واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ايران در توليد فرآورده هاي نفتي خودكفا مي شود
طي سه سال آينده؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: معاون وزير نفت و مديرعامل شركت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي با اشاره به افزايش 5/2 برابري توليد فرآورده هاي نفتي پس از انقلاب گفت: اگر اعتبارات مورد نياز توسعه طرح ها تامين شود تا سال 1390 كشور از واردات اين محصولات بي نياز مي شود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران،سيد نورالدين شهنازي زاده طي يك نشست خبري با بيان اين مطلب افزود: توليد 5 فرآورده مهم نفتي كشور در سال 57 حدود 99 ميليون ليتر در روز بوده كه اين رقم در سال جاري به 230 ميليون ليتر افزايش يافته است.
تشريح وضعيت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي طي سي سال گذشته
شهنازي زاده با تشريح دستاوردهاي حوزه كاري خود طي سي سال پس از انقلاب اظهار داشت: طول خطوط انتقال فرآورده در سال 57 حدود 4800 كيلومتر بود كه در حال حاضر اين ميزان به 9500 كيلومتر افزايش يافته و خطوط انتقال نفت خام نيز از 3 هزار كيلومتر به 3هزار و 536 كيلومتر افزايش يافته است.
به گفته وي مجموع خطوط انتقال نفت و فرآورده در سال 57 در كل كشور حدود 7هزار و 800 كيلومتر بود كه در سال جاري به 13هزار كيلومتر رسيده است.
وي افزود: كاركرد مجموع خطوط در سال 57 حدود 16هزار و 500 تن كيلومتر بوده كه در سال جاري به 41هزار و 173 تن كيلومتر افزايش يافته است. تعداد ايستگاههاي راديويي نيز در اين مدت از 150 تا 215 ايستگاه رسيده است.
شهنازي زاده با اشاره به اينكه 9 پالايشگاه موجود در حال حاضر حدود 1.6 ميليون بشكه در روز ظرفيت تصفيه نفت خام دارد گفت: در حالي كه در سال 57 تنها 6 پالايشگاه در كشور با ظرفيت 806 هزار بشكه در روز به فعاليت مشغول بودند؛ هم چنين تلاش مي شود تا ظرفيت تصفيه نفت خام كشور به 3.2 ميليون بشكه در روز برسد.
وي تصريح كرد: در سال 57 به طور كلي 10 منطقه توزيع فرآورده در كشور داشتيم كه شامل 83 ناحيه زيرمجموعه بود. طي سي سال اخير تعداد مناطق توزيع كشور به 37 منطقه با 230 ناحيه رسيده است؛ هم چنين تعداد انبارهاي ذخيره سازي فرآورده از 46 انبار در سال 57 به 91 انبار در سال جاري رسيده است.
مديرعامل شركت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ادامه داد: تعداد جايگاههاي عرضه فرآورده از 451 جايگاه به 2400 جايگاه افزايش يافته كه شامل 25 جايگاه عرضه LPG و 332 جايگاه دو منظوره CNG مي باشد.
به گفته شهنازي زاده، ميزان توزيع فرآورده هاي نفتي در سال 57 حدود 75 ميليون ليتر در روز بود كه در حال حاضر به رقم 238 ميليون ليتر رسيده است.
نگران تامين سوخت نيروگاه ها نيستيم
وي با بيان اينكه ما هم مانند همه از تامين سوخت زمستاني نيروگاه ها نگران بوديم گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده خوشبختانه هيچ مورد قطع سوخت رساني و خاموشي نيروگاهها از اين لحاظ نداشتيم و با ذخيره سازي صورت گرفته براي تأمين سوخت نيروگاهها تا پايان سال مشكلي وجود ندارد و جاي نگراني نيست.
شهنازي زاده افزود: هدف گذاري ما براي حل اين دغدغه اتصال 16 نيروگاه به خطوط لوله بوده است كه در حال حاضر 7 نيروگاه اردبيل، اروميه، قم، دماوند، نيشابور، گيلان و شهيد رجايي به طور مستقيم خوراك خود را از خطوط لوله دريافت ميكنند و نيروگاههاي منتظرالقائم و آبادان تا يك ماه آينده، بندرعباس تا پايان سال، نيروگاههاي سنندج، چابهار و خرمشهر تا دو ماه اول سال آينده و نيروگاههاي رودشور و پرند نيز طي شش ماهه نخست سال آينده به خطوط انتقال متصل خواهند شد.
