واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نماز شب امام(ره) ۶۰ سال ترك نشد/انس حضرت امام خميني(ره) با اهل بيت غيرقابل وصف است
توليت مسجد مقدس جمكران گفت: در بدترين شرايط و حالات يك لحظه نيز نماز شبش را فداي خستگي و خواب و كسالت و داغ غم نكرد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، حجتالاسلام رحميمان صبح امروز در گردهمايي اساتيد اخلاق حوزه علميه قم، در دانشگاه مجازي المصطفي(ص) با اشاره به سجاياي اخلاقي امام راحل اظهار كرد: زندگي امام راحل را بايد از دو بخش مورد توجه قرار داد، يكي بعد بيروني و اجتماعي و ديگري از بعد دروني و شخصي كه در اين راستا نزديكان امام راحل بهترين شاهدان براي ذكر اين ويژگيها هستند.
توليت مسجد مقدس جمكران با اشاره به سابقه سالها حضور خود در كنار امام راحل از تبعيد در نجف تا پايان عمر ايشان، افزود: در حوزه شخصي بايد امام راحل را بنده خالص خدا ذكر كرد كه يك لحظه از عبوديت حضرت حق غافل نشد.
رحيميان تصريح كرد: در اين سالها حتي يك ترك اولي از امام راحل كسي نديده است و ايشان حتي در منزل نيز همان گونه كه در بيرون رفتار ميكردند عمل ميكردند و يك لحظه از ياد خدا غافل نبودند.
وي با اشاره به اينكه 25 سال از قم به نجف و از نجف به قم و جماران به همراه حضرت امام راحل زندگي كردم و در اين سالها چيزي جز تعبد و تقوا و خلوص و خداجويي در تك تك اعمال امام نديدم خاطر نشان كرد: ايشان نسبت به نماز اول وقت التزام عجيبي داشتند؛ نماز ايشان نيز نماز حداكثري بود و با تمام تعقيبات و نوافل و اذكار طولاني و خدايي نماز را به پا ميداشت و يكي از طولانيترين نمازهايي بود كه ايشان در نماز جماعت نجف برگزار ميكردند.
رحيميان با تاكيد بر اينكه بنده اطلاع دارم كه 60 سال نماز شب ايشان ترك نميشد تصريح كرد: در بدترين شرايط و حالات يك لحظه نيز نماز شبش را فداي خستگي و خواب و كسالت و داغ غم نكرد؛ ارتباط بسيار عجيبي با قرآن و مفاتيح داشتند به نحوي كه دو بار مفاتيح ايشان از فرط استفاده غيرمستعمل شده بود.
توليت مسجد مقدس جمكران عنوان كرد: انس مستمر ايشان با قرآن به حدي بود كه كمتر وقتي ميشد كه ايشان را در حال خواندن قرآن نبينيم زيرا ايشان روزي يك جزء قرآن را ختم ميكردند و در ماه رمضان، روزانه 3 جزء قرآن را ختم ميكردند؛ اين حالت در ماه رمضان آخر عمر شريف ايشان نيز حفظ شد.
رحيميان با اشاره به اينكه ايشان براي اموات خويش بسيار نماز و قرآن ميخواندند تصريح كرد: هميشه به ياد اموات خود بود كه اين مسئله نشان بسيار مهمي براي افرادي است كه از همه نظر كامل هستند زيرا افرادي چون امام راحل هيچ كس را از قلم كارهاي خود نميانداختند و خير و بهره آنها به مردم و درگذشتگان نيز ميرسيد.
وي خاطرنشان كرد: انس عجيب حضرت امام راحل با اهل بيت(ع) غيرقابل وصف است به حدي كه ايشان وقتي نامي از اهل بيت(ع) به خصوص امام حسين(ع) برده ميشد از خود بيخود ميشدند و به شدت ميگريستند.
