واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: استعفاي مجلسيان؛ اعتراضي يا نمايشي؟
استعفاي اعتراضي رويه غيرمعمول و غريب در پارلمان نيست. اين رويه به خصوص در مجلس هشتم بارها خود را نشان داد. آنجا كه روح الله حسينيان به دلايلي گنگ در سال 88 استعفا داد، يا نمايندگان سيستان و بلوچستان بعد از يكي از عملياتهاي تروريستي كه گروهك ريگي انجام دادند استعفا دادند يا در همين بحث بودجه، گاه طلبهاي استاني نمايندگان را در ژست استعفا فرو برده است.
به گزارش مهر، روح الله حسينيان از معروفترين چهرههايي بود كه در مجلس هشتم استعفاي خود را تقديم هيات رئيسه مجلس كرد. اودر سال 88 در نامه اي به هيات رئيسه نوشت كه «من خود را سرخورده و شكست خورده ميبنيم كه كساني در دفاتر مسئولان نظام جمهوري اسلامي حاكم شدهاند كه 180 درجه با رهبري نظام زاويه دارند. چرا احساس يأس و شكست نكنم كه با همه فداكاري اين مردم معتقد و ولايتي در اين نظام كساني نصب ميشوند كه تا ثريا فاصله با رهبري نظام دارند كساني كه در اين فتنه تا جايي كه احساس ترس نكردند از حريف حمايت كردند. من نميدانم اگر به كارگيري اين افراد چند چهره به مصلحت ميباشد آيا سرخورده شدن صدها مانند من هم مصلحت اين نظام است؟»
حسينيان سال 88 در اعتراض به برخي انتصابات استعفا داد
بعدها حسينيان در پاسخ به اين سؤال كه شما در جريان انتصاب حجتالاسلام قاضيعسكر (نماينده وليفقيه در امور حج و زيارت)، نسبت به اين انتصاب اعتراض داشته و بر اين اساس استعفا كردهايد، گفت: اينكه بنده در رابطه با انتخاب حجتالاسلام قاضيعسكر استعفا كردهام، يك تهمت است؛ بنده در متن استعفانامه خود هم نوشته بودم كه اين استعفا در اعتراض به رؤساي دفاتر لاريجاني و احمدينژاد و به خاطر وامي كه داده بودند، درخواست شده است.
اعتراض امنيتي
تقريبا يكسال بعد و در تيرماه سال 89، پس از يكي از عملياتهاي تروريستي عبدالمالك ريگي كه منجر به شهادت 27 تن از هموطنانمان شد، حسينعلي شهرياري، پيمان فروزش و عباسعلي نورا سه تن از نمايندگان استان سيستان و بلوچستان استعفا دادند. دليل اين اسعتفا بي توجهي به اخطارهاي اين نمايندگان و ناديده گرفتن اقدامات امنيتي در استان اعلام شد. شهرياري در اين باره گفته بود: با توجه به پيگيريهاي فراوان اينجانب متاسفانه مسئولان نتوانستند حداقل وظيفه خود را كه همانا حفظ امنيت جان و مال مردم است را تامين نمايند. چندماه بعد و در اسفند همان سال عبدالمالك ريگي سركرده گروهك تروريستي در يك عمليات پيچيده دستگير شد.
چرا سوال از رئيس جمهور اعلام وصول نميشود
مهرماه سال 90 و باز يكسال و اندي بعد از ماجراي استعفاي سه نماينده سيستان و بلوچستان اين بار نوبت يكي از نمايندگان تهران بود كه استعفا بود. علي مطهري كه طرح سوال از رئيس جمهور را در مجلس كليد زده بود در واكنش به تعلل هيات رئيسه براي اعلام وصول اين طرح استعفاي خود را تقديم هيات رئيسه مجلس كرد. او نوشت: «با توجه به اين كه هيات رئيسه محترم بر خلاف قانون آئين نامه داخلي مجلس همچنان درصدد منتفي كردن طرح سؤال است و مجلس قادر به استفاده از اختيارات قانوني خود در انجام كارهاي اساسي نيست، بدين وسيله استعفاي خود را از نمايندگي مردم تهران، شهرري، اسلامشهر و شميرانات – كه قادر به استيفاي حقوق آنها نيستم – اعلام مينمايم. مستدعي است اقدام قانوني انجام گردد». چندماه بعد و در اسفندهمان سال محمود احمدي نژاد به مجلس رفت و به ده سوال نمايندگان به گونه اي پاسخ داد كه چيزي جز آشفتگي و عصبانيت براي مجلس نماند.يكي ماه بعد از طرح استعفاي علي مطهري، اين بار نوبت حسن كامران بود كه تهديد به استعفا كند. او به بودجه اي كه مجلس به خود اختصاص داده بود اعتراض كرده بود. اين نماينده اصفهان درباره اظهارات اخير خود مبني بر بودجه 700 ميلياردي مجلس كه با واكنش رئيس مجلس مواجه شده بود گفت: اگر بودجه مجلس 700 ميليارد نباشد، بنده استعفا ميكنم اما اگر خلاف آن باشد آقاي لاريجاني استعفا كند.وي با نشان دادن يك سند به علي لاريجاني گفت: آقاي رئيس مجلس، اين سند براي قبر من و شما است. بنده پيشنهاد كردم تا رديف بودجهاي كه براي مجلس در نظر گرفته شده اصلاح شود و سپس گفتم سران سه قوه با يكديگر نپرند و هزينهها را كم كنند. علي لاريجاني رئيس مجلس به او گفت كه رقم مورد نظرش درست نيست و بودجه مجلس بسيار كمتر از اين رقم است.
استعفاي نمايندگان خراسان شمالي
تقريبا باز يك ماه بعد از ماجراي استعفاي حسن كامران، اين بار نوبت نمايندگان خراسان شمالي بود كه مجلس را تهديد به استعفا كنند. نمايندگان خراسان شمالي در اعتراض به اختصاص ندادن اعتبارات در نظر گرفته شده در سفر رهبر معظم انقلاب به اين استان، تهديد به استعفا كردند. هادي قوامي نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه گفت كه به مسئوليني كه در توزيع اعتبارات سفر رهبري به استان خراسان شمالي نقش داشتند شديدا تذكر ميدهيم كه اگر اين اعتبارات در هفته جاري اصلاح نشود اين جانبهادي قوامي نماينده مردم اسفراين و جناب آقايهادي شوشتري نماينده مردم فاروج و قوچان در مجلس شوراي اسلامي تقاضاي استعفاي خود از سمت نمايندگي را به هيات رئيسه مجلس تقديم خواهيم كرد.در جلسه علني سه شنبه19 آذرماه هم 18 نماينده استان خوزستان، 9 نماينده لرستان و نماينده بوكان در اعتراض به لايحه بودجه و تامين نشدن اعتبارات استانشان تهديد به استعفا كردند.
ارسال نظر
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]