واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مركز پژوهشهاي مجلس:دولت يارانهها را در برنامه زماني 3 تا 5 ساله حذف كند
خبرگزاري فارس: مركز پژوهشهاي مجلس اعلام كرد: براي اجتناب از تورم ناشي از اصلاح يكباره قيمت كالاهاي يارانهاي بهتر است دولت با اجراي يك برنامه زماني 3 الي 5 ساله و در يك فرايند تدريجي درصدد كاهش يارانهها و افزايش قيمت كالاهاي يارانهاي برآيد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي مركز پژوهشها، دفتر مطالعات اقتصادي اين مركز در پاسخ به درخواست كميسيون اقتصادي مجلس، ضمن بررسي مباني ، ملاحظات و محورهاي لايحه هدفمند كردن يارانهها اعلام كرد: شواهد تجربي نشان ميدهد كه در بيشتر موارد، پرداخت همگاني و غيرهدفمند يارانهها، نه تنها در ارتقاي درآمد و رفاه اقشار آسيبپذير اثري ندارد، بلكه منافع آن، بيشتر نصيب گروههاي بالاي درآمدي ميشود و اين امر به ويژه در خصوص حاملهاي انرژي كه ميزان بهرهمندي افراد از يارانه با مصرف ارتباط مستقيم دارد، مشهود است.
بنابراين چنانچه پرداخت هزينه از سوي دولت به صورت يارانه، با اهداف مورد نظر در تعارض باشد، به هيچ وجه قابل توجيه نيست و لذا هدفمند كردن يارانهها ضرورتي امكانناپذير است.
مركز پژوهشها با اشاره به اين كه در رابطه با هدفمند كردن يارانهها نيز، شيوه و نحوه پرداخت يارانهها بسيار حائز اهميت است، افزود: در ايران و بيشتر كشورهاي در حال توسعه ، پرداخت يارانه به صورت عام و فراگير بوده و بين عموم خانوارها توزيع ميشود كه اين امر موجب اختلال در اهداف حمايتي يارانهها شده است، زيرا ميزان بهرهمندي خانوارهاي فقير در مجموع از برنامههاي حمايتي دولتها كم بوده و بالعكس به دليل قدرت خريد بيشتر خانوارهاي ثروتمند، ميزان انتفاع آنها از يارانهها تاكنون بيش از نيازمندان بوده است.
مركز پژوهشها اضافه كرد: در مجموع ، نتايج بررسي به عمل آمده نشان ميدهد كه دولت در راستاي اصلاح نظام يارانهها در كشور بايد ضمن در نظر گرفتن ملاحظات مالي ، با تهيه ابزارهاي مناسب تامين اجتماعي و حمايت سياسي مبادرت به اصلاح سيستم پرداخت يارانهها كند و در اين زمينه استفاده از تجربه كشورهاي موفق بسيار مهم است.
همچنين انتخاب زمانبندي مناسب كاهش يارانهها ، بهبود هدفمندي و استفاده مناسبتر از سياستهاي مكمل و پساندازهاي ايجاد شده در اثر كاهش يارانهها در بخشهايي كه با بيشترين آسيبپذيري مواجه هستند، ميتواند در موفقيت برنامه اصلاح قيمتها بسيار موثر باشد. بنابراين در اين زمينه اجراي برنامه زمانبندي شفاف كه بتواند توسط كارشناسان مورد ارزيابي قرار گيرد، لازم و ضروري است. به علاوه براي اجتناب از تورم ناشي از اصلاح يكباره قيمت كالاهاي يارانهاي نيز بهتر است دولت با اجراي يك برنامه زماني 3 الي 5 ساله (بسته به نوع استفاده آن در حوزههاي مصرف يا توليد) و در يك فرايند تدريجي درصدد كاهش يارانهها و افزايش قيمت كالاهاي يارانهاي برآيد.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]