واضح آرشیو وب فارسی:ايران: يونسي دستيار ويژه رئيسجمهور در امور قوميت ها و اقليتهاي مذهبي: همه اقوام ايراني بايد در مديريت هاي كلان سهيم باشند
حجتالاسلام والمسلمين علي يونسي دستيار ويژه رئيسجمهور در امور اقوام و اقليتهاي مذهبي در مصاحبهاي با خبرگزاري ايسنا از عدم نگرانياش درباره اقوام ميگويد و اشاره ميكند كه علي رغم وجود خشونتهاي قومي در كشورهاي همسايه، در ايران هيچ گاه قوم كشي وجود نداشته است. در عين حال او از نبودن نگاه امنيتي به اقليتهاي مذهبي در دولت تدبير و اميد ميگويد. يونسي در انتقاد به برآورده نشدن توقعات قوميتها و اقليتها از دولت، پاسخ ميدهد كه اقداماتي را در دست اجرا دارد.
يونسي با تأكيد بر اينكه يك غلط فاحشي وجود دارد و آن اين است كه گاهي برخي از جريانات قومگرا ميگويند كه ايران كثيرالمله است، گفت: اين تعبير، غلط است، چراكه ايران يك ملت بيشتر ندارد و همه شهروندان ايران عضو اين ملت هستند و تمام اقليتهاي ديني و مذهبي و اقوام ايراني به طور كامل همه در تشكيل اين مليت سهم اصيل و واقعي دارند.
وي افزود: من امروز هيچ نگراني بخاطر وجود كردها، آذريها و بلوچها ندارم؛ چراكه در ايران دعواي قومي وجود ندارد و در تاريخ ايران هم وجود نداشته است.
نگاه امنيتي به اقوام ايراني وجود ندارد
يونسي با بيان اينكه در حاكميت جمهوري اسلامي نسبت به اقوام ايراني يا اقليتهاي ديني و مذهبي نگاه امنيتي وجود ندارد، در عين حال خاطرنشان كرد: من قبول دارم كه برخي از افراد و جريانهاي تندرو در كشور داراي نگاه امنيتي هستند، البته اين دسته به هر حزب و گروهي كه مثل آنها فكر نكنند، نگاه امنيتي دارند، ولي بايد گفت كه اينها جمع معدودي هستند و ممكن است در نهادها و ارگانهاي امنيتي نفوذ كرده باشند، اين افراد كم هستند، ولي صدايشان بلند است و گاهي اين صداي بلند آنها سبب شده كه ديگران خيال كنند اينها زيادند. وي گفت: اگرچنانچه ميبينيم افرادي در صدا و سيما و برخي نهادهاي امنيتي برخلاف فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر اينكه اهانت به مقدسات اهل سنت جايز نيست و حرام است، عمل ميكنند، اينها همان اقليت معدودي هستند كه غالباً در خيلي جاها به صورت خودسر عمل ميكنند و در واقع اينها اقليت به معناي فرقهاي و سياسي هستند، جار و جنجال به پا ميكنند و ميخواهند طوري القا كنند كه اكثر ملت ايران هستند در حالي كه اكثريت قريب به اتفاق مردم و مسئولين با اين رويهها مخالفند و از رهبري تا دولت جمهوري اسلامي و مقامات همگي به اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي نگاه فرصت محور دارند.
امنيت كردستان بيشتر از تهران است
دستيار ويژه رئيسجمهور در امور اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر واقعاً امنيت در كردستان بيشتر از تهران وجود دارد، اظهار كرد: اگر كردهاي ايراني ما بخواهند براي تجارت و تحصيل به سمت كردستان عراق بروند چه اشكالي دارد؟ ما نبايد از اين موضوع بترسيم، اگرچنانچه ما به خودمان اعتماد داشته باشيم و حقوق شهروندانمان را كاملاً تأمين كنيم و از اين مناطق محروميتزدايي كنيم، نبايد در اين باره نگراني داشته باشيم.
اصلاً ما چرا بايد نگران باشيم از اينكه كردهاي عراق بيايند و كردهاي ما را ببينند و كردهاي ما هم به آنجا بروند. البته ما مرزهاي قانوني را به رسميت ميشناسيم، ولي ما همه كردهاي دنيا را ايراني ميدانيم همان طور كه همه تاجيكهاي دنيا را ايراني ميدانيم.
براي رسيدگي به توقعات، زمان هست
يونسي در بخش ديگر سخنانش درپاسخ به سؤالي مبني بر توقعات اقوام و اقليتها در انتصابات و عدم تحقق چنين وعدهاي از سوي روحاني با بيان اينكه هنوز فرصت زياد است، اظهار كرد: من در حال آماده كردن بخشي از مقدمات در اين راستا هستم و ما براي خودمان شرح وظيفه تعريف كردهايم و برنامههاي مورد نظرمان را به رئيسجمهور تقديم كردهايم و منتظر ابلاغ ايشان هستيم. در واقع بخشي از وعدههاي رئيسجمهور قرار است از سوي ما انجام شود، هيچ محدوديت و نگراني براي به كارگيري اقليتهاي مذهبي و ديني وجود ندارد و همه اقوام ايراني بايد در مديريت عالي كشور سهيم باشند و اين موضوعي است كه آقاي رئيسجمهور وعده آن را داده است و دير هم نشده است.
15هزار مسجد اهل سنت
در ادامه اين گفتوگو از دستيار ويژه رئيسجمهور در امور اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي سؤال شد كه برخي از اهل تسنن نسبت به نداشتن مسجد براي برگزاري مراسمهاي خود گلايههايي را مطرح ميكنند حال واقعاً اينطور است و چرا؟ كه وي در پاسخ به نوعي اين گلايه را وارد ندانست و گفت: اهل سنت در ايران، بيش از 15 هزار مسجد دارند كه اين تعداد بيشتر از مساجد شيعيان است. از يونسي همچنين پرسيده شد با توجه به وجود برخي زندانيان در زندان با عنوان زندانيان عقيدتي، پيگير اوضاع و مطالبات آنها و تعامل با قوه قضائيه در اين راستا خواهيد شد كه وي پاسخ داد: اگر چنين زندانياني باشند، ما حتماً پيگير احوالات آنها خواهيم بود.
يونسي همچنين برخورد با كساني كه به دنبال تفرقهافكني هستند را يك ضرورت خواند و خاطرنشان كرد: اگر من جاي مسئولان در قوه قضائيه بودم با همه تفرقه افكنان برخورد ميكردم، اينكه با چنين افرادي برخورد نميشود در واقع ضعف قوه قضائيه را ميرساند. وظيفه اصلي قوه قضائيه رعايت حقوق مردم است و من معتقدم در اين بخش قوه قضائيه ضعف دارد.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]