واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفير قرقيزستان بر حضور سرمايه گذاران خراساني در كشورش تاكيد كرد
مشهد _ سفير قرقيزستان در جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر اينكه "امنيت سرمايه گذاران و سرمايه هاي ايراني را تامين مي كنيم" خواستار حضور گسترده سرمايه گذاران خراساني در كشور متبوعش شد.
"مددخان شريمكولوف" روز يكشنبه در ديدار با جمعي از تجار و اعضاي اتاق بازرگاني و صنايع و معادن مشهد با اشاره به ظرفيتهاي سرمايه گذاري كشورش به ويژه در بخش دامپروري و توليدات دامي افزود: در مناطق شمالي قرقيزستان فقط يك كشتارگاه وجود دارد اما در مناطق جنوبي كه عمده محصولات و توليدات دامي را دارد فاقد كشتارگاه هستيم.
وي گفت: توان فني و مهندسي خراسان رضوي در اين بخش مي تواند كمك قابل توجهي به منظور ايجاد كشتارگاهها و فرآوري توليدات دامي در قرقيزستان داشته باشد.
سفير قرقيزستان در جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: از سويي ساخت و سازهاي خوبي هم اينك در جنوب قرقيزستان آغاز شده كه در صورت آمادگي فعالان خراسان رضوي، از حضور آنها در اين بخش به ويژه براي ساخت و سازهاي انبوه مسكن استقبال مي كنيم.
وي با اشاره به اينكه هم اينك تعدادي از ايرانيان در قرقيزستان مشغول فعاليتهاي اقتصادي هستند افزود: به منظور تسهيل شرايط، فراهم كردن امكانات، اطلاعات و هماهنگيهاي لازم حداقل نياز است يكي دو مركز پژوهشي در قزقيزستان از سوي جمهوري اسلامي ايران ايجاد شود.
سفير قرقيزستان همچنين گفت: ساخت و تجهيز مراكز پزشكي و درماني از ديگر نيازهاي ما است لذا از حضور ايرانيان در اين عرصه نيز حمايت مي كنيم.
وي در مورد صدور رواديد نيز گفت: بر خلاف بسياري از سفارتخانه هاي خارجي در تهران، سفارت قرقيزستان رواديد را به صورت روزانه صادر مي كند و در مشهد نيز همين شرايط حاكم است و اگر مشكلي هم باشد به سرعت مرتفع مي شود.
او با تاكيد بر اينكه بايد روابط بين دو كشور ايران و قرقيزستان فعال و رو به رشد باشد افزود: با گذشت 20 سال از استقلال قرقيزستان اين روابط همواره با رشد سياسي و اقتصادي همراه بوده است.
شريمكولوف اظهار داشت: هم اينك هزار و 170 شركت در قرقيزستان وجود دارند كه 70 درصد آنها ايراني و 30 درصد بقيه مشترك بين دو كشور است.
وي بيان كرد: در اين ميان اكثر فعالان اقتصادي ايراني را خراسانيها تشكيل مي دهند.
سفير قرقيزستان همچنين با اشاره به تاكيد رييس جمهوري اسلامي ايران بر افزايش مبادلات تجاري ميان دو كشور به ميزان 200 ميليون دلار در سال گفت: ما نيز در اين راستا تلاش مي كنيم.
نايب رييس اتاق اكو ايران هم در اين نشست گفت: بايد مسوولان قرقيزستان ضريب ريسك سرمايه گذاري را در آن كشور كاهش دهند تا سرمايه گذاران با امنيت خاطر بتوانند فعاليت كنند.
"محمدحسين عزتي" افزود : جمهوري اسلامي ايران با منابع غني و قرار گرفتن در شاهراه دينا ظرفيتهاي بالاي اقتصادي و فني و مهندسي دارد.
وي خطاب به سفير قرقيزستان اظهار داشت: ايران دروازه ورود كشورهاي آسياي ميانه به ساير نقاط است و بدين منظور مي توانيد با فراهم كردن امكانات و تسهيلات سرمايه گذاري و حضور ايران در قرقيزستان از اين فرصتها براي توسعه روابط با دنيا بهره گيريد.
وي با اشاره به ويزاي مشترك بين كشورهاي اكو نيز گفت: اين امر خود مي تواند فرصتي براي توسعه مبادلات بين كشورهاي عضو سازمان همكاريهاي اقتصادي اكو باشد.
دبير اتاق بازرگاني و صنايع و معادن خراسان رضوي هم در اين نشست گفت: تجار ما در چارچوب قوانين بين دو كشور فعاليت مي كنند لذا انتظار است امنيت آنان و سرمايه هايشان تامين شود.
"علي كبير" افزود: با توجه به ظرفيتهاي سرمايه گذاري در قرقيزستان ما در تمامي حوزه ها اعم از كشاورزي، اقتصادي، منابع طبيعي، نفت و گاز، پزشكي و فني و مهندسي آمادگي حضور و مشاركت را در آن كشور داريم.
وي اظهار داشت: در اين ميان در بخش ايجاد نيروگاهها نيز با شناسايي ظرفيتها و شرايط مي توانيم فعاليت كنيم.
2713/659
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80007305
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]