واضح آرشیو وب فارسی:الف: ولادت امام موسي كاظم (ع)
امام هفتم شيعيان با جمع روايات، احاديث، احكام و احياي سنن پدر گرامي و تعليم و ارشاد شيعيان، اسلام راستين را حفظ و تقويت كرد.
هفتم صفرسال 128 هجري قمري ولادت هفتمين ستاره آسمان امامت ، حضرت موسي بن جعفر است .
دوره امامت امام كاظم (ع) از دوره هاي سخت تاريخ امامت است . در اين دوره امام با دو مشكل مواجه بود، يكي از اين مشكلات ارتباط مستقيم با حاكميت نامشروع خلفاي عباسي بود . مشكل برخورد با خلفا و مقابله با تبليغات مسموم و اقدامات كينه توزانه آنها همواره به عنوان مشكل اساسي شيعه وجود داشت .
ولي مشكلي كه امام كاظم در دوره امامت خويش با آن روبه رو بود مشكل دروني شيعيان در اين زمان بود. اين مشكل دروني انشعابي بود كه در اين دوره در ميان شيعيان به وجود آمده بود و از اين نظر اتحاد و يكپارچگي شيعيان در معرض خطر قرار داشت .
دراثرهمين افتراق، گروهي در اثر پاره اي عواملي دروني و بيروني به امامت اسماعيل كه يكي از فرزندان امام جعفر صادق (ع ) بود و در زمان حيات پدر بزرگوارش فوت كرده بود، قائل شدند و اسماعيليه نام گرفتند. گرچه پيدايش اين فرقه موجب بزرگترين انشعاب در ميان شيعيان بود ولي امر انشعاب به همين مورد محدود نگشت و گروه هاي ديگري نيز ظاهر شدند .
اوضاع و احوالي كه به دليل انشعاب در ميان شيعيان به وجود آمده بود موجب شد رهبر شيعيان با دشواري خاص مواجه شود، اما امام كاظم با علم و تدبير امامت، جامعه شيعه را سامان بخشيد، اين ساماندهي آن گونه كارساز و مؤثر واقع شد كه نه تنها شيعيان موفق شدند بر مشكلات داخلي غلبه كنند بلكه به رسالت سياسي و ديني خويش نيز توجه كردند و چون گذشته به استمرار راستين اسلام و مبارزه با خلفا پرداختند.
دشمني خلفاي عباسي با امام كاظم زماني بيشتر شد كه آن امام بزرگوار به طور علني مخالفت خويش را با خلفا آشكار كرد و آنها را متوجه مي نمود كه حكومت و رهبري جامعه از آن ائمه شيعه است و خلفاي عباسي غاصب هستند، البته يكي از ويژگيهاي امام در مقابل تمام سختيها و فشارها، خودداري بود كه خشم را فرو مي خورد و هرگز به واسطه ناملايمات سخني و حركتي نسنجيده كه برخواسته از خشم وي باشد، از آن امام سرنزد و به همين علت نيز به كاظم (فروخورنده خشم) شهرت يافت .
مهمترين محور تبليغاتي عباسيان به ويژه هارون الرشيد اين بود كه مي خواستند به مسلمانان وانمود كنند وارث به حق رسول اكرم، عباسيان هستند و در نتيجه رهبري حكومت اسلامي بايد در دست آنان باشد. امام كاظم در برابر اين تبليغات گمراه كننده عباسيان به شدت ايستاد و در اين باره روشنگري كرد.
يكى از ويژگيهاى مهم حكومت اسلامى، اجراى حدود، بدون هيچ ملاحظه و مسامحه است. امام كاظم (ع) در مورد اجراى حدود مىفرمايد: منفعت اقامه حد براى خداوند در روى زمين از بارش چهل روز باران بيشتراست و اينكه در قرآن آمده است: "يحيى الارض بعد موتها " (خداوند زمين مرده را زنده مىكند). منظور زنده كردن به وسيله قطرات باران نيست، بلكه منظور اين است كه خداوند مردانى را در روى زمين بر مىگزيند تا عدالت را بر پا دارند و با اقامه عدل،زمين را زنده كنند.
عدم سازش بر سر اصول، مبارزه با كاخ نشينى، مبارزه با عوام فريبى هارون، مبارزه با ترويج افكار باطل، مبارزه با لهو و لعب از اهم فعاليتهاي امام موسي كاظم بود .
مبارزات توقف ناپذير و كوبنده امام موسي كاظم (ع ) سبب شد هارون براي مقابله با خطراتي كه از اين ناحيه خلافتش را تهديد مي كرد اامام را زنداني كند و سپس با حيله آن بزرگوار را به شهادت برساند.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]