واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/مقصر مرگ سرباز محيط زيست اردبيل معرفي نشد / پرونده در دست بررسي
مقصر مرگ سرباز محيط زيست اردبيل معرفي نشد / پرونده در دست بررسي
اردبيل – خبرگزاري مهر: پس از گذشت حدود پنج ماه از مرگ سرباز 19 ساله نيروي حفاظت محيط زيست استان اردبيل در منطقه گردشگري فندقلو شهرستان نمين كه در زمان گشت زني در محدوده حفاظت شده گوزنها رخ داد، هنوز پرونده اين حادثه به نتيجه نرسيده و مقصر اصلي آن معرفي نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در اين حادثه كه شهريور ماه گاتفاق افتاد، مامور نيروي انتظامي در حالي كه در منطقه گردشگري فندقلو نمين و در داخل فنسهاي حمايتي گوزنها مشغول گشت زني بود مورد هجوم اين حيوانات قرار گرفت و جان خود را از دست داد و جسد اين سرباز پس از 24 ساعت از لابلاي درختان منطقه كشف شد.
با وقوع اين حادثه تلخ و انتقال جسد اين سرباز نيروي انتظامي، پزشكي قانوني نمين پس از معاينه اوليه علت مرگ را ضربات شديد شاخ گوزن به شكم و بدن وي و مرگ او را 24 ساعت قبل از كشف جسد عنوان كرد.
10 راس گوزن حفاظت شده در سال ۸۸ به منظور حفاظت و ازدياد جمعيت در جنگل فند قلو شهرستان نمين رها سازي و از طريق حصاركشي با فنس مورد حمايت قرار گرفت و نيروهاي حفاظت محيط زيست و نيروي انتظامي نيز با استقرار در اين منطقه بر حفاظت از اين جانوران نظارت دارد.
عليرغم گذشت پنج ماه از تشكيل پرونده اين حادثه در مراكز قضايي و بررسي موضوع از سوي نهادهاي قوه قضائيه، سازمان نيروهاي مسلح، استانداري و سازمان بازرسي هنوز نتايج مشخصي از شناسايي عوامل پرونده اعلام نشده و همچنان اين پرونده با ابهامات و حرف و حديثهايي وبروست.
مدير كل سازمان حفاظت محيط زيست استان اردبيل در اين خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر با تائيد اينكه هنوز مقصر مرگ اين سرباز شناسايي و معرفي نشده است، گفت: با وجود اينكه نهادهاي مرتبط قضائي، انتظامي و بازرسي به موضوع اين پرونده ورود پيدا كرده اند، اما تاكنون مقصر حادثه شناسايي و معرفي نشده است.
منطقه حفاظت شده "فندقلو"
علي حميدي رضي مقصر بودن گوزن در كشته شدن سرباز را بيشتر به يك شوخي عمومي تشبيه كرد و افزود: نهادهاي مرتبط تلاش مي كنند مقصر اصلي كشته شدن سرباز در فندقلو را شناسايي كنند و در اين مورد تحقيقات وسيعي تاكنون انجام شده است.
ضرورت آموزشهاي تخصصي براي سربازان حفاظت محيط زيست
وي از پاسخ به اين سئوال كه عدم آموزش تخصصي سربازان مشغول به خدمت در سازمان حفاظت محيط زيست آيا يكي از عوامل بروز اين اتفاقات مي تواند تلقي شود، خودداري كرد و يادآور شد: سربازان مشغول به خدمت در سازمان حفاظت محيط زيست همانند ديگر سربازان دوره هاي آموزشي را سپري كرده و به سازمان معرفي مي شوند.
حميدي رضي با اشاره به سهميه نهادهاي دولتي براي جذب سربازان امريه تصريح كرد: سهميه سازمان حفاظت محيط زيست از سربازان امريه به دليل كمبود نيرو در سازمان دو نفر است كه اين دو فرد جذب و براي خدمت به نمايندگي سازمان در شهرستان نمين معرفي شده بودند.
وي با اشاره به فعاليت چندين سرباز و يك دامپزشك در سايت فندقلوي شهرستان نمين در اظهاراتي متفاوت اضافه كرد: سربازان مشغول به خدمت در فندقلو توسط كارشناسان محيط زيست آموزش مي بينند.
اسلحه بيهوشي در اردبيل وجود ندارد
مدير كل سازمان حفاظت محيط زيست استان در پاسخ به سوالي مبني بر علت در اختيار نداشتن اسلحه بيهوشي و دلايل عدم وجود اين اسلحه در زمان مرگ سرباز گفت: اسلحه بيهوشي در سطح كشور تنها در استانهاي نادري وجود دارد كه در مواقع ضروري مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي استان اردبيل را از استانهاي اولويت دار در اخذ اسلحه بيهوشي برشمرد و عنوان كرد: قراردادي بين سازمان حفاظت محيط زيست كشور و سازمان نيروهاي مسلح منعقد شده است كه طبق آن سازمان نيروهاي مسلح اسلحه بيهوشي به كشور وارد كرده و در اختيار سازمان محيط زيست قرار مي دهد و استان اردبيل براي گرفتن اينگونه اسلحه در اولويت قرار دارد.