45 ميليون دلار هزينه توسعه پالايشگاه بندرعباس
وي با بيان اينكه طرح توسعه ظرفيت پالايشگاه بندرعباس 45 ميليون دلار هزينه در بر داشته است گفت: با اجراي اين طرح ميزان توليد بنزين موتور اين پالايشگاه 3.2 ميليون ليتر، نفت گاز 3.5 ، نفت كوره 7.6 و نفتا 3 ميليون ليتر افزايش مي يابد.
شهنازي زاده با اشاره به اينكه طول صفوف سوخت گيري در جايگاههاي بنزين كاهش چشمگيري داشته يادآور شد: اين امر ناشي از دونازله كردن 50 جايگاه در تهران و پشتيباني و ساماندهي سامانه هوشمند سوخت در كنار افزايش تعداد جايگاهها بوده است.
طي سال آينده 44 جايگاه سوختگيري در تهران افتتاح مي شود
شهنازي زاده در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به افزايش 280 نازل، 40 جايگاه و افتتاح ده جايگاه ديگر در روزهاي دهه فجر گفت: اين امر موجب كاهش صفوف سوختگيري در تهران شده است.
وي افزود: احداث 44 جايگاه ديگر نيز در تهران در دست اجرا است كه اميدواريم در شش ماه نخست سال آينده وارد سرويس شود؛ هم چنين جانمايي 31 جايگاه ديگر نيز در دست بررسي است.
لايحه يارانه ها قيمت نهايي بنزين را مشخص مي كند
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي در مورد قيمت بنزين و سراجام سهميه بندب در سال آينده نيز گفت: در رابطه با تاييد لايحه درمجلس اطلاعاتي ندارم اما به نظر مي رسد كليات آن در كميسيون ويژه مجلس به تصويب رسيده است و در صورتي كه به تصويب نهايي برسد شركت ملي پالايش و پخش مسئوليت اجراي آن را برعهده دارد.
شهنازي زاده افزود: اما اگر هر طرحي در كشور تصويب شود سامانه هوشمند و كارت ها حذف نخواهد شد زيرا سامانه كاركردهاي مديريت اطلاعاتي دارد كه از آن در آينده هم بهره خواهيم برد.
2/3 ميليارد دلار براي واردات بنزين نياز داريم
وي در ادامه با اشاره به اينكه براي تامين بنزين مورد نياز سال جاري علاوه بر بودجه مصوب به 2/3ميليارد دلار بودجه ديگر نياز است تصريح كرد: در مجموع پيش بيني مي كنيم امسال حدود 5/6 ميليارد دلار حجم وارادات سوخت به كشور باشد.
منابع حاصل از واگذاري ها بايد صرف توسعه پالايشگاه ها شود
شهنازي زاده تامين مالي پروژه ها را از دغدغه هاي خود بر شمرد و گفت: جهت رفع اين مشكل به دولت، وزارت اقتصاد و دارايي و مجلس پيشنهاد داديم كه اجازه دهد سهام فروش پالايشگاهها و درآمد حاصل از آن در مرحله اول به توسعه خود آن پالايشگاه اختصاص يابد از سوي ديگر پيشنهاد داديم كه بخشي از درآمد حاصل از درآمد نفت خام براي بهينه سازي پالايشگاه هاي موجود و توسعه پالايشگاههاي جديد اختصاص يابد.
كاهش توليد بنزين، افزايش صرفه جويي ارزي طرح سهميه بندي
شهنازي زاده در پاسخ به سؤالي در مورد ميزان توليد بنزين كشور گفت:امسال ميزان توليد بنزين در پالايشگاه هاي داخلي در مقايسه با سال گذشته يك ميليون ليتر كاهش نشان مي دهد؛ هم چنين در حال حاضر روزانه 20 ميليون ليتر بنزين و 6 ميليون ليتر گازوئيل وارد كشور مي شود.
وي با اشاره به اينكه در سال 86 حدود73/2 ميليارد ليتر با اجراي سهميه بندي در مصرف بنزين صرفه جويي شد اظهار داشت: امسال هم پيش بيني مي كنيم حدود 5/3 ميليارد دلار صرفه جويي ارزي ناشي از اجراي اين طرح باشد.
انتهاي پيام//
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]