واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: آخرین نیوز: از مسوولان میخواهم تا آنجایی که میتوانند مراحل اداری را برای مخترعان، کاهش دهند چون این خیلی وقت ما را میگیرد.
باشگاه جوانی برنا/سومین جشنواره ملی نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی با عنوان نمایشگاه بزرگ تجاری سازی اختراعات و نوآوریهای ایران در مصلی بزرگ امام خمینی برپاست. از ورودی خیابان بهشتی که وارد مصلی میشوی مثل همیشه ونهای سبزرنگ علاقمندان را به سمت نمایشگاه میبرد. در ابتدای سالن هم اطلاعات، بروشورهای راهنمایی را در اختیار بازدیدکنندگان میگذارد. از این جا به بعد، تو میمانی و این همه جوان خلاق و تلاشگر که با انرژی فراوان در غرفههایشان پشت ابزارهای اختراعیشان نشستهاند. برخی غرفهها مثل غرفه "شبیهساز رانندگی خودرو" و "خودرو الکتریکی" بسیار شلوغ است و برخی غرفهها هم خلوت هستند و وقتی به غرفههایشان سر میزنی اطلاعات کامل و دقیقی میدهند و از انگیزهشان برای کار میگویند.
رضا مظفری مخترع جوان 18 ساله ای که از استان زنجان شهرستان ابهر کارش را در این نمایشگاه ارائه کرده است، می گوید: اختراع ما هواپیمای بدون سرنشین نارنجک انداز است و یک موتور دو زمانه دارد و سوخت آن از متانول گرفته شده است. این مخترع جوان میگوید: متانول ترکیبی از روغن کرچک و الکل است. زیر بال این هواپیما دریچهای وجود دارد که نارنجک در آن قرار میگیرد و زمانی که هواپیما در آسمان است، اگر گاز را تا اخر فشار دهیم، این دریچه باز و نارنجکرها میشود. بهعلاوه از راه دور و با دوربین هم میتوان این هواپیما را کنترل کرد. او از انگیزهاش برای ساخت این هواپیمای نارنجکانداز که ابعاد آن 115 در 160 سانتیمتر است، میگوید: از بچگی به پرواز بسیار علاقه داشتهام و آرزویم این بود که دوچرخهای بسازم که پرواز کند که متاسفانه آن آرزو محقق نشد؛ اما این اختراع را چهار ماهه ساختیم. وی توضیح داد: اختراع ما بیشتر متمرکز بر بخش نارنجکانداز است اما هواپیما را هم خودمان ساختیم. البته اگر میخواستیم هواپیما را خودمان بسازیم 300 تا 400 هزار تومان کل هزینهمان می شد؛ اما چون هواپیما را هم خودمان ساختیم، 1 میلیون تومان هزینه کردیم و آموزش و پرورش و پژوهشسرای استان، همین نمایشگاه و سازمان ملی نخبگان هم در این کار به ما کمک کردند.رضا مظفری هواپیما را به همراه هم کلاسیاش "امید دودانگهای" ساخته است که امسال هر دوی آنها وارد دانشگاه شدهاند و باز با هم همکلاسیاند. امید دودانگهای میگوید: از مسوولان می خواهم تا آنجایی که می توانند مراحل اداری را برای مخترعان، کاهش دهند چون این خیلی وقت ما را می گیرد. مثلا اگر بخواهیم یک وام را برای ثبت یک شرکت دانشبنیان بگیریم، باید پنج ماه در ادارات دوندگی کامل کنیم. این کار واقعا شوق فعالیت و وقت را از ما میگیرد و ما را خسته از آن چیزی میکند که به دنبالش هستیم. این مخترع جوان ادامه میدهد: امیدوارم که این بروکراسی کاسته شود و بتوانیم از امتیازاتی که برای ما در نظر گرفته میشود، استفاده کنیم. مسوولین تراز اول کشور با مخترعین ارتباط برقرار کنند تا از نزدیک با مشکلات آنها آشنا باشند. دو دانگهای درباره تولید انبوه از اختراعش میگوید: ما حدود 70 تا 80 درصد از کار را برای تاسیس شرکت دانشبنیان پیش رفتهایم و تا چند ماه آینده تسهیلات را برای ثبت شرکت تولید صنعتی و انبوه دریافت خواهیم کرد. غرفه بعدی که آن هم شلوغ است مربوط به یک خودرو الکتریکی با سیم کنترلی است که یک گروه 8 نفره از دانشگاه شهید رجایی آن را ساخته اند. این خودرو کوچک که با مملکت دانشکده مکانیک دانشگاه شهید رجایی ساخته شده است، در فضای نمایشگاه حسابی جلب توجه می کند و دوربین های تلویزیونی و خبرگزاری ها هم دور غرفه جمع شدهاند.
