واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اخذ موافقتها براي تاسيس اولين كارخانه داروسازي در كرمان
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: در دانشگاههاي يك درصد برتر جهان نشاني از دانشگاه علوم پزشكي كرمان نيست و دليل اين مساله بي توجهي به نخبه پروري است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، دكتر"عباس پرداختي"، صبح امروز در آستانه هفته پژوهش و در جمع خبرنگاران با اشاره به شاخص هاي چشم انداز 20 ساله دانشگاه علوم پزشكي كشور اظهار كرد: بايستي تا سال 1404 تعداد 20 هزار پژوهشگر در مراكز پژوهشي، دانشگاههاي علوم پزشكي و مراكز مرتبط با سلامت مشغول شوند.
وي ادامه داد: همچنين اشتغال ساليانه 850 آموخته پژوهشگر و يا پشتيبان علوم پزشكي در دانشگاهها و مراكز پژوهشي، فعاليت 700 مركز پژوهشي، 90 پژوهشگاه و مركز رشد دولتي و غير دولتي در حوزه سلامت كشور و دستيابي به استاندارد جهاني و گواهينامه بينالمللي در تمامي بيمارستانها از جمله اقداماتي است كه در سند چشمانداز دانشگاه علوم پزشكي قرار دارد.
پرداختي بيان كرد: دستيابي به سهم دو درصد از بازار جهاني محصولات و خدمات در حوزه سلامت، دستيابي به سهم 85 درصد از بازار داخل محصولات سلامت، ارائه سه الگوي الهام بخش در مديريت، سياست گذاري و اقتصاد سلامت نيز از ديگر فعاليتهاي افق 20 ساله محسوب ميشوند.
علوم پزشكي داراي بيشترين سهم از توليدات علمي كشور
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: علوم پزشكي بيشترين سهم از كل توليدات علمي كشور يعني14.7 درصد را به خود اختصاص داده است.
پرداختي گفت: متاسفانه در دانشگاههاي يك درصد برتر جهان نامي از دانشگاه علوم پزشكي كرمان نيست و دليل عمده و مهم اين مساله هم بيتوجهي به نخبه پروري است.
وي با اشاره به عملكرد معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان در دولت دهم اظهار كرد: ارتقاء و بهبود شاخص نيروي انساني و جذب بيش از 75 پژوهشگر در مراكز تحقيقاتي و واحدهاي تابعه اين معاونت در قالب پژوهشگر قراردادي هيات علمي و دانشجوي دكتراي تخصصي از جمله اقدامات در حوزه نيروي انساني است.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان ادامه داد: در بخش فضاهاي فيزيكي در مجموع، از 2700 متر به 8700 متر مربع افزايش را شاهد بودهايم، همچنين پژوهشكده آينده پژوهشي در سلامت، با 80 درصد پيشرفت و مركز تحقيقات دهان و دندان با 60 درصد پيشرفت فيزيكي در حال احداث هستند.
پرداختي افزود: دو مركز پژوهشي مستقل واقع در ستاد مركزي با 1200 متر مربع، پرديزه دانشگاه هم با بيش از 2000 متر مربع مساحت و آزمايشگاه سلولهاي بنيادي، بيوتكنولوژي و طب ايراني با بيش از 650 متر مربع نيز در زمينه فضاهاي فيزيكي در دست احداث و بهره برداري هستند.
وي به آماده سازي آزمايشگاه جامع تحقيقات دانشگاه با مساحت 600 متر مربع اشاره و بيان كرد: كرمان تاكنون بخش عمده دستگاهها را دريافت كرده است و كار اين آزمايشگاه مجهز شدن به دستگاههاي پيشرفته و خدمات رساني به پژوهشگران است.
