واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كارشناس افغان در گفتوگو با فارس:افزايش توليد مواد مخدر با افزايش ناامني در افغانستان رابطه مستقيم دارد
كارشناس افغان با ابراز نگراني از افزايش كشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان گفت: گروههاي تروريستي از درآمد حاصله از مواد مخدر تأمين مالي ميشوند.
«بشيربيژن»، كارشناس سياسي افغان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، گفت: موادمخدر و ناامنيها همزمان در افغانستان و منطقه به وجود آمد و اين 2 پديده به شكل مشترك، افغانستان را با چالش مواجه كرده است.
كوتاهي جامعه جهاني در زمينه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان
اين كارشناس افغان افزود: افزايش موادمخدر دلايل متعددي را به همراه دارد كه جامعه جهاني و كشورهاي متعهد منطقه در زمينه ريشهكن كردن موادمخدر با دولت افغانستان همكار نبودهاند.
بيژن در ادامه اظهار داشت كه عدم توجه جامعه جهاني و كشورهاي منطقه سبب شده كه كشت، توليد و قاچاق موادمخدر در افغانستان افزايش يافته و همچنين با گسترش موادمخدر، مناطق تحت نظر گروههاي تروريستي نيز بيشتر شود.
وي به صراحت بيان كرد كه براي نابودي موادمخدر و سركوبي گروههاي تروريستي بينالمللي، نياز است كه جامعه جهاني و دولت افغانستان در شيوه مبارزه با موادمخدر تجديد نظر كنند.
بيژن، جامعه جهاني را به كوتاهي در عرصه مبارزه با موادمخدر متهم كرد و گفت: شك و ترديدهاي زيادي مبني بر تعهدات ارائه شده از جانب برخي از كشورهاي منطقه و جهان در اين زمينه مشهود است و موادمخدر همچنان مانند تروريسم بينالمللي پديده خطرناكي براي تمام جهان و بشريت به شمار ميرود.
وي تصريح كرد كه راهكار اساسي و بنياديني از سوي منطقه و جهان در راستاي كاهش اين معضل وجود نداشته و دليل بيتوجهي در اين حوزه و اين مسئله براي مردم افغانستان يك سؤال حياتي است.
رابطه مواد مخدر و ناامني
بيژن ادامه داد كه موادمخدر و ناامنيها از هم جداييناپذير بوده و براي از بين بردن هر 2 پديده بايد يك استراتژي شفاف با تعهد كشورهاي متعهد در امر مبارزه با موادمخدر، اتخاذ شود در غير آن صورت راهكارهاي كنوني نتيجهاي در پي نخواهد داشت.
چه كساني در پشتپرده تجارت موادمخدر دست دارند
اين كارشناس افغان در ادامه سخنان خود افزود: گروههاي تروريستي، بدون شك متصدي موادمخدر هستند و اين تشكلها از گروههاي بزرگ منطقهاي و جهاني آغاز شده و تا گروههاي كوچك در درون افغانستان، فعاليت ميكنند.
به گفته بيژن، منبع توليد كننده موادمخدر همين گروههاي بزرگ و كوچك هستند اما بحث موادمخدر يك مسئله جهاني است كه رابطه مستقيمي با گروههاي بزرگ تروريستي و مافياي موادمخدر در سطح جهان دارد.
اين كارشناس افغان گفت: تاكنون برخي از عوامل، سبب شده است كه اقدامات موفقيتآميزي در حوزه موادمخدر در افغانستان صورت نگيرد.
بيژن تأكيد كرد: ابعاد دروني مربوط به افغانها ميشود و افزايش موادمخدر ناشي از فقر و بيكاري در افغانستان است.
وي افزود: اگر براي از بين بردن ابعاد دروني در داخل افغانستان، برنامهريزي صورت گيرد، اثرگذار خواهد بود ولي اين بحث بيشتر به محافل مهم جهاني براي كشورهايي كه در اين راستا تعهد سپرده و تحت عنوان مبارزه با تروريسم و موادمخدر وارد افغانستان شدهاند بر ميگردد كه تا چه اندازه به تعهداتشان عمل خواهند كرد.
درآمد سرشار گروههاي تروريستي از كشت و قاچاق مواد مخدر
بشير بيژن در ادامه اظهار داشت اگر درآمد سالانه كشت و قاچاق مواد مخدر حدود 70 ميليارد دلار باشد بيشتر اين مقدار به جيب گروههاي تروريستي رفته و تنها يك ميليارد دلار از اين مبلغ به كشاورزان افغان تعلق ميگيرد.
به گفته بيژن، هميشه از درآمد موادمخدر براي تقويت گروههاي تروريستي استفاده شده چون فعاليت همين گروهها يكي از عوامل توليد روز افزون موادمخدر است و در نهايت همه اين اقدامات به گسترش بحران و افزايش ناامنيها در افغانستان ميافزايد.
راهكار مبارزه با موادمخدر در افغانستان
كارشناس افغان گفت: در رابطه با مبارزه با موادمخدر بايد از چند زاويه به آن پرداخت كه از آن جمله ميتوان به بخشهاي داخلي، منطقهاي و فرا منطقهاي اشاره كرد.
به اعتقاد بيژن، در بخشهاي داخلي، استراتژي واقعي جايگزيني كشت مواد مخدر بايد براي كشاورزان يا مالكان زمين اتخاذ شده و زمينه اشتغال براي مردم فقير ايجاد شود.
وي افزود: بايد در بخش منطقهاي، در راستاي نابودي لانهها و پايگاههاي اصلي گروههاي تروريستي به عنوان متصدي منطقهاي موادمخدر اقدامات عملي صورت گيرد.
بيژن همچنين به بخش فرامنطقهاي اشاره كرد و گفت: اين بخش نيازمند راهكار بسيار بزرگي براي جلوگيري از قاچاق و حمل و نقل موادمخدر از سوي جامعه جهاني است.
اين نگرانيها در حالي مطرح ميشود كه وزارت مبارزه با موادمخدر افغانستان اعلام كرده است: موادمخدر نبايد قرباني مبارزه با تروريسم شود زيرا هر 2 پديده با هم مرتبط بوده و مردم افغانستان را به شدت نگران كردهاند.
انتهاي پيام/خ
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]