به عقيده كارشناسان محيط زيست در صورت وجود اسلحه بيهوشي و استفاده از آن در زمان وقوع حادثه به احتمال بسيار از مرگ اين سرباز نيروي انتظامي جلوگيري مي شد. البته بايد اذعان داشت كه سرباز كشته شده در زمان حادثه نه تنها اسلحه بيهوشي بلكه هيچگونه سلاحي براي دفاع از خود و سايت حفاظت شده نداشته و اين مي تواند از سوي نهادهاي رسيدگي كننده به پرونده مورد توجه قرار گيرد.
مدير كل سازمان حفاظت محيط زيست استان تدوين سايت فندقلو را جهت احياي گونه منقرض شده مارال در استان ضروري دانست و تاكيد كرد: در اولين گام تدوين سايت فندقلو، دو سال پيش اين سايت كه حدود هفت هكتار مساحت دارد در اختيار سازمان حفاظت محيط زيست استان قرار داده شد و توسط سازمان حصاركشي شد.
حميدي با اشاره به رهاسازي هشت راس مارال در سال 86 در سايت فندقلو افزود: به دليل پوشش مناسب گياهي در طول چهار سال به تعداد جمعيت اين مارالها، چهار راس افزوده شد و هم اكنون در سايت فندقلو 12 راس مارال از نوع مارال در حال منقرض مورد حفاظت قرار مي گيرد.
كاهش 50 درصدي گونه آهوي حفاظت شده در پارس آباد
وي شرايط جسمي مارالهاي حفاظت شده را ايده آل برشمرد و يادآو شد: پوشش گياهي در فندقلو و شرايط مناسب براي پرورش اين نوع مارال شرايط را براي رهاسازي و افزايش جمعيت مارالها مهيا كرده است.
مدير كل سازمان حفاظت محيط زيست استان با بيان اينكه موقع تحويل مديريت سازمان استان چهار راس آهوي مغان در سايت حفاظتي پارس آباد وجود داشت، تصريح كرد: سازمان حفاظت محيط زيست براي افزايش تعداد آهوي مغان تلاش مي كند.
وي در عين حال با اظهار بي اطلاعي از اينكه در ابتدا هشت راس آهوي مغان در سايت پارس آباد رهاسازي شده بود و چرا پس از گذشت اين مدت اين تعداد به چهار راس كاهش يافته است، متذكر شد: از دليل كاهش 50 درصدي تعداد آهوي مغان بي خبر هستم اما موقعي كه به مديريت سازمان حفاظت محيط زيست استان منصوب شدم تنها چهار راس آهوي مغان در سايت پارس آباد وجود داشت.
كاهش تنوع زيستي در استان اردبيل
اين مسئول از تقليل تنوع زيستي در استان بر داد با اشاره به تلاش سازمان حفاظت محيط زيست استان براي جلوگيري از تقليل تنوع زيستي افزود: تقليل گونه هاي زيستي مضرات براي جامعه دارد و براي جلوگيري از افزايش مضرات در جامعه به خاطر تغيير در اكوسيستم بايد از منقرض شدن گونه هاي زيستي جلوگيري كرد.
وي با بيان اينكه طبق آخرين آمارها سه هزار اسلحه شكاري مجوز دار در استان وجود دارد، يادآور شد: صدور پروانه شكار عليرغم فشارهاي زياد با تاكيد بر سياست سازمان حفاظت محيط زيست در سال جاري 25 درصد نسبت به سالهاي قبل كاهش يافته و معتقديم كاهش شكار و صيد بايد از طريق فرهنگ سازي و در بلند مدت محقق شود.
حميدي با اشاره به ارائه مجوزهاي شكار براي صيادان بومي عنوان كرد: در حال حاضر در استان اردبيل شكارچي غير بومي وجود ندارد و زمان شكار نيز با دو ماه كاهش از شش ماه به جهار ماه رسيده است.
وي هزينه دريافت پروانه شكار را 400 هزار ريال اعلام كرد و افزود: دريافت دفترچه شكار هم 150 هزار ريال هزينه دارد اما سعي مي كنيم با ايجاد محدوديت براي شكار حيوانات در حال منقرض نسل اين حيوانات را از خطر انقراض نجات دهيم.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان از فعاليت 25 نفر محيط بان در استان خبر داد و با اشاره به تعداد كم محيط بان متذكر شد: بايد به ازاي هر 10 هزار هكتار مساحت يك محيط بان وجود داشته باشد، در همين راستا براي جبران تعداد كم محيط بان در استان سعي مي شود تعداد همياران محيط بان را افزايش دهيم.
وي افزايش همياران محيط بان را مثبت ارزابي كرد و گفت: همياران محيط بان به مانند همياران پليس مي تواند كمكهاي زيادي براي حفاظت از محيط زيست انجام دهند.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 349]