اختصاص دو درصد از درآمدهاي دانشگاه به پژوهش
پرداختي با تاكيد بر اينكه بايستي نگاهمان پژوهشي باشد تصريح كرد: براي نخستين بار در دانشگاه دو درصد از درآمدها به بخش پژوهش اختصاص يافته است.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان به آزمايشگاههاي تحقيقاتي اشاره كرد و گفت: بهرهمندي از آزمايشگاههاي استاندارد و داراي شاخصهاي مورد تائيد جهاني، راه اندازي آزمايشگاه سلولهاي بنيادي با بودجهاي بالغ بر 100 ميليارد ريال و تكميل آزمايشگاه جامع تحقيقات با هزينه بيش از دو ميليارد يورو از جمله اقدامات اين حوزه محسوب ميشود.
پرداختي به مراكز تحقيقاتي نيز اشاره و بيان كرد: تعداد اين مراكز از شش عدد به 16 مركز افزايش يافته و بخش عمدهاي از آنها در سال جاري تحقق يافته است.
وي گفت: با هدف توسعه و همسوسازي فعاليت هاي پژوهشي، پژوهشكده نوروفارموكولوژي و آينده پژوهي در سلامت، در دانشگاه راه اندازي شد، همچنين دو پژوهشكده جديد در حوزه دندانپزشكي و بيماريهاي عفوني نيز با مجوز شوراي دانشگاه مصوب شده است.
پرداختي در ادامه به مراكز رشد و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان اشاره كرد و گفت: آذرماه 89 مركز رشد و فناوري در سلامت دانشگاه راه اندازي شد و د رحال حاضر نيز همچنان تفاهم نامه و قراردادهايي با صندوقهاي پژوهشي و فناوري معتبر كشور در جهت حمايت از طرحهاي فناورانه و نوآورانه منعقد ميكند.
وي به مجلات علمي اين دانشگاه اشاره و بيان كرد: تعداد اين مجلات از سه عنوان به بيش از 12 عنوان مجله تخصصي پژوهشي افزايش يافته است كه البته مجله سياستگذاري در سلامت و اعتياد و سلامت به صورت بينالمللي فعاليت ميكنند.
كسب رتبه هفتم كشوري توسط علوم پزشكي كرمان
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: دانشگاه علوم پزشكي كرمان براي دومين بار در ميان دانشگاههاي علوم پزشكي كشور رتبه هفتم را كسب كرده است.
پرداختي به برنامههاي پيش روي دانشگاه علوم پزشكي كرمان اشاره و اظهار كرد: ارتقاء شركتهاي دانش بنيان، ماموريت محور شدن تحقيقات براي گسترش دانش، ارتقاء سلامت يا توليد ثروت، نخبه پروري و معرفي مراكز و پژوهشگران برتر كشوري و بين المللي، گسترش روابط بين المللي براي انجام پژوهشهاي مشترك از جمله اين برنامهها هستند.
وي افزود: سال گذشته نخستين همايش بينالمللي انگل شناسي و بيماريهاي انگلي با موفقيت كامل برگزار شد و قرار است اسفندماه سال جاري نيز همايش چالشهاي بيماريهاي نورولوژيك برگزار شود.
همكاري جهاد دانشگاهي كرمان جهت حفظ گونههايي دارويي استان
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان تاكيد كرد: كرمان يكي از غنيترين اقليمهاي كشور در بخش گياهان دارويي و سنتي به شمار ميرود، اما سالانه 250 تن گياه از اين استان به صورت خام خارج ميشود، به طوري كه ترس ما از اين است كه برخي گونهها به طور كامل از بين بروند، از اين رو يك طرح پژوهشي با جهاد دانشگاهي استان كرمان جهت حفظ گونههايي دارويي در حال انجام است.
پرداختي خاطرنشان كرد: در استان كرمان هيچ كارخانه داروسازي وجود ندارد، در حالي كه يكي از سودآورترين صنايع محسوب ميشود، بنابراين موافقتهاي اوليه كارخانه داروسازي كرمان اخذ شده است كه معيشت 100 خانوار را تامين ميكند و شركتهاي دانش بنيان نخستين پلهاي آن به شمار ميروند.
انتهاي پيام
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]