واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طرح ارتباط صنعت با دانشگاه به مجلس مي رود/ اعتبار 3 هزارميلياردي صندوق نوآوري محقق نشد
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از تدوين طرح ارتباط دانشگاه با صنعت خبر داد و گفت: به منظور حمايت از پژوهش و عملياتي شدن قانون معافيت مالياتي و بيمه اي براي شركت هاي دانش بنيان اقدام به تدوين آيين نامه هاي اجرايي براي اين قوانين شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر وحيد احمدي در نشست خبري امروز دوشنبه با اشاره به برگزاري هفته پژوهش افزود: هفته پژوهش سال جاري با شعار "پژوهش و فناوري كليد توسعه پايدار" با حضور 35 پژوهشگاه، 33 پارك فناوري، 82 دانشگاه و 6 دستگاه اجرايي در نمايشگاه بين المللي تهران برگزار مي شود.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم،از وزارتخانه هاي نفت، صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزي، دفاع و نيرو به عنوان دستگاه هاي حاضر در نمايشگاه هفته پژوهش نام برد و اظهار داشت: اين هفته درصدد هستيم تا فرهنگ قرار گرفتن پژوهش به عنوان مبناي توليد ثروت در جامعه را ترويج كنيم.
وي با بيان اينكه سند چشم انداز، رهنمودهاي مقام معظم رهبري و قانون حمايت از شركت هاي دانش بنيان در حوزه علم و فناوري در كشور وجود دارد، ادامه داد: بسياري از اين قوانين عملياتي نشده است كه در اين راستا درصدد هستيم تا زمينه عملياتي كردن قوانين حوزه پژوهشي در كشور ايجاد شود.
احمدي هدفمند كردن فعاليت هاي پژوهشي را از اقدامات مهم ين وزارتخانه نام برد و يادآور شد: در اين راستا 46 طرح كلان ملي مصوب شده است و علاوه بر اين اولويت هاي پژوهشي نيز در شوراي عطف ابلاغ شده كه اين اولويت ها مبناي اجراي پروژه ها در دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري و همچنين مبناي طرح هاي كلاني كه دستگاه ها با دانشگاه ها اجرايي مي كنند قرار خواهد گرفت.
تدوين طرح ارتباط دانشگاه با صنعت
وي همچنين از تدوين طرح ارتباط دانشگاه با صنعت خبر داد و يادآور شد: سياست گذاري در حوزه علم و پژوهش از وظايف وزارت علوم است كه در اين زمينه اقدام به تدوين طرح ارتباط دانشگاه با صنعت شده است كه بعد از نهايي شدن به مجلس شوراي اسلامي ارايه مي شود.
دبير شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري تدوين آيين نامه هاي اجرايي براي قوانين در حوزه علم و پژوهش را از ديگر برنامه هاي اين وزارتخانه نام برد و يادآور شد: در حال حاضر قوانين در زمينه معافيت مالياتي و بيمه ابلاغ شده است كه متاسفانه تا كنون اجرايي نشده است. در اين زمينه اقدام به تدوين آيين نامه هاي اجرايي براي اجراي اين قوانين كرديم.
وي همچنين با تاكيد بر تمركززدايي در حوزه پژوهش خاطرنشان كرد: به منظور ايجاد هماهنگي و مشاركت پژوهشگاه ها و دانشگاه ها در حوزه تصميم گيري و تصميم سازي تلاش شد تا از تمركز برنامه اي پرهيز شود كه در اين راستا تصميم سازي ها به دانشگاه و پژوهشگاه ها منتقل شد.
برنامه هاي وزارت علوم براي هفته پژوهش
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم با اشاره به برنامه ه يا اين وزارتخانه در هفته پژوهش توضيح داد: تالار تبادل ايده و اختصاص بخشي براي ارايه ايده هاي خلاقانه از جمله برنامه هاي نمايشگاه هفته پژوهش است و علاوه بر اين نقشي را در نظر گرفته شده است تا دستگاه هاي اجرايي نيازهاي پژوهشي و تحقيقاتي خود را در آن ارايه خواهند داد.
وي برگزاري ميزگردهاي تخصصي و كارگاه هاي تخصصي را از ديگر برنامه هاي اين هفته نام برد و ادامه داد: در روز 25 آذرماه از پژوهشگران در حوزه هاي مختلف، مراكز پژوهشي برتر، قطب ها و انجمن هاي علمي و دستگاه هاي اجرايي برتر معرفي خواهند شد.
احمدي همچنين گردهمايي معاونان پژوهشي سراسر كشور و گردهمايي علمي گكميته پدافند غيرعامل را نيز از ديگر برنامه هاي اين هفته نام برد.
توضيحات معاون پژوهشي در خصوص صندوق نوآوري و شكوفايي
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم يكي از چالش هاي شركت هاي دانش بنيان و پارك هاي علم و فناوري را عملياتي نشدن صندوق نوآوري و شكوفايي ذكر كرد و اظهار داشت: بر اساس قانون قرار بود تا در مدت سه سال 3 هزار ميليارد تومان براي صندوق نوآوري و شكوفايي اختصاص يابد كه در سال هاي قبل اين امر محقق نشد.
وي با اشاره به گفته هاي رئيس جمهور براي اختصاص بودجه به اين صندوق يادآور شد: قرار است براي اين صندوق 500 ميليارد تومان در نظر گرفته شود.
احمدي در عين حال با تاكيد بر اينكه اين ميزان فاصله زيادي تا وضعيت مطلوب دارد گفت: اين رو لازم است تا با برنامه ريزي هاي مناسب به سمت اجراي بندهاي قانوني در مسير اختصاص 3 هزار ميليارد تومان به اين صندوق حركت كنيم.
كد خبر: 2191786
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۸ - ۱۲:۲۸
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]