واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: همايش بين المللي گسترش صنعت توريسم ايران در يزد برگزار شد
رييس كاخ موزه سعد آباد با اشاره به اين كه پايه گردشگري موزه است و ما از آن غفلت كرده ايم، گفت: ايران يك موزه بزرگ است و اين درحاليست كه كه كشورهاي كه اصالت و تاريخ ندارند و غاصب اقوام بومي هستند به دنبال ساختن موزه هايي هستند كه هويت سازي جديد كرده و تاريخ را تحريف كنند.
به گزارش ايسنا، عشرت شايق در همايش چهار روزه گسترش صنعت توريسم در يزد كه با حضور نمايندگاني از كشورهاي اندونزي، تركيه، عمان و فرانسه در محل هتل باغ مشير الممالك با هدف بررسي و گسترش صنعت توريسم در ايران برگزار مي شود، با بيان اين كه در هر نقطه از ايران كه قدم بگذاريم تمدن فاخر و جلوه اي از نبوغ انساني در تمدن غني خود را مي بينيم، اظهار كرد: ما امروز اينجا براي پاسداري از اين فرهنگ غني دور هم جمع شده ايم.
وي گفت: هر ايراني اگر احساس كند يك موزه دار بزرگ است، اولين فرصت استفاده در جذب گردشگر را از دست نمي دهد; زيرا جذب گردشگر عزم ملي مي خواهد.
شايق ادامه داد: نگاه عمراني به سازمان ميراث و گردشگري اصلا كار درستي نيست و بايستي دانست كه پروژه اي همانند سد سازي، مدرسه سازي، هتل سازي و موزه سازي با يكديگر متفاوتند و اگر هويت ديرين ارزش هاي وجودي خود را به كودكانمان در نظام موزه اي ياد ندهيم همه اين هويت ها از بين مي رود و سرمايه گذار حوزه گردشگري بايد بداند كه با سرمايه گذار حوزه مسكن متفاوت است.
وي گفت: سازمان ميراث فرهنگي خود يك دولت است كه پاسدار و محافظ گذشته ما است.
وي در ادامه به اهميت احداث پارك موزه ها پرداخت و گفت: آرامگاه فردوسي، عطار، خيام و ... از مكان هايي هستند كه صنعت توريسم را احيا مي كنند و بايستي در اين مكان ها پارك موزه ها بازسازي شود.
شايق با اشاره به اين كه در ايران دو كاخ موزه سعد آباد و باغ ملك مشهد وجود دارد و نشان دهنده زندگي پهلوي اول و دوم است، گفت: كاخ موزه ها محل عبرت آموزي است.
وي گفت: براي ساختن موزه نيازي به زيرساخت ها نداريم; زيرا حداقل در اين زمينه زير ساخت ها آماده است.
وي بيان كرد: اگر قرار است در يزد موزه اي ساخته شود با توجه به جايگاه ديرينه يزد در هنر نساجي و كاشي بايستي در ابتدا حتما موزه منسوجات و كاشي و سراميك راه اندازي شود.
شايق با بيان اين كه مديران موزه ما مظلومترين مديران هستند، اظهار كرد: سازمان بايستي براي حفظ اين هويت انجمن هاي دوستداران موزه ها در كليه كشور راه اندازي كند.
وي ادامه داد: درصدد هستيم موزه صلح و دوستي را در قلب كاخ موزه سعد آباد كه روزي محلي براي به يغما بردن ثروت مردم با ظلم و ستم بود با شعار اعتلاف براي صلح نه اتحاد براي جنگ راه اندازي كنيم.
رييس كاخ موزه سعد آباد همچنين اظهار اميدواري كرد: سازمان گردشگري جهان اسلام با 57 كشور اسلامي براي رسيدن به نقطه عطف در اين زمينه ايجاد شود.
گفتني است: در اين همايش نماينده كشور اندونزي و شهردار يزد با امضاي تفاهم نامه اي خواهر خواندگي يزد و جاكارتا را اعلام كردند و همچنين خانم لاروش از فرانسه به شباهتهاي ايران و فرانسه و وجود ظرفيت هاي مشابه براي گسترش صنعت توريسم پرادخت.
