واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پتروشيمي وارد جهش دوم ميشود/ تعيين تكليف قيمت خوراك تا دو ماه آينده
وزير نفت با تاكيد بر پرهيز صنعت نفت از جنجال گرايي و شتاب زدگي و گفت: راهبرد صنعت نفت در دولت يازدهم استفاده از خرد جمعي و به كارگيري افراد حرفه اي براي دستيابي به رفاه و پيشرفت جامعه است. است.
بيژن نامدار زنگنه در مراسم توديع عبدالحسين بيات مديرعامل سابق شركت ملي پتروشيمي و معارفه عباس شعري مقدم مديرعامل جديد اين شركت اظهار كرد: آمده ام تا مسير جديدي را بر اساس عقلانيت، خرد و تدبير و اميد در صنعت نفت ايجاد كنم.
وي با تاكيد بر اينكه در سال هاي گذشته در كشور مسير درست و اصلي براي توسعه اين صنعت طي نشده، تصريح كرد: اين موضوع آسيب هايي را به كشور وارد كرده است.
وزير نفت افزود: در هشت سال گذشته بخشهاي مهمي از بدنه نيروي انساني از توسعه صنعت نفت كشور جدا شده و از اين رو در اين دوران بر ملت ايران سخت گذشته است.
صنعت پتروشيمي وارد جهش دوم ميشود
زنگنه با تاكيد بر اينكه اكنون صنعت پتروشيمي در وضعيتي است كه مي تواند وارد جهش دوم به لحاظ ارزش توليد شود، گفت: نخستين حرف من استفاده از خرد جمعي و حرفه اي گرايي در صنعت پتروشيمي است.
وي با تاكيد بر اينكه تمام تلاش من آوردن افراد حرفه اي به اين صنعت است، اظهار كرد: خوشبختانه اشخاصي كه امروز در اين صنعت شروع به كار مي كنند هيچگاه از اين صنعت جدا نبوده و كاملا با آن آشنا هستند.
زنگنه ادامه داد: صنعت نفت و كشور را بايد با پرهيز از جنجال گرايي و شتاب زدگي اداره كرد، طوري در اين صنعت به خصوص صنعت پتروشيمي بايد كار كرد كه ميراثي ماندگار براي فرزندان و نسل هاي آينده ما باقي بماند و در عين حال اميد به زندگي در بين آنها ايجاد شود؛ بنده و همكارانم خود را در برابر تحقق اين موضوع مسئول مي دانيم.
ايجاد فرصت هاي برابر
وزير نفت با بيان اينكه آخرين مرتبه اي كه به شركت ملي صنايع پتروشيمي قدم گذاشتم براي معارفه مهندس نعمت زاده بود، گفت: در آن زمان ارزش محصولات پتروشيمي كشور حدود يك ميليارد دلار بود كه خوشبختانه امروز به حدود ٢٠ ميليارد دلار افزايش يافته است.
زنگنه ادامه داد: در زمان مديريت مهندس نعمت زاده در صنعت پتروشيمي تاكيد من استفاده نكردن از بودجه عمومي و وام هاي بانك هاي داخلي بود كه خوشبختانه اين موضوع با جذب اعتبارهاي خارجي و بخش خصوصي و حمايت هاي صورت گرفته محقق شد به ياد دارم كه در آن زمان فازهاي پارس جنوبي در حال توسعه بود در حالي كه واحدهاي پتروشيمي به عنوان متقاضي اصلي توليد آنها همزمان در حال ساخت بودند.
جلوگيري از مشاركت دولت
وي با تاكيد بر لزوم حمايت از بخش خصوصي با ايجاد زيربناهاي لازم و حمايت هاي مديريتي و همچنين تامين مستمر خوراك، اظهار كرد: بايد از مشاركت دولتي جلوگيري شود البته در اين مسير بايد از رانت خواري نيز جلوگيري كنيم و فرصت هاي برابر را براي همه در اين صنعت ايجاد كنيم.
مشخص شدن تكليف قيمت خوراك تا دو ماه آينده
وزير نفت با تاكيد بر اينكه يكي از شئون عدالت ايجاد فرصت برابر براي همه افراد در صنعت پتروشيمي است، تصريح كرد طي دو ماه آينده قيمت خوراك و يوتيليتي واحدهاي پتروشيمي مشخص خواهد شد.
زنگنه همچنين افزود: قرار است براي مشخص شدن قيمت خوراك براي هر محصول فرمولي خاص و تابع قيمت نهايي محصول طراحي شود.
وي تاكيد كرد: اگر يك كشور مي خواهد به صورت واقعي توسعه يابد بايد افراد آن با زحمت آن را به دست آورند نه با رابطه با دولت و جاهاي ديگر.
برنامه ريزي براي صدور دانش فني توليد داخل
وزير نيرو با تاكيد بر توجه به امر پژوهش در صنعت پتروشيمي تصريح كرد: طي سال هاي گذشته و در زمان فعاليت مهندس بيات پديد آمدن انواع دانش فني در اين صنعت حكايت از عملكرد خوب بخش پژوهش داشته است در اين بين بايد به صدور دانش فني نيز توجه ويژه شود.
زنگنه در ادامه خطاب به مدير جديد شركت ملي صنايع پتروشيمي گفت: بايد مشكلات كنوني واحدهاي توليدي همچون تامين قطعه و خوراك به سرعت حل شود چرا كه اين واحدها در حال حاضر با حداكثر ظرفيت خود توليد نمي كنند.
وي با تاكيد بر پيگيري مشكلات احتمالي تامين خوراك در شركت ملي نفت ايران گفت: نبودن حداكثر توليد در واحدهاي پتروشيمي را نبايد فقط به گردن تحريم انداخت بلكه بايستي با بررسي دقيق، دلايل اين ناتواني را رفع كرد.
وزير نفت تاكيد كرد: صنعت پتروشيمي براي گذراندن مشكلات كنوني بايد تلاش بيشتري كند تا توليد خود را هر چه بيشتر افزايش دهد چرا كه پويايي در اين صنعت موجب افزايش ثروت ملي ايران خواهد شد.
زنگنه با بيان اين كه واحدهاي پتروشيمي بايد هزينه خوراك خود را به موقع پرداخت كنند، گفت: وزارت نفت نيز وظيفه دارد در مقابل تامين خوراك اين واحدها را به صورت مستمر تهيه و تحويل نمايد.
وزير نفت با تاكيد بر اين كه ايران بايد روي ميزان توليد محصولات پتروشيمي خود حساس باشد، گفت: استناد به معيار وزني در اين صنعت معيار مناسبي نيست چرا كه بيشتر از هر چيز در اين صنعت ارزش توليدات آن است و اين معيار است كه مي تواند توليد ناخالص ملي را افزايش دهد از اين رو بايد به دنبال ارزش آفريني و تكميل زنجيره در اين صنعت باشيم.
تربيت مديران جوان براي اداره صنعت نفت
وزير با تاكيد بر اينكه با توجه به فضاي اميدي كه در كشور و صنعت نفت به وجود آمده، توانايي لازم براي عبور از مشكلات كنوني را داريم، خاطرنشان كرد: يكي از وظايف اصلي من در دوران وزارت تربيت مديران جوان و جديد است؛در گذشته و در زمان نعمت زاده در اين زمينه فعاليت هاي زيادي انجام شده اما بايد در دوران كنوني نيز اين فعاليت ها استمرار داشته باشد.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 شهريور 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]