واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ثبات نسبي دارويي در كشور از دستاوردهاي 100 روزه نخست دولت يازدهم
رييس كل سازمان نظام پزشكي، بازگشت آرامش و ثبات نسبي در بازار دارويي كشور را از جمله مهمترين دستاوردهاي دولت يازدهم در 100 روزه نخست عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عليرضا زالي در مراسم امضاي تفاهمنامه دارويي ميان سازمان غذا و دارو و سازمان نظام پزشكي با اشاره به جلسات كارشناسي مشترك با وزارت بهداشت جهت تفويض برخي از اختيارات و وظايف اين وزارتخانه به سازمان نظام پزشكي، گفت: حدود دو هفته گذشته نخستين تفاهمنامه رسمي ميان سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت در حوزه فناوري اطلاعات به امضا رسيد. كارگروههاي مختلف در حوزههاي بهداشت، آموزش، درمان و پژوهش فعالند.
وي با اشاره به اقدامات سازمان غذا و دارو در جهت بازگرداندن آرامش به بازار دارويي كشور، گفت: با وجود ناملايمات جدي در حوزه دارويي كشور در زمان استقرار دكتر ديناروند در سازمان غذا و دارو، با اقداماتي كه از ابتداي دولت يازدهم صورت گرفت، ثبات و سكون نسبي به بازار دارويي كشور بازگشته است و اضطرار و تشويش اوليه در بازار دارويي كشور رو به كاهش است.
زالي در اين باره ادامه داد: يكي از دستاوردهاي 100 روزه نخست فعاليت دولت يازدهم، ايجاد آرامش و رفع ناملايمات اوليه دارويي بود. البته اين امر برآيندي مستمر خواهد بود و اميدواريم تا زمان باقي مانده از سال 92، مابقي كمبودهاي دارويي نيز مرتفع شود. در مجموع وضعيت كنوني بازار دارويي كشور با ارديبهشت ماه امسال قابل مقايسه نيست.
وي با بيان اينكه در حال حاضر نگاهي علمي در حوزه غذا و دارو مستقر شده است، گفت: در زمينه واگذاري بخشي از اختيارات و وظايف وزارت بهداشت به سازمان نظام پزشكي، اولين جلسه را با سازمان غذا و دارو و دكتر ديناروند داشتيم. در واگذاري اختيارات چند نكته قابل اهميت است؛ ابعاد حاكميتي وزارت بهداشت در اين واگذاريها بايد مورد صيانت قرار گيرد. بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت بهداشت بايد نقش سياستگذار داشته باشد و اين نقش حاكميتي وزارت بهداشت بايد توسط تمام كنشگران عرصه سلامت مورد توجه قرار گيرد. سازمان نظام پزشكي نيز از اين امر حمايت ميكند. همچنين ابعاد نظارتپذيري اين موضوع از سوي وزارت بهداشت هم مورد توجه خاص ما خواهد بود.
رييس كل سازمان نظام پزشكي بر لزوم استفاده از خبرگان جامعه پزشكي تاكيد كرد و گفت: تاكيد داريم كه اين تفويض اختيارها تنها يك انتقال فيزيكي ساختاري نباشد. اين تفويض اختيارها بايد به تعالي كيفيت خدمات منجر شود. تعهد اخلاقي ما نيز آن است كه اگر كاري را ميپذيريم، سعي كنيم كيفيت آن را نيز متعاليتر ببينيم.
زالي با اشاره به همگرايي ايجاد شده ميان سازمان نظام پزشكي، وزارت بهداشت و ديگر اركان حوزه سلامت، افزود: در اين دوره اوج تفاهم و همگرايي نظام پزشكي با وزارت بهداشت را شاهد هستيم و اميدواريم كه اين همگراييها بسيار موثر واقع شوند.
وي در عين حال ادامه داد: البته وظيفه ما در سازمان نظام پزشكي، حركت به سمت تمركززدايي است. حدود 3000 نفر از اصحاب پزشكي كشور در هيات مديرههاي نظام پزشكيها فعالند و ميتوانند بسياري از اختيارات تفويض شده را در گستره كشوري هم انجام دهند.
انتهاي پيام
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]