واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مدیریت جدید برای بینالمللی شدن
رضا قراخانلو از مذاكرات امیدواركننده با كمیته بینالمللی المپیك (IOC) برای تبدیل كردن آكادمی ملی المپیك ایران به مركز علمی – آموزشی ورزشی در سطح منطقه خاورمیانه و آسیای مركزی خبر داد. رئیس كمیته ملی المپیك در گفتگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار كرد: در صورت عملی شدن چنین پروژهای پس از این به ما اجازه داده خواهد شد تا 13 كشور غرب آسیا و بیش از ده كشور آسیای مركزی كه دورههای علمی – آموزشی خود را زیرنظر IOC میگذرانند، با محوریت آكادمی ملی المپیك ایران به فعالیت خود ادامه دهند. وی افزود: ژاك روك رئیس كمیته بینالمللی المپیك با خوشبینی بسیار نسبت به این قضیه برخورد كرد و قرار شد چند پروژه مشخص را طی دو تا سه سال با آنها برگزار كنیم و در صورت متقاعد شدن، ما را به رسمیت بشناسند. كشورهایی نظیر مجارستان و استرالیا چنین مراكزی را در كشورهای خود دارند كه حتی المپیك سولیداریتی پول برگزاری دورههای آموزشی آنها را پرداخت میكند. قراخانلو گفت: هم اكنون وقتی ما بخواهیم نیروهایی را زیرنظر IOC در زمینههای مختلف بینالمللی آموزش دهیم به چنین مراكزی اعزام میكنیم. این در حالی است كه با محوریت قرار گرفتن آكادمی ملی المپیك میتوان چنین فعالیتهایی را در ایران انجام داد و نیازی به اعزام نیرو به خارج از كشور نداریم. وی در توضیح برخی پروژههای ورزشی كه میتوان در ایران آن را به اجرا رساند، گفت: به عنوان مثال ما میدانیم كه كشورهای اسلامی مربیان زن مسلمان را كه از دانش فنی و علمی بالایی برخوردار باشند، ندارند. این قضیه میتواند به عنوان یك پروژه ویژه در آكادمی ملی المپیك ایران اجرا شود و ما نیز به IOC اعلام كنیم كه میتوانیم مربیان زن كشورهای مسلمان را تقویت كنیم. یا در زمینه مبارزه با دوپینگ میتوان دانش مبارزه با این پدیده شوم را در سطح منطقه بالا برد.
رئیس كمیته ملی المپیك افزود: در نشست مشتركی كه با ژاك روك داشتم به وی توضیح دادم كه دورهها و كنگرههای بینالمللی مختلفی در آكادمی ملی المپیك ایران برگزار شده است كه به غیر از تجهیزات مدرنی كه در ساختمان آكادمی ملی المپیك وجود دارد، این مركز از نیروهای قوی علمی – تجربی نیز برخوردار است كه میتوان از آنها بهره برد. وی كه هفته گذشته طی حكمی مهزاد حمیدی را به عنوان رئیس آكادمی ملی المپیك و پارالمپیك منصوب كرد، در رابطه با مهمترین محورهای كاری كه باید رئیس جدید برای پیشبرد اهداف علمی – ورزشی به آن توجه كند، گفت: به عقیده من آكادمی ملی المپیك باید از مرحله كلاسهای عمومی عبور كند و وارد دورههای تخصصی و عمیق برای رشتههای مختلف ورزشی با موضوعات خاص شود. در این راستا دورههای آموزشی گذشته باید مورد بازبینی قرار گیرد و مشكلات ورزش كشور را به صورت خاص دنبال كنیم. بینالمللی شدن نقش آكادمی ملی المپیك با توجه به مذاكرات امیدوار كننده با IOC قطعا باید بخش ویژهای از كار باشد. قراخانلو تاکید کرد: آكادمی ملی المپیك باید بتواند هرچه بیشتر نیروهای علمی – دانشگاهی را به خدمت ورزش قهرمانی و فدراسیونهای ورزشی بگیرد، چرا كه قهرمانان ما دارای نیازهای خاص و ویژهای هستند كه با حضور نیروهای علمی – دانشگاهی قابل برطرف شدن است. در این راستا نزدیكتر كردن نیروهای دانشگاهی به سمت اجرا بسیار مهم است. به طور كلی آكادمی ملی المپیك باید در كاربردی كردن یافتههای علمی و تحویل آنان به قهرمانان كمك كند. به طور مثال موضوع روانشناسی ورزش كه طی دو سال گذشته به آن توجه ویژهای شد به دست نیروهای متخصص و دانشگاهی كه ورزش را میشناسند صورت گرفت و این اقدام به نقاط بسیار مثبت و امیدوار كنندهای برای ورزش كشور تبدیل شده است. این مركز باید مطالعات میدانی و نتایج تحقیقات خود را به بدنه ورزش كشور تزریق كند و مدیران، سرپرستان و كلیه دست اندركاران ورزش كشور را مورد آموزش قرار دهد.
وی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینكه سیدامیر حسینی (رئیس پیشین آكادمی) به هیچ وجه از بدنه ورزش جدا نشده است، در رابطه با نحوه كمك گرفتن از وی گفت: با همفكری وی بخش جدیدی را برای فعالیت در نظر میگیریم. البته امیرحسینی هم اكنون رئیس كمیسیون فرهنگ و آموزش المپیزم و دبیركل فدراسیون بینالمللی ورزش باستانی نیز هست. وی در دوران شش سال فعالیتش به موفقیتهای بزرگی دست یافت و با توجه به اینكه خودش از نیروهای ورزشی با نگاهی علمی و فرهنگی بود توانست با اتكا به تخصصش از نیروهای تحت مدیریت استفاده بهینه را ببرد. رئیس كمیته ملی المپیك ادامه داد: در رابطه با این تغییر مدیریت باید گفت كه هر چند وقت یكبار ساختارها نیازمندند تا با حضور افراد جدید و تفكرات جدید تقویت شوند و حركت گذشته سرعت بیشتری بگیرد كه در این راستا دكتر مهرزاد حمیدی به عنوان فردی علمی كه تجربیات زیادی در حوزه سازمان تربیت بدنی و وزارت علوم دارد و از هشت ماه گذشته نیز به عنوان مسوول گروه مدیریت ورزشی آكادمی ملی المپیك و قائم مقام اجرایی در آكادمی مشغول به كار بود قطعا میتواند با اتكا به تجربیاتش سرعت بیشتری به فعالیتهای گذشته دهد و باعث تقویت بعد علمی این نهاد شود. قراخانلو در پاسخ به این سوال كه مدت مدیریت مهرزاد حمیدی با توجه به اینكه مجمع عمومی كمیته ملی المپیك سال آینده برگزار خواهد شد، چگونه خواهد بود، توضیح داد: اصولا مدیریت در آكادمی ملی المپیك به دوره چهار ساله تقسیم نمیشود و ارتباطی با انتخابات كمیته ملی المپیك ندارد، چنانچه خود امیر حسینی به مدت شش سال در مركز آكادمی ملی المپیك حضور داشت. با توجه به شناختی كه از حمیدی دارم و شناختی كه سازمان تربیت بدنی، كمیته ملی المپیك و قاطبه خانواده ورزش از وی دارند امیدوارم مدیریت وی در آنجا با طول مدت مناسب و كیفیت خوبی ادامه داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 711]