رحيميان با تاكيد بر اينكه احياي فاطميه در نجف از كارهاي مهم ايشان بود اظهار كرد:به همين جهت ايشان روضههاي متعددي در منزل خويش برگزار ميكردند و براي تمامي اهل بيت(ع) و ائمه(ع) مراسم عزا به پا ميكردند؛ ايشان به حدي در اين مراسم گريه ميكردند كه قلب ايشان را هم ميرنجاند و بستگان ايشان به شدت در اين رابطه نگران ميشدند.
توليت مسجد مقدس جمكران با اشاره به اينكه مشكلات و حتي شهادت فرزندشان ايشان نيز ذرهاي خم به ابروي امام نميآورد عنوان كرد: گريههاي عجيب ايشان براي اهل بيت(ع) در حالي بود كه ايشان شخص احساساتي نيز نبودند كه با هر حادثهاي منقلب شوند؛ ايشان در امور مربوط به مردم، خانوادههاي شهدا و اهل بيت(ع) به شدت حساس بودند .
رحيميان با تاكيدايشان ارادت بسياري به خانوادههاي شهدا داشتند و حتي در روزهاي آخر زندگاني خويش كه اجازه ملاقات به كسي داده نميشد به اصرار خانوادههاي شهدا را به ديدار ميپذيرفتند خاطر نشان كرد: عكس امضا شده شهدا و امام و قرآن دستخط ايشان از جمله كارهايي بود كه امام هر روزه با علاقه آن را انجام ميدادند تا اين خانوادهها را خوشحال كند و اجازه كوچكترين بيحرمتي هيچ كسي را به اعضاي خانواده شهدا نميدادند.
وي تصريح كرد: در 13 سالي كه ايشان در نجف بود هر شب سه ساعت پس از مغرب به غير از چند روز انگشت شمار ايشان به زيارت امام علي(ع) با آدابي خاص ميرفتند و حتي يك بار نيز به قسمت بالاي سر حضرت پا نگذاشتند؛ نظم ايشان در همه كارها از جمله زيارت حضرت علي(ع) به شكلي بود كه تمام بازاريان نجف ساعت كاري خود را با حركت امام راحل از مقابل مغازه شان تنظيم ميكردند.
استاد حوزه علميه قم با اشاره به اينكه رازهاي بسياري در زندگي اين بزرگوار وجود دارد گفت: يكي از ماجراهاي جالب زيارت ايشان از حرم امام علي(ع) آن بود يك شب به همراه آيتالله قرهي و بنده و يكي از همراهان كه هميشه امام را در زيارت همراهي ميكرديم به سمت حرم رفتيم ولي امام در هنگام زيارت تنها بودند؛ ولي ايشان يك شب به طرز عجيبي پس از حركت به سمت حرم مسير خود را تغيير دادند و به منزل برگشتند و هيچ كسي تا امروز نفهميد كه راز اين مسئله چه بود.
توليت مسجد مقدس جمكران ب اشاره به اينكه ايشان در بحث مصرف گرايي نيز يك نمونه بينظير بود افزود: يك بار نيز كسي از ايشان صرف غذا و يا شياي را بدون حساب و كتاب نميديد؛ دمپايي خانگي حضرت تا سالها استفاده شد و ايشان در نگهداري از وسايل شخصي و اداري و مردمي بسيار حساس و مرتب بودند.
رحيميان با تاكيد بر اينكه ايشان يك لحظه از عمرشان را بيهوده تلف نميكردند و حتي در درون منزل نيز يك لحظه دست از عبادت و تلاش برنميداشتند عنوان كرد:امام راحل مراقبت بسياري به حفظ كانون گرم خانوادگي داشتند و به همين دليل در حين كار و مطالعه هميشه يكي از فرزندان و نوادگان را در كنار داشتند و با آنها رابطه بسيار صميمانه داشت.
وي تصريح كرد: ايشان در يك لحظه هم نرمش روزانه را انجام ميدادند، هم ذكر ميگفتند، همه بچه داري ميكردند؛ هم به تصوير تلويزيون نگاه ميكردند و هم راديو گوش ميدادند و همه اين كارها را هم با توجه انجام ميدادند./س
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]