واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: بيانيه وزارت خارجه روسيه درباره سفر لاوروف به تهران همه طرفها روحيه سازنده مذاكرات ژنو را حفظ كنند
همزمان با سفر سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه به تهران وزارت خارجه روسيه بيانيهاي مطبوعاتي صادر كرد.
به گزارش ايسنا، براساس اعلام سايت رسمي وزارت خارجه روسيه در اين بيانيه بدين شرح است:
روابط ايران و روسيه بر اصول دوستي و حسن همجواري متكي بوده و به مناسبات سياسي بستگي ندارد. گفتوگوي سياسي رهبري دو كشور به صورت دائمي در جريان بوده و اين اواخر شدتش بالا گرفته است. ما قصد داريم به طور مستمر روابط با منفعت با ايران را توسعه داده و همكاري در راه ثبات منطقهاي و امنيت بينالمللي را ادامه دهيم. اميدواريم خط همكاري همهجانبه و داراي منفعت متقابل ادامه يابد.
توافقات 24 نوامبر (3 آذر) در ژنو در مورد برنامه هستهاي ايران اجازه ميدهد برخي از حادترين نگرانيها در مورد ماهيت و جهتگيري فعاليت ايران در حوزه هستهاي رفع شود. در "برنامه اقدام مشترك" اقدامات مشخصي براي گسترش شفافيت برنامه اتمي ايران منظور شده كه در همكاري تنگاتنگ با آژانس بينالمللي انرژي اتمي اجرا ميشود. به موازاي اجراي قدمهاي مرحله اول، فعاليت در جهت هماهنگ كردن راهحل نهايي و فراگير ادامه خواهد يافت. اين سند چشمانداز اجراي كامل حقوق لاينفك ايران به عنوان كشور عضو قرارداد منع گسترش سلاح اتمي را فراهم ميكند و در آن تضعيف تدريجي رژيم مجازاتهاي آمريكا منظور شده است.
اينك خيلي امور به رعايت توافقات توسط طرفها بستگي خواهد داشت. اميدواريم همه طرفهاي مذاكره روحيه سازنده ژنو و اراده بيان شده در آن براي نيل به راه حل نهايي و قابل قبول براي دو طرف در مورد احياي كامل اعتماد جامعه جهاني نسبت به ماهيت استثنائا مسالمتآميز برنامه اتمي ايران را حفظ كنند.
اين امر بلاترديد بر اوضاع منطقه خاورميانه اثر مساعد گذاشته، به پيشرفت در جهت ايجاد حوزه عاري از تسليحات كشتار جمعي در آن و غلبه بر روند خطرناك سالهاي گذشته در جهت به كار گرفتن شيوههاي قهرآميز در اين منطقه كمك ميكند.
موضع ايران و روسيه در مورد بحران سوريه از بسياري لحاظ يكسان است. متوقف كردن هر چه زودتر خونريزي و رنجهاي ملت سوريه از راه گفتوگوي گسترده داخلي سوريه بر اساس بيانيه ژنو 2012 را ماموريت اصلي تلقي ميكنيم. روسيه در رابطه با تدارك همايش بينالمللي "ژنو 2" در مورد سوريه از دعوت از تمام كشورهاي بانفوذ منطقه و از جمله ايران به آن حمايت ميكند.
همچنين با بهكار گرفتن راههاي قهرآميز در حل بحران سوريه مخالفت ميكنيم. اطمينان داريم هر دخالت خارجي در درگيري سوريه خارج از محدوده شوراي امنيت سازمان ملل باعث ميشود اوضاع بغرنج اين كشور بيش از پيش بغرنج شود و رنجهاي ملت آن شدت يابد. اين قدم شانس نيل به توافق بين طرفهاي سوري را كاهش ميدهد.
معتقديم ايران و روسيه بايد حداكثر مساعي را براي وارد كردن ضربان مضاعف به حل ماموريتهاي پيش روي كشورهاي ساحلي خزر در جهت تامين برگزاري موفق چهارمين اجلاس خزر در آستراخان به كار گيرند. اميدواريم طي اين اجلاس برخي اسناد مهم را امضا كنيم.
از تهران در جهت راهاندازي همكاري تنگاتنگ در منطقه در مورد افغانستان و همچنين مساعي ايران براي مقابله با قاچاق مواد مخدر از افغانستان كه خطري جدي براي صلح و ثبات است حمايت ميكنيم.
روسيه و ايران ظرفيتهاي مكمل يكديگرند كه ميتواند در راه توسعه اجتماعي اقتصادي هر دو كشور به كار گرفته شود. اميدواريم با اتكا بر نتايج حاصله و تجربه تعامل دوجانبه بتوانيم نمودارهاي بازرگاني دوجانبه را بهبود دهيم. فعاليت كميسيون دائمي همكاري تجاري - اقتصادي ايران و روسيه متوجه نيل به همين هدف است.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]