واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش خبرنگار اعزامي فارس به اتيوپي- 7
خبرگزاري فارس: وزير امور خارجه ايران طي نشستي خبري در پايتخت اتيوپي با تاكيد بر اينكه ايران هماكنون در قدرتمندترين زمان خود به سر ميبرد، اعلام كرد كه تهران هرگز غنيسازي خود را متوقف نخواهد كرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي فارس به اتيوپي، وزير امور خارجه كشورمان كه براي شركت در اجلاس سالانه اتحاديه افريقا در سفري دو روزه به اتيوپي سفر كرده است عصر امروز يكشنبه طي مصاحبه مطبوعاتي در مقر اين اتحاديه در آديسآبابا در جمع خبرنگاران و رسانههاي مختلف به سوالات آنان پاسخ داد.
صالحي در پاسخ به سؤال خبرنگاري در خصوص سفر بازرسان آژانس به تهران با اعلام اينكه هيئت عالي رتبهاي از بازرسان آژانس شب گذشته وارد تهران شدند، گفت: ما در مورد انجام اين ملاقاتها موافقتهايي كلي داشتيم و اين اولين باري نيست كه بازرسان آژانس به تهران سفر ميكنند.
وي با تأكيد بر اينكه ايران همواره به تعهدات خود در انپيتي متعهد بوده است گفت: فعاليتهاي هستهاي ايران كاملاً شفاف است.
صالحي بر ادامه همكاري با آژانس تأكيد كرد و گفت: ما همكاري خود را با آژانس ادامه ميدهيم و هيچ چيزي براي مخفي كردن نداريم و ايران نيز پيش از اين به پرسشهاي آژانس پاسخ داده است.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان در واكنش به ادعاهاي كشورهاي غربي در مورد فعاليتهاي هستهاي صلحآميز ايران گفت: كشورهاي غربي ادعا كردند كه ايران در حال توسعه فعاليتهاي هستهاي غير صلحآميز است و از ابتدا تلاش كردهاند فشارهاي خود را در اين رابطه به ايران وارد كنند.
صالحي با تأكيد بر اينكه ايران هرگز به دنبال ساخت سلاحهاي هستهاي نيست، گفت: ايران در پيروي از قوانين اسلامي هرگز به دنبال ساخت سلاحهاي هستهاي نيست و اين را مقام معظم رهبري نيز پيش از اين بارها مورد تأكيد قرار دادهاند.
وزير امور خارجه كشورمان موضع ايران را در قبال همكاري با بازرسان آژانس شفاف خواند و گفت: ايران همكاريهاي لازم را با بازرسان آژانس انجام خواهد داد و به پرسشهاي آنها پاسخ خواهد گفت.
وي همچنين درباره مذاكرات ايران با گروه 1+5 درباره مسائل هستهاي ايران گفت: ما نسبت به مذاكرات خوشبين هستيم و اين خوشبيني ما براساس اطلاعاتي كه داريم است. ما اين مسير را ادامه ميدهيم ديوار بدبيني بايد كوتاه شود و دو طرف براساس اعتماد بايد مذاكره كنند.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان با اشاره به توانمنديهاي ايران در زمينه فناوري هستهاي گفت: ايران گفته بود كه ميتواند در امور هستهاي مستقل باشد. ايران به دانش هستهاي دست يافته است، اما آنها باور نميكردند و امروز شاهد هستيم كه سوخت هستهاي ظرف يك ماه آينده در رآكتور تهران قرار خواهد گرفت.
وي اعطاي هرگونه مشوق براي تعليق غنيسازي اورانيوم را رد كرد و گفت: غنيسازي حق قانوني ماست و طبق انپيتي آن را انجام ميدهيم. هيچكس حق ندارد از ما بