واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مصاحبه با خانم آقايي اولين مسئول تبيان مساجد اردبيل
تبيان: لطفا در ابتداي مصاحبه خود را معرفي نموده و از نحوه فعاليتتان در کتابخانه مکتب الرضا بفرماييد؟بنده آقايي، مسئول واحد خواهران کتابخانه مکتب الرضا هستم از سال 1376 فعاليت خود را در اين کتابخانه شروع کردم واين همکاري تا به حال نيزادامه دارد. البته قبل از آن نيز به عنوان عضو کتابخانه بوده ام و براي مطالعه و استفاده از منابع ديني، علمي، تاريخي و ... کتابخانه به اينجا مراجعه مي کردم. البته کتابخانه در ابتدا با فضايي کوچک کار خود را شروع کرده بود و اين محيطي که الان مشاهده مي نماييد و مخزن فعلي در سال 1380 افتتاح گرديده است.
تبيان: در رابطه با سابقه کتابخانه مکتب الرضا و سير تحول آن تا کنون توضيحاتي دهيد؟کتابخانه مکتب الرضا در سال 1350احداث شده و در سال 1354 همزمان با سالروز ولادت امام رضا(ع) افتتاح گشته و به ميمنت ومناسبت آنروز کتابخانه مکتب الرضا(ع) نامگذاري شده است، کتابخانه با فضايي کوچکتر و مخزني در حدود هفت هزار کتاب آغاز به کار کرده است که به لطف الهي روز به روز گسترش يافته و در نهايت در سال 1380 با مخزني در حدود پانزده هزار جلد کتاب و 80 متر مساحت و سالني با گنجايش 90 نفر افتتاح شد. از سال 1378 کتابخانه به سيستم کامپيوتري مجهز شد و با نرم افزار کتابداري کاوش کار خود ادامه داد، تا اينکه در سال 1380 از طرف اداره کل تبليغات اسلامي استان يک دستگاه کامپيوتر به همراه چند CD آموزشي به کتابخانه اهدا گرديد که از آنها به منظور آموزش به خصوص در فصل تابستان بيشتر استفاده مي کنيم، در اين قسمت بايد اضافه کنم که در کتابخانه فعاليتهايي از قبيل مشاوره و کلاسهاي آموزشي از جمله کامپيوتر و قرآن و ... برگزار مي شود و در مناسبتها و وفيات مراسم دعاي توسل و زيارت عاشورا نيز برگزار مي کنيم که در فصل تابستان بساير پررنگ و پر شور است، بطوريکه مراجعين حتي در قسمت راهرو و پايين پله ها روي پتو و زير انداز و برخي موارد روي زمين مي نشينند و بر روي بيشتر صندلي دو نفري مي نشينند تا بتوانند از برنامه ها استفاده کنند، امسال نيز از طرف اداره کل تبليغات اسلامي استان اردبيل به منظوراستفاده رايگان کاربران از سايت تبيان و لينک هاي وابسته آن اقدام به راه اندازي تبيان مساجد در محل کتابخانه گرديد و در حال حاضر نيز با راه اندازي اين مرکز اعضاي کتابخانه بطور رايگان مي توانند از سيستم ها و از انواع خدمات گسترده آن استفاده کنند و در حال حاضر مسجد اعظم اولين پايگاه تبيان مساجد در اردبيل است که کاربران آن از خدمات اينترانتي و تکنولوژي روز برخوردارند و در کارهاي تحقيقاتي و پروژه هاي درسي و دانشگاهي خود علاوه بر کتابها و نشريات مي توانند از اين امکانات نيز بهره مند شوند.
تبيان: در مورد سايت تبيان چه اطلاعاتي داريد و آن را چگونه تعريف مي کنيد؟من چون خودم مربي کامپيوتر هستم و مدام با کامپيوتر و اينترنت سروکار دارم چند سال است که با تبيان آشنايي دارم و از امکانات و اطلاعات آن استفاده مي کنم تبيان را بيشتر در زمينه تحقيقاتي و پژوهشي مي شناسم و در اين زمينه ها از آن کمک مي گيرم، در مورد اعضاي کتابخانه نيز هفته هاي اول کاربران بيشتر براي آشنايي از سايت استفاده مي کردند و قسمت هاي علمي و مقالات و بخشهاي دين و انديشه، پرسش و پاسخ نيز از قسمتهايي است که نظرشان را بيشتر جلب کرده و اکثر کاربران از ان استفاده مي کنند و در طول روز و در ساعات کار کتابخانه نوبتي از آن استفاده مي کنند. تبيان: فکر مي کنيد در آينده کتابخانه مکتب الرضا و سايت تبيان با هم چه تعاملاتي داشته باشند؟بي شک بدون تاثير از هم نخواهند بود چرا که از اين به بعد اعضاي کتابخانه، اعضاي تبيان نيز محسوب مي شوند و از آن نيز بهره مي گيرند پس مطمئنا بر آن تاثير گذار نيز خواهند بود و گذر زمان اين تاثيرات را نمايان خواهد کرد. در حال حاضر اين اقدام ( راه اندازي تبيان مساجد) کمبود کتابخانه ها را در زمينه مطالب روز و کتاب هايي با موضوعات جديد و نو را مرتفع مي نمايد و نياز هاي کاربران را به خوبي پاسخ مي دهد و کاربر در کنار اطلاعات و مطالب از امکانات جنبي آن همچون مشاوره و ... نيز بهره مند مي گردد. از آنجايي که مساجد در سطح شهر به عنوان مراکز ارتباطي مردم هستند، حوزه اطلاع رساني تبيان دامنه آن را تکميل تر مي نمايد وافق ديد مخاطب را گسترش مي دهد چرا که يک کاربر در هر زمينه اي مي تواند از تبيان کمک بگيرد. روابط عمومي تبيان اردبيل
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 398]