واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: نماينده كشاورزان منطقه سنجان: خشك شدن قناتها فضاي سبز را نابود كرده است
كم آبي و مشكل باغات منطقه سنجان يكي از مشكلات مهمي است كه مدتهاست انتقاد و اعتراض كشاورزان اين منطقه را به همراه داشته اما وعدههاي بي سرانجام مسئولين استان و مديران شهري براي حل اين مشكل سبب شده كه امروز با خشك شدن قنوات، خطر نابودي باغات و از بين رفتن تمامي فضاي سبز اين منطقه بيش از گذشته احساس شود. نماينده كشاورزان منطقه سنجان: خشك شدن قناتها فضاي سبز را نابود كرده است
اراك - ايلنا: كم آبي و مشكل باغات منطقه سنجان يكي از مشكلات مهمي است كه مدتهاست انتقاد و اعتراض كشاورزان اين منطقه را به همراه داشته اما وعدههاي بيسرانجام مسئولين استان و مديران شهري براي حل اين مشكل سبب شده كه امروز با خشك شدن قنوات، خطر نابودي باغات و از بين رفتن تمامي فضاي سبز اين منطقه بيش از گذشته احساس شود. مسئلهاي كه تا كنون هيچ راهكاري را ازسوي مسئولان مربوطه به همراه نداشته است.
به گزارش ايلنا نشست كشاورزان منطقه سنجان با مسئولان شهرستان با محوريت بررسي و ارائه راهكارهاي رفع آلودگي هوا و خشكسالي و احياي قنوات در محل مسجد محله قلعه اين شهر برگزار شد.
در اين نشست كه با حضور تعدادي از اعضاي شوراي دوره چهارم، بخشدار و نماينده فرماندار عصر چهارشنبه سيزدهم آذرماه برگزار شد، آخاني نماينده كشاورزان با اشاره به وجود فضاي سبز بسيار وسيع و كهن در اين منطقه و با تاكيد براينكه اين منطقه به ريه اراك مشهور شده و بخش عمدهاي از تصفيه هواي اراك در اين منطقه صورت ميگيرد افزود: به دنبال خشكساليهاي سالهاي اخير و نبود مديريت درست و اصولي، تعدادي از قنوات خشك شده و تعدادي نيز در معرض خطر خشك شدن قرار دارند.
وي با ابراز نگراني و نارضايتي از عدم اجراي قوانين در حوزه مديريت آب، مديريت منابع كشاورزي را نيز ضعيف دانست و اظهار داشت: قناتهايي با قدمت ۲۵۰۰ سال در اين منطقه وجود دارد كه سازههاي مهندسي نياكان ماست و بايد حفظ شود، ولي كشاورزان نميتوانند هزينه اصلاح قناتها را بپردازند. در حالي كه مطابق قانون شوراها، رسيدگي به حفاظت محدودههاي زيست محيطي و احياي قنوات ميتواند از مصوبات شورا باشد.
وي خواستار تخصيص و افزايش ميزان اعتبارات در نظر گرفته شده براي احياي قنوات اين منطقه شد و تصريح كرد: اگر شوراي عالي قناتها همانند ساير استانها در استان مركزي نيز تشكيل شود ميتوانيم احياي قنوات را شروع كنيم. قناتهاي ما حتي ثبت ملي نيستند، در صورتي كه اگر بودند در حال حاضر شاهد چنين وضعيتي نبوديم. بنابراين اگر اعتباري براي قنوات تخصيص مييابد بايد به سنجان نگاه ويژه شود.
مسوولان ميتوانند منابع مالي احياي قنوات را در اختيار شهرداريها قرار دهند تا اينكار با مديريت مهندسين و نيروي كار بومي انجام شده و هزينهها كاهش يابد.
وي خواستار يك حركت جهادي با اختصاص آنچه كه در توان دولت است طي يكماه آينده شد و گفت: مديريت بندهاي آب در مسير قنات و رودخانه و تدوين قوانين جديد براي تغيير كاربري اراضي كشاورزي از ديگر پيشنهادها براي رفع اين معضل است، چرا كه فرزندان ما در آينده بايد سالم زندگي كنند و براي اين مهم نيازمند فضاي سبز هستيم.
در ادامه اين جلسه محمد شريفي عضو شوراي شهر اراك و رئيس كميسيون برنامه و بودجه شورا گفت: به نظر ميرسد با توجه به ضرورت حل مشكلات مربوط به حفظ و نگهداري فضاي سبز در سراسر كشور احساس و دغدغه سراسري براي احياي آب، قنوات و فضاي سبز نيز ايجاد شده است. سياست دولت بر اين است كه از وابستگي نفتي نجات پيدا كنيم و يكي از راههاي رهايي از اين وابستگي، توسعه كشاورزي است.
وي با تاكيد بر اينكه باغات و منطقه سبز سنجان نبايد از بين برود گفت: متاسفانه بخش بسيار زيادي از فضاي سبز اين منطقه در چند سال اخير از بين رفته است و نجات آن نيازمند توجه ويژه است و شوراي شهر و مسئولان شهري بايد اين منطقه را در تخصيص اعتبار مورد توجه جدي قرار دهند.
شريفي هماهنگي و تعامل ميان همه دستگاههاي مسئول براي پيگيري جدي وحل اين مشكل را از ضرورتهاي اصلي عنوان نمود و گفت: اميدواريم با پيگيريهاي جدي و حساسيت و توجه بيشتر مسئولان ارشد استان، به زودي شاهد حل مشكل كمبودآب و احياي قنوات براي آبياري و نگهداري از فضاي سبز اين منطقه باشيم.
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]