بهنام نیک نژاد دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکانیک که عضو یک گروه 8 نفره برای ساخت خودروی الکتریکی 2 نفر ه از سوی دانشگاه شهید رجایی تهران است، میگوید: این نمایشگاه با هدف تجاری سازی اختراعات برگزار شده و امیدوارم آغازی برای تولید انبوه این محصول باشد. او درباره هزینههای ساخت این خودروی الکتریکی گفت: خودرویی که در نمایشگاه عرضه شده است نمونه اولیه کار است که با توجه به آزمون و خطاهایی که در ساخت آن وجود داشت، 30 میلیون تومان هزینه شد؛ اما برای تولید انبوه آن زیر 10 میلیون برای هر خودرو تومان بودجه نیاز دارد. او درباره مدت زمانی که برای ساخت این پروژه تحقیقاتی زمان گذاشتهاند، گفت: از ابتدای تحقیقات تا پایان ساخت این خودروی الکتریکی 13 ماه طول کشید و جالبترین بخش اختراعمان که آن را از دیگر خودروهای الکتریکی در کشور جدا میکند این است که بخش کنترلی این دستگاه توسط اعضای گروه ساخته شده است؛ چون پیش از این دیگران یا این بخش را به صورت یک پکیج آماده به کشور وارد میکردند و یا هرگز موفق به ساخت آن نمیشدند. او گفت: دانشکده مکانیک دانشگاه شهید رجایی کارگاه و یک سالن بزرگ برای ساخت این خودروی الکتریکی را در اختیار ما قرار داد. در ابتدای کار، اعضای گروه هزینه میکردند اما پس از آنکه مقامهایی را در مسابقات مختلف به دست آوردیم دانشگاه تمام هزینهها را به ما بازگرداند. بهروز شهرخی مخترع جوانی از استان خوزستان هم طرحی را با عنوان دستگاه بهینه سازی مصرف برق در بزرگراه ها در این نمایشگاه ارائه کرده است.شهرخی توضیح میدهد: این دستگاه یک فرستنده دارد که روی خودرو نصب میشود و یک گیرندهای است که با یک برنامه زمانبندی روی دکلهای برق قرار میگیرد و توسط یک میکروکنترلر توسط راننده کنترل میشود.این مخترع جوان میگوید: در استان ما تردد شبانه مربوط به فصل تابستان میشود اما در زمستان این میزان تردد را در بزرگراهها نداریم و چراغ بزرگراهها تا صبح روشن هستند و صلاح اقتصاد کشور است که مصرف برق را در بزرگراهها بهینه کنیم به همین دلیل به دنبال اختراع و ثبت این دستگاه رفتم و آنرا به مرحله تولید رساندم و جواز تأسیسش را از اداره کل صنایع و معادن دریافت کردم.او بیان میکند: در شهرک صنعتی شهرستان امیدیه حدود 1200 متر زمین در اختیار من قرار دادهاند و براورد هزینه تولید انبوه این محصول 297 میلیون تومان بود که متأسفانه در مرحله تسهیلات این پروژه متوقف شده است.شهرخی ادامه داد: متأسفانه همان طور که شعار حمایت از مخترعین هر روز داده می شود در عمل چنین چیزی را نمی بینیم اختراع من از سال 1387 ثبت شده اما هیچ تسهیلاتی دریافت نکرده است.او روی دیوار غرفه در نمایشگاه نوشته است : نوآوری + ثبت مالکیت صنعتی و اختراع + اخذ جواز تأسیس + زمین شهرک صنعتی - تسهیلات = مخترع ناکامبه گزارش برنا، این نمایشگاه تا فردا 21 بهمن ماه ساعت 15 در بخشهای تجاریسازی، اختراعات تجاری شده، تسهیل کنندگان، سرمایهگذاری، نیازمندیها و بینالملل برپا است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3361]