واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شاهرودي در ديدار اعضاي مجمع نمايندگان روحاني مجلس: *اسلاميت و فقه اسلام به صورت پويا در لوايح ديده شود *تدوين قوانين از محوريترين بسترهاي يك حكومت اسلامي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي
رييس قوه قضاييه در ديدار اعضاي مجمع نمايندگان روحاني مجلس شوراي اسلامي، با تأكيد بر جايگاه رفيع مجلس شوراي اسلامي گفت: تدوين قوانين و مقررات از حساسترين و محوريترين زمينهها و بسترهاي يك حكومت اسلامي است كه نمايندگان مجلس با اين ديدگاه داراي وظيفهاي بسيار مهم و حساس هستند.
به گزارش ايسنا، آيت الله هاشمي شاهرودي تدوين و تصويب قوانين و مقررات مناسب و مبتني بر فقه و اصول اسلامي را در نظام جمهوري اسلامي ايران كاري حساس توصيف كرد و گفت: نظام اسلامي ايران كه دشمنيها و كينهتوزيهاي استكبار در مقابل آن آشكار است، هرچقدر بتواند قوانين و مقررات و ضوابط مناسب اسلامي را منطبق با شرايط روز تدوين كند، ميتواند قدرت و توان يك نظام ناب اسلامي را هرچه بيشتر به رخ نظامها و مكاتب ديگر بكشد و مجلس محور و قلب اين جريان است.
رييس قوه قضاييه تأكيد كرد: مجلس هشتم مجلس بسيار خوب، مقتدر و موفقي است و در اين مجلس تشكل روحانيت ميتواند با بهرهگيري از توانمنديهاي تك تك روحانيون حاضر در مجلس، قوانين و مقررات را هرچه بيشتر با روح حاكم بر اسلام و فقه ناب آن نزديك كند.
رييس قوه قضاييه افزود: يكي از برنامههاي مجمع نمايندگان روحاني مجلس اين باشد كه در لوايح مختلف مورد بررسي در مجلس، مطالعات تطبيقي صورت گيرد تا بعد اسلاميت و فقه اسلام به صورت پويا در اين لوايح ديده شود.
هاشمي شاهرودي تأكيد كرد: از منابع فقهي سنتي ميتوان با مباحثه و تبادل نظر و استفاده از نظرات علما و مراجع، بسياري از قوانين و مقررات به صورت كاملاً منطقي و مناسب شرايط امروز بيرون كشيد و نمايندگان روحاني مجلس ميتوانند به اين مسائل توجه كنند.
رييس قوه قضاييه به قانون مجازات اسلامي اشاره كرد و گفت: كليات اين قانون به صورت جداگانه تدوين شده و اين كليات از همين مباحث و رويكردهاي فقهي و از دل آنها بيرون آمده و به صورت جداگانه ديده شده است.
رييس قوه قضاييه تصريح كرد: نظام اسلامي بايد فقه پوياي اسلامي را در قالب قوانين و مقررات و در بعد اجرايي و قضايي، اقتصادي، فرهنگي و ساير بخشها احيا كند و مجلس شوراي اسلامي ميتواند اين كار بزرگ را انجام دهد و روحانيون مجلس متولي اين كار عظيم هستند و بايد روي اين مساله برنامهريزي كنند كه چگونه ميتوان در تمام قوانين نور و روح فقه اسلامي را جاري و در عين حال قوانين را به روز و قابل ارائه به عنوان الگويي از يك نظام اسلامي كنند.
رييس قوه قضاييه تقويت ارتباط ميان مجلس و حاكميت با حوزههاي علميه، علما و مراجع بلاد اسلامي را يكي ديگر از كارهايي برشمرد كه نمايندگان روحاني مجلس ميتوانند در اين زمينه نيز نقش خود را ايفا كنند.
هاشمي شاهرودي انقلاب اسلامي ايران را فرصتي تاريخي براي احياي مجدد عظمت اسلام ناب دانست كه با استفاده از وجه مميزه امامت و ولايت ميتواند همچنان از طريق تقويت حضور علما در مجلس و ساير مراكز، نمونه و الگوي حكومت اسلامي ناب را به جهان معرفي كند.
رييس قوه قضاييه پرهيز از بحثهاي جرياني و گروهي را يكي از رموز موفقيت مجمع روحانيون مجلس برشمرد و بر لزوم تقويت آن تأكيد كرد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]