واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: قبر خانه اي به اسم آخرت براي دنيا
يك كارشناس امور مذهبي گفت: سنگ مزار انسانهاي شايسته و شهدا تاثير بيشتري روي خوانندگان آنها دارد و اين امر به جنس سنگ مزار آنها وابسته نيست.
به گزارش
خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران
، فائزه اعرابي كارشناس مذهبي و مدرس حوزه اظهار داشت:از نظر اسلام توجه به سنگ مزار پايه و اساس چنداني ندارد.
چون در اسلام دستور داريم كه نبايد قبرستانها را آباد كنيم به خاطر اينكه مردگان از فراموش شدگان هستند. همچنين مردم با اين كار احساس راحتي نكنند و به ياد قيامت بيفتند. در اسلام گفته شده كه فقط واجب است قبر برآمده تر باشد و وسيله اي مثل چوب بالاي سر ميت قرار گيرد ولي بعضي از مسائلي را كه عرف است اسلام به آنها صحه گذاشته است و سنگ مزار عرضي است كه از نظر اسلام صحيح نيست، همينطور نبايد بارگاه درست كنند ولي اين امر در مورد امامزاده ها جايز است ولي واجب نيست.
اعرابي اشاره كرد: سنگ مزار كسانيكه انسانهاي خوبي بودند تاثير بيشتري بر روي خوانندگان دارد و اين امر ربطي به جنس سنگ مزار ندارد و اثر گذاري سنگ مزار شهدا ربطي به جنس سنگ آنها ندارد.
وي تصريح كرد:اسم خدا و آيه قرآن براي نوشتن بر روي سنگ مزار مناسب نيست و از لحاظ شرعي مشكل دارد چون احتمال بي احترامي به آنها وجود دارد.
وي ادامه داد:تاثير شكل ظاهر سنگ مزار بر روي كساني كه آنرا مي خوانند بستگي به درك اشخاص دارد و براي من كه قوه تصورم در تصوير است سنگ مزارهاي همراه عكس يا رنگ مشكي سنگ مزار اثرگذارتر است.
اعرابي با بيان اينكه اسم فردي كه فوت شده حتما بايد نوشته شود خاطرنشان كرد:اين امر براي آنست كه به شخص فوت شده بي حرمتي نشود و يا حتي فاتحه اي برايش خوانده شود و براي خواندن فاتحه ذكر نام شخص كافي است همينطور كسي را هم كه عقد مي كنند اگر تنها اشاره اي شده و گفته شود اين خانم عقد مي شود كافي است.
وي همچنين خاطرنشان كرد:قرار گرفتن سنگ مزار در امامزاده ها در اثرگزاري آنها بر افراد موثر است چون بعضي امامزاده ها زيدي هستند و حالت معنوي به افراد مي دهند همينطور چون قلبش آمادگي داشته اند تاثير بيشتري بر روي آنها دارد.
اعرابي ادامه داد:در بعضي اديان از جمله در شيعه آمده است كه سنگ مزار گذاشته شود كه مردگان مشخص شوند ولي در بعضي اديان هيچ توصيه اي در اين مورد نشده است. همچنين در دين يهود و مسيح هيچ سفارشي در اين مورد وجود ندارد در دين زرتشت مرده را در چاهي كه چاه اموات بوده مي انداختند و در بعضي مذاهب مرده ها را مي سوزانند ولي بهترين كار همانست كه شيعه گفته است.
وي ضمن بيان اين مطلب گفت:سنگ مزار روي كساني كه بيشتر اهل تزكيه هستند اثرگذارتر است و انساني كه اهل تفكر نيست هيچ تاثيري از سنگ مزار نمي گيرد و انفعال و يا اثر گذاي سنگ مزار بر روي افراد بستگي به شخص دارد مثلا شخص شب قبل از رفتن به مزار كتابي در اين مورد مي خواند و فرداي آن روز از سنگ مزار تاثير مي گيرد.
وي همچنين خاطرنشان كرد:علاقه اشخاص به تفاوت سنگ مزار آنها با ديگران به روحيات آنها و به خصايص روحي آنها برمي گردد.
اعرابي ادامه داد: سنگ مزار هر چه ساده تر باشد از لحاظ معنوي اثرگذارتر است همانطور كه در داستان سعدي وجود دارد كه در داستاني دو پسربچه در مورد سنگ مزار پدرشان صحبت مي كند كه يكي از آنها مي گويد كه سنگ مزار پدر من خشت فيروزه است و پسر دوم در جواب مي گويد تا پدر تو بخواهد از زير خروارها خاك بلند شود پدر من به عرش رسيده است. به اين ترتيب سنگ مزار ساده اثر بيشتري مي گذارد.
اعرابي با بيان اين مطلب گفت:معيارهاي اثرگذاري سنگهاي مزار در طول زمان تغيير كرده است و معيارهاي منفي اثرگذاري سنگهاي مزار افزايش پيدا كرده است و معيارهاي مثبت اثرگزاري سنگهاي مزار كاهش پيدا كرده است.
وي همچنين گفت: تفاوت شكل سنگ مزار در كشورهاي مختلف از لحاظ مذهبي و تاريخي به عقايد آنها برمي گردد ولي در جامعه ما اينگونه نيست چون اين كار بسيار تجملي شده است./ز
دوشنبه|ا|21|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]