سيد علي اكبر ميروكيلي، شهردار يزد نيز در اين همايش، صنعت گردشگري را به عنوان برترين اموال استحصال درآمد دانست و در ادامه به جايگاه يزد از لحاظ گردشگري اشاره كرد و گفت: صنعت گردشگري يك از مهم ترين منابع درآمدزاي دنيا و به عنوان برترين اموال استحصال درآمد و چرخ اقتصاد به حساب مي آيد.
وي با اشاره به اين كه هر گردشگري كه با خاطره خوشي از كشور ايران خارج شود مي تواند به عنوان يك مبلغ فرهنگي عمل كند، گفت: بنابراين بايد تمامي تلاش را كرد كه بازديدكنندگان كشور با خاطره خوش و بهره كافي ايران را ترك كنند.
وي گفت: توانمندي هايي كه صنعت گردشگري ايران دارد در تمام دنيا و حتي در سطح كشور نيز شناسانده نشده است و اين در حاليست كه كشوري با 4 فصل در يك زمان و بافت هاي تاريخي كه نشان دهنده تمدن ديرينه ايران در جاي جاي كشورمان است، داريم.
وي به بافت تاريخي يزد به عنوان يكي از بزرگترين بافت هاي تاريخي اشاره كرد.
ميروكيلي افزود: سوابق به دست آمده قدمت يزد به 7 هزار سال پيش و بر اساس بناها به 1500 سال گذشته نسبت مي دهد.
وي به جاذبه هاي مختلف فرهنگي، طبيعي، صنايع دستي، تنوع لباس و لهجه و زبان اشاره كرد و گفت: ايران از لحاظ گردشگري و جاذبه هاي طبيعت گردي و اكوتوريسم جايگاه 5 كشور اول دنيا و از لحاظ بناهاي تاريخي و فرهنگي و گردشگري جايگاه 10 كشور اول دنيا را دارد.
ميروكيلي افزود: اين در حاليست كه در خصوص جذب گردشگر رتبه 91 دنيا را داشته كه البته اين مسئله يكي ناشي از تبليغات مسموم عليه كشور ايران و ديگري عدم شناساندن بافت تاريخي و آثار آن است.
وي گفت: رتبه ايران در كسب درآمد حاصل از گردشگري 96 است و اين در حاليست كه آمار گردشگري در دنيا سالانه 800 ميليون نفر است و سهم ايران در اين زمينه تنها 2 هزارم درصد است كه با توجه به زمينه ها و بسترهاي گردشگري در كشورمان جا دارد در خصوص صنعت گردشگري فعاليت و توجه بيشتري صورت گيرد.
شهردار يزد گفت: در توزيع اقتصادي گردشگري رتبه 94 را در دنيا داريم كه با هدف چشم انداز پيش بيني شده تا سال 2024 ميلادي به رتبه 77 ارتقا» پيدا مي كنيم.
وي در ادامه به ويژگي ها و پتانسيل و ظرفيت هاي استان يزد در زمينه گردشگري پرداخت و گفت: يزد در مركز ايران قرار دارد و از هر لحاظ به عنوان امن ترين نقطه براي گردشگران است.
وي در ادامه به سوابق علمي، فرهنگي، تاريخي، ملي و مذهبي يزد و فرهنگ اصيل مردم يزد كه همچنان باقي مانده و نيز عوامل آب و هوايي و اقليم خشك و سخت يزد اشاره كرد و به قرائت جملاتي از جهانگردان و مسافراني كه يزد را در سفرنامه هاي خود توصيف كرده اند، پرداخت.
ميروكيلي همچنين راهكارهاي رشد و توسعه گردشگري را ارائه تعريف مناسب و جامع از صنعت گردشگري، ايجاد تسهيلات بيشتر در حمل و نقل، برگزاري نمايشگاه هاي بين المللي، خنثي كردن تبليغات منفي از سوي برخي كشورها، تشويق مردم به سرمايه گذاري در بخش صنعت توريسم، ايجاد شرايطي براي تحقيقات در گردشگري، توجه خاص به گردشگري الكترونيكي و ... دانست.
شهردار يزد در پايان با نمايش عكس هايي از مناطق شهر يزد كه شهرداري به كمك ميراث فرهنگي بازسازي و مرمت كرده است، پرداخت.
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]