تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830596850




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کم شدن سن بلوغ عاطفي در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:فارس پاتوق:
کم شدن سن بلوغ عاطفی در ایران  

دیر بخش روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور با اعلام کاهش سن بلوغ عاطفی در کشور به ۱۶ سال می‌گوید: این نوع بلوغ هر چه زودتر رخ‌دهد تبعات منفی کمتری دارد.
خبر کاهش سن بلوغ عاطفی در شرایطی اعلام می‌شود که برخی کارشناسان مدتی است درباره کاهش سن بلوغ جنسی در کشور هشدار می‌دهند و به نظر می‌رسد میان این هشدارها و پیش‌بینی کاهش تبعات منفی بلوغ عاطفی زودهنگام، رابطه‌ای معنی دار وجود داشته باشد.
بلوغ عاطفی، بلوغ جنسی
پیش از آن که بخواهیم گفته‌های دیروز مهدی صابری، مدیر بخش روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور را تحلیل کنیم، شاید بهتر باشد اشاره‌ای به تفاوت بلوغ عاطفی و جنسی داشته باشیم. از دیدگاه روان‌شناسی، بلوغ عاطفی زمانی رخ می‌دهد که فرد توانایی کنترل عواطف و احساساتش را به دست آورد. فرد بالغ از نظر عاطفی به درکی صحیح از خود و روابط اجتماعی‌اش رسیده و شیوه صحیح محبت کردن، ابراز احساسات و واکنش نشان دادن به رفتارهای گوناگون اطرافیان را آموخته است.
به عبارتی دیگر یک بالغ عاطفی،‌ به درکی منطقی از روابط بین فردی و احساسات می‌رسد. این نوع از بلوغ معمولا با بلوغ جنسی اشتباه گرفته‌می‌شود، اما بلوغ جنسی معمولا در معنای عام، بلوغی است که به‌واسطه تغییرات هورمونی در بدن و تظاهرات آنها در ظاهر و گرایش‌های افراد، رخ می‌دهد.
هرچند دیروز مهدی صابری، مدیر بخش روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور بلوغ عاطفی زودهنگام را عاملی موثر در کاهش برخی آسیبهای دوران نوجوانی معرفی می‌کند، اما آن را منوط به مدیریت صحیح خانواده‌ها می‌داند: «خانواده‌ها باید برای برخورد با این موضوع و روش‌های مدارا با آن آماده بوده و به فرزندانشان آموزش‌های لازم را داده باشند.»
به گفته او در اغلب خانواده‌های ایران هنوز تفکرات سنتی غالب است و باعث می‌شود خانواده همچنان منتظر بماند تا فرزندش به ۱۸ سالگی برسد و با او درباره مسائل بلوغ صحبت کند. مدیر بخش روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی با بیان این‌که آگاهی ندادن به فرزندان توسط والدین تبعات منفی دارد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: در این صورت کودک از منابع نامطمئن آگاهی‌های گمراه‌کننده به دست می‌آورد و این موضوع آسیب‌زاست.
براساس گفته‌های این روانپزشک مطالعات انجام شده نشان می‌دهد در شهرهایی که فرهنگ و ارتباطات در درجه بالایی قرار دارد بلوغ زودتر اتفاق می‌افتد، اما در شهرهای کوچک‌تر که امکانات اجتماعی فرهنگی محدود است بلوغ به تاخیر می‌افتد.هم‌اکنون سن بلوغ عاطفی هیجانی در کشور ما ۱۶ سال است و این موضوع خانواده‌ها را ملزم به برآورده کردن نیازهای ارتباطی و اجتماعی فرزندانشان می‌کند.
کاهش بی‌سابقه سن بلوغ جنسی
از سویی دیگر سال‌هاست روان‌ شناسان و روانپزشکان درباره کاهش سن بلوغ جنسی در کشور هشدار می‌دهند. آخرین هشدار در این زمینه گفته‌های سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران است که در گفت‌وگو با رسانه‌ها، دلیل کاهش سن بلوغ جنسی در ایران را تغییرات در حوزه بهداشت و تغذیه و گسترش رسانه‌ها می‌داند.
او به افزایش میانگین سن ازدواج در کشور در مقایسه باکاهش سن بلوغ جنسی اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد که نخستین تاثیر این پدیده طولانی شدن حد فاصل بین بلوغ جنسی و ارضای طبیعی غریزه جنسی از طریق ازدواج است که منجر به انواع آسیب‌های اجتماعی می‌شود.
آمارهای متفاوتی از سن بلوغ جنسی در کشور از سوی مراجع گوناگون وجود دارد. برای نمونه دکتر غلامعلی افروز، رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، سال گذشته در نشستی خبری اعلام کرد: میانگین سن بلوغ جنسی در ایران در پسرها از ۱۶ به ۱۲ و در دخترها از ۱۴ به ۱۰ سال کاهش یافته است.
چرا بلوغ عاطفی زودهنگام بهتر است؟
از دیدگاه دکتر سیدهادی معتمدی، پژوهشگر حوزه آسیب‌های اجتماعی و روانپزشک، این که سن بلوغ جنسی در کشور کاهش یافته، امری خوشایند است، اما نوع زندگی مدرن، در دسترس بودن انواع فیلم‌های نامناسب، گسترش دامنه ارتباطات اجتماعی و مسائل دیگر آن را به رخدادی ناگزیر در جامعه بدل کرده است و در چنین شرایطی کاهش میانگین سن بلوغ جنسی در کشور ممکن نیست بنابر این تنها راه ممکن برای کاهش آسیب‌های ناشی از آن، ارتقای سطح آگاهی‌های نوجوانان از روابط اجتماعی است.
او در پاسخ به این پرسش که چرا کاهش سن بلوغ عاطفی به ۱۶ سال، آسیب‌های دوران نوجوانی را کم می‌کند می‌گوید: کاهش سن بلوغ عاطفی آن را تقریبا با میانگین سن بلوغ جنسی در کشور منطبق می‌کند و این پدیده‌ای سودمند است.
به گفته این روانپزشک، یک فرد بالغ از نظر عاطفی به نگرشی صحیح درباره عشق و روابط عاطفی با طرف مقابل رسیده است و برقراری ارتباطش با جنس مخالف صرفا با هدف ارضای غرایز جنسی‌اش نیست و منطقش هم در آن دخیل است. به عبارتی دیگر بلوغ عاطفی افراد را مقید می‌کند غرایز جنسی‌شان را کنترل کنند و در چنین شرایطی نوجوانان صرفا براساس گرایشات جنسی‌شان با دیگران ارتباط برقرار نمی‌کنند و منطق و درک شرایط نیز در تصمیم‌گیری‌شان دخیل می‌شود.
متوسط سن بلوغ عاطفی و هیجانی در هر جامعه‌ای از دیدگاه این روانپزشک بستگی به فرهنگ‌ها و باورهای آن دارد برای مثال بلوغ عاطفی در جوامعی که میانگین سن ازدواج در آنها پایین است به دلیل مواجهه ناگهانی افراد با انواع مسوولیت‌های اجتماعی در زندگی مشترک، زودتر رخ می‌دهد اما در مجموع، دستیابی به بلوغ عاطفی زودهنگام، تا حد زیادی به تلاش خانواده‌ها برای آموزش مهارت‌های زندگی به فرزندان‌شان بستگی دارد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس پاتوق]
[مشاهده در: www.farspatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2309]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن