسيت آن ماده بوده كه سينههاي پر از شير حيوان نشان ميدهد ماده پلنگ داراي توله بوده است.
آنچه در اين حادثه قابل تأمل مينمايد، فارغ از رفتار مسئولانه راننده خودرو، كشته شدن پلنگ مادري است كه توله يا تولههايي دارد كه ممكن است در خطر قرار گيرند. اگر توجه كنيم كه كشته شدن پلنگ ماده به معناي كاهش قدرت زادآوري اين حيوان در منطقه است، آن زمان خواهيم دانست كه معناي عبور يك جاده از مناطق حفاظت شده و يا عدم تجهيز جادههاي موجود در اين مناطق يا مجاور آنها به گذرگاهي براي عبور حيوانات (شايد بهتر باشد به جاي واژه عبور، از لفظ زندگي براي حيات وحش بهره بگيريم، چراكه در حقيقت جادههاي ارتباطي از محل زندگي حيوانات عبور كرده است نه بالعكس!) چه خواهد بود و چه نقش كارآ«دي در تهديد نسل گونههاي در خطر انقراض دارد.
اينجاست كه ميطلبد نه تنها نسبت به اصلاح ساختار معيوب راههاي عبوري از مناطق زيست گونههاي جانوري اقدام كنيم، بلكه بكوشيم در كنار مواردي متعددي كه تلاش داريم رعايت آنها را در رانندگان نهادينه كنيم، حفاظت از محيط زيست و حيات وحش بي نظير كشور را هم اولويت دهيم.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]