واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سوالی که پاسخش دو سال طول کشید
فدراسیون جهانی بسكتبال پس از قهرمانی ایران در مسابقات جام ملتهای آسیا در گزارشی نوشت: «هنگامی كه ایران در مسابقات آسیایی 2007 توكوشیما به مقام قهرمانی رسید، یك سوال همچنان بدون پاسخ باقی ماند و اینكه آیا اگر چین با تركیب كامل خود برابر این تیم قرار میگرفت، ایران میتوانست قهرمان مسابقات باشد؟» در ادامهی این گزارش آمده است: «دو سال بعد پاسخ این سوال داده شد و ایران با پیروزی 70 بر 52 توانست به نشان طلا و مقام قهرمانی بیست و پنجمین دورهی مسابقات آسیایی بسكتبال دست یابد.» حامد حدادی كه 31 امتیاز ایران را در مسابقهی فینال دو سال قبل بدست آورده بود، یك بار دیگر با كسب 19 امتیاز پیشتاز این مسابقات بود.
حدادی در این خصوص گفت: «تفاوت قابل توجهی بین گذشته و حال وجود دارد. مسابقه در برابر تیم اول چین در این كشور خود به تنهایی برای وجود هرگونه فشار روحی - روانی كافی است اما، ما مصمم بودیم هر آنچه را كه مربیمان گفته است، اجرا كنیم.» حدادی در این مسابقه 17 ریباند انجام داد كه 10 تای آنها در هنگام دفاع بود. صمد نیكخواه تنها 22 دقیقه و 27 ثانیه در این مسابقه حضور داشت؛ اما، تاثیر مشخصی در پیروزی ایران با كسب هشت امتیاز و كمك در كسب شش امتیاز ایفا كرد. این بازیكن پس از مسابقه گفت: «این مدال طلا به دلایل مختلف میتواند بسیار خوشحال كنندهتر از هر زمانی باشد. پیروزی یك چیز است اما، حفظ مدال طلا و قهرمانی بسیار دشوارتر است.» هرگز سابقه نداشته كه تیمی در چارچوب مسابقات جام ملتهای آسیا به روشی كه تیم واسلین ماتیچ در مقابل جمعیت فراوان حاضر در ورزشگاه مسابقه داد، بتواند برتری كاملی بر چین داشته باشد.»
سرمربی تیم ایران در این خصوص گفت: «دیدگاه كلی یك مسابقهی فینال این است كه از همان ابتدا بتوان بر بازی تسلط داشت. من خوشحالم از اینكه اتفاقات خوشایندی كه در همان دقایق آغازین مسابقه برای ما رخ داد و ما تمركز خودمان را از دست ندادیم.» در واقع میتوان گفت برای نخستین بار است كه چین نشان طلا را در مسابقات قهرمانی جام ملتهای آسیا از دست میدهد. ایران در این مسابقه خیلی زود از حریفش پیش افتاد و هرچه كه مسابقه پیش میرفت، جایگاه برتر خود را حفظ میكرد. در حقیقت میتوان گفت خط آتش تیم ملی بسكتبال ایران در تمامی خطوط فعال بود و نیمكت ایران از آن چیزی كه انتظار میرفت، فراتر ظاهر شد. نحوهی بازی ایران به ویژه نوع دفاع كردن فشار زیادی را به روی "وانگ ژیژی" و "ییژیان لیان" دو فوق ستارهی چین وارد كرد.
یك كارشناس در نیمهی اول زمانی كه ایران 42 بر 25 از حریف پیش افتاد، درخصوص این بازی گفت: «بسكتبال مسابقهی مغزهاست.» ایران به تعبیری مصمم بود تا بتواند برتری خود را بر حریف دیكته كند. یك نمونهی كلاسیك مصمم بودن ایران در لحظات آغازین مسابقهی كوارتر چهارم زمانی بود كه مهدی كامرانی گارد راس 180 سانتیمتری ایران با "یی" بازیكن 212 سانتیمتری برای یك ریباند درگیر شد و موفق شد توپ را از این حریف بگیرد. كامرانی گفت: «ما در این مسابقه با تمام وجودمان بازی كردیم.» اما آماری که تیم ملی بسكتبال ایران در این رقابتها به دست آورد جالب و دست نیافتنی بود. تیم ملی با كسب 9 برد پیاپی عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد و جام بیست و پنجم را فتح كرد. پس از ایران تیم ملی بسكتبال چین با هشت برد دوم شد و اردن با قرار گرفتن در رده سوم مسابقات به دو تیم دیگر آسیا (ایران و چین) در مسابقات جهانی سال 2010 تركیه اضافه شد.
تیمهای بسكتبال لبنان و تایپه هر كدام با پنج برد چهارم و پنجم شدند و قطر تیم ششم این دوره از رقابتها لقب گرفت. اما، در بین بهترین بازیكنان این جام نام صمد نیكخواه بهرامی و حامد حدادی میدرخشد. نیكخواه بهرامی، كاپیتان تیم ایران بیشترین آمار پاسهای منجر به گل را به خود اختصاص داد و در بین امتیاز آورترینها به عنوان نفر سوم معرفی شد. حدادی، بازیكن تیم بسكتبال ممفیس گریزلیز نیز با ثبت میانگین 13امتیاز با فاصلهای قابل توجه به عنوان نفر اول بهترین ریباندها معرفی شد تا تیم ملی بسكتبال برای دومین بار عنوان قهرمانی آسیا را پس از مسابقات سال 2007 توكوشیما از آن خود كند. تنظیم برای تبیان: رضا سیگاری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]