واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نرمش اوباما در برابر چین باراك اوباما رئیسجمهور آمریكا در آخرین و مهمترین مرحله از سفر آسیاییاش به شانگهای رفت.
به گزارش تبیان به نقل از همشهری آنلاین، نخستین مرحله از سفر 3روزه رئیسجمهور آمریكا به چین توقفی یكروزه در شانگهای بود كه نماد مدرنی از چین سنتی است.این توقف یكروزه را نوعی دستگرمی برای اوباما در سفر چین توصیف كردهاند. او 25 آبان در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان چینی در تالار بزرگ شهر شانگهای شركت كرد.در این جلسه علاوه بر پرسشهای دانشجویان و جوانان چینی، سؤالاتی كه از سراسر چین مردم از اوباما داشتهاند و توسط رسانههای این كشور جمعآوری شدهبود، از رئیسجمهور آمریكا پرسیده شد. خبرگزاری شینهوا یكی از رسانههایی بود كه مسئولیت جمعآوری پرسشهای مردم چین از اوباما را بر عهده داشت. این خبرگزاری در روزهای اخیر بیش از 3هزار پرسش را جمعآوری كردهاست. این پرسشها محورهای مختلفی داشتهاند و از بحران مالی جهانی و مسئولیت آمریكا در این بحران گرفته تا احساس مردم آمریكا از اینكه همه محصولات مصرفیشان ساخت چین است را شامل شدهاست. اوباما كه قرار نیست در دیدار خود با مقامات چینی چندان بر موضوع حقوق بشر و آزادیهای مدنی تاكید كند و به گفته مقامات كاخ سفید، بهطور خصوصی این مسائل را با همتای چینیاش درمیان میگذارد؛ در دیدار با جوانان و دانشجویان چینی در شانگهای به این موضوع اشارهای گذرا كرد. اول باید بگویم كه من هرگز از تویتر استفاده نكردهام؛ چون انگشتم كمی تنبل است. اما بهعنوان رئیسجمهور آمریكا آرزو میكردم كه آنقدر آزادی اطلاعات وجود نداشت كه همه از من انتقاد كنند. درباره من همه چیز میگویند و من مجبورم همه اینها را بشنوماو در پاسخ به پرسشی درباره آزادی استفاده از شبكههای اجتماعی اینترنتی مانند تویتر ابتدا فكری كرد و گفت: اول باید بگویم كه من هرگز از تویتر استفاده نكردهام؛ چون انگشتم كمی تنبل است. اما بهعنوان رئیسجمهور آمریكا آرزو میكردم كه آنقدر آزادی اطلاعات وجود نداشت كه همه از من انتقاد كنند. درباره من همه چیز میگویند و من مجبورم همه اینها را بشنوم. این جمله طعنه غیرمستقیمی به رهبران چین به خاطر سانسور اینترنت بود و اوباما در این باره فقط به گفتن همین نكته اشاره كرد. البته در پاسخ به پرسشهای بعدی دانشجویانی كه گفتهمیشود اكثرا از اعضای شاخه جوانان حزب كمونیست چین بودهاند، در حرفهای كلیتر به آزادی مذهب برای همه اشاره كرد اما هیچ اشاره مشخصی به شرایط داخلی چین نكرد.
اوباما در پاسخ به پرسش دیگری درباره فروش تسلیحات از سوی آمریكا به تایوان و تهدیدی كه از این نظر متوجه چین خواهد بود، به تكرار موضع رسمی همیشگی واشنگتن دراین باره پرداخت و گفت كه آمریكا به یك چین واحد متعهد است و غیراز این كاری نخواهد كرد. او قرار است در این سفر برخلاف سفرهای گذشته رؤسای جمهور آمریكا به چین، لحنی آشتیجویانه با این كشور در پیش بگیرد. دلیل آن هم این است كه این روزها آمریكا و كل جهان به خاطر بحران و ركود اقتصادی به چین نیازمند است. او در سخنانش در شانگهای تاكید كرد كه قرار نیست واشنگتن پكن را كنترل كند و یك چین قدرتمند در حال رشد به سود همه جهان است. بر خلاف گذشته كه پرسش و پاسخ رؤسای جمهورهای آمریكا با جوانان در چین بهصورت زنده از تلویزیون رسمی پخش میشد، این بار چنین نشد.سفر باراك اوباما به چین برای عدهای در داخل این كشور دردسرهایی ایجاد كردهاست. عده زیادی از فعالان حقوق بشر در چین همزمان با این سفر در خانههای خود حبس شدهاند و دولت اجازه رفت و آمد آنها را در خیابانها نمیدهداین مراسم را تنها شینهوا در وبسایت خود و یك شبكه محلی در شانگهای بهصورت زنده پخش كردند. بعد از این مراسم اوباما شانگهای را به مقصد پكن ترك كرد. او 25 آبان عصر وارد پكن شد و در فرودگاه از سوی معاون رئیسجمهور مورد استقبال رسمی قرار گرفت. سفر باراك اوباما به چین برای عدهای در داخل این كشور دردسرهایی ایجاد كردهاست. عده زیادی از فعالان حقوق بشر در چین همزمان با این سفر در خانههای خود حبس شدهاند و دولت اجازه رفت و آمد آنها را در خیابانها نمیدهد.به گزارش خبرگزاریها از پكن، ماموران پلیس از 2 روز پیش مقابل خانه این فعالان مستقر شدهاند تا آنها از خانه خارج نشوند. در گذشته هر گاه رئیسجمهوری از آمریكا قصد سفر به چین را داشت، دولت پكن برای ابراز حسن نیت، چند مخالف سیاسی را از زندان آزاد میكرد؛اما این بار كه روابط آمریكا و چین وارد مرحله جدیدی شده و چین از موضعی قدرتمند سخن می گوید، نهتنها این آزادی صورت نگرفته بلكه برای فعالان حقوق بشری محدودیتهای جدیدی ایجاد شده است.تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]