واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كارشناس نظامي سوريه در گفتوگو با فارس:جنگ نظامي بندر بن سلطان در سوريه به شكست انجاميده است
كارشناس نظامي سوريه با اشاره به ضربات مهلك وارده به عربستان سعودي در سوريه، تاكيد كرد كه جنگ نظامي بندر بن سلطان در سوريه به شكست انجاميده است.
«محمد فريد عيسى» تحليلگر سياسي و كارشناس نظامي سوري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در دمشق گفت كه موضع گيريها درباره سوريه نميتواند، درگيريهاي نظامي را از واقعيتهاي سياسي آن هم پس از پيروزيهاي محقق شده توسط ارتش سوريه به خصوص در ريف دمشق جدا كند و هم حيثيت عربستان و در رأس آن «بندر بن سلطان»، رئيس دستگاه اطلاعات اين كشور به ويژه پس از شكستهايي كه گروههاي مسلح تحت حمايت مالي اش متحمل ميشدند، بيش از پيش زير سوال رفته است.
اين تحليلگر سياسي و كارشناس نظامي در ادامه افزود: منطقه «غوطه شرقي» هم اكنون كاملا به دست ارتش سوريه افتاده و اين ضربه سنگيني به بندر بن سلطان تلقي ميشود كه اموال زيادي را هزينه كرده و هزاران تروريست را جهت ايجاد تغيير در روند جنگ به كار گرفته است.
وي افزود: تحليلگران و سياستمداران معتقدند، اين اتفاق باعث شده تا بندر بن سلطان نااميد شده و كل منطقه را تهديد كند، بدون آنكه سود و ضرر چنين اقدامي را در نظر بگيرد.
عيسى افزود: وضعيتي كه بندر بن سلطان در جنگ عليه سوريه به آن رسيده، باعث شده تا او براي ايجاد تغييرات در جهان واقعيت آخرين مهلت و شانس را در اختيار داشته باشد. پايان دادن جنگ نظامي در سوريه به نفع گروههاي مسلح هم اكنون به امري غير ممكن مبدل شده، بنابراين تنها راه پيش روي بندر تلاش براي فروپاشي نظام سوريه و تضعيف آن تا بيشترين حد ممكن است.
وي گفت: در ابتداي امر با برگزاري كنفرانش ژنو 2 در ماه آخر سال جاري ميلادي موافقت به عمل آمد، موضوعي كه باعث شد، بندر بن سلطان پس از صادر شدن دستوراتي از سوي غرب دچار شتابزدگي و دستپاچگي شود، اما غرب و آمريكا تصميم گرفتند، كنفرانس ژنو 2 را يك ماه ديگر به تاخير بياندازند تا شايد عربستان سعودي بتواند طي اين مدت كاري در سوريه از پيش ببرد.
به گفته عيسي، بندر بن سلطان بر اساس كينههاي دروني خود و نه بر اساس اصول سياسي و يا اقدام نظامي برنامه ريزي شده در سوريه اقدام ميكند. تمامي اقدامات او در سوريه اعم از تخريب اين كشور و حمايت مالي از اقدامات مسلحانه بخشي از اين كينه دروني وي تلقي ميشود و او سعي ميكند تا از اين طريق آمريكا و غرب را راضي نگه دارد، در حالي كه بنا به گفته عيسي آلت دست آنهاست.
اين تحليلگر مسائل استرتژيك ميافزايد: بندر براي جلب رضايت روسها تلاش ميكند و سعي در دادن رشوههاي مالي كلان به آنها دارد، اما تاكنون نتوانسته هيچ گونه شكافي در روابط سوريه و روسيه ايجاد كند، بلكه نتيجه كاملا برعكس بوده است حتي روسها مذاكراتي با طرف آمريكايي آغاز كردند تا سطح درگيريهاي فعلي و خسارتهاي وارده به عربستان به خاطر دخالت در بحران سوريه را به بندر تفهيم كنند.
بنا به گفته عيسي اگر بندر از اقدامات تخريبياش در سوريه دست بر ندارد، رابطه بين اين دو (روسيه – عربستان) قطع خواهد شد. در حالي كه بندر ميتواند با اندكي عقب نشيني و استفاده از موضع ميانهروتر كرسي خود را در هر گونه توافقي در آينده حفظ كند.
انتهاي پيام/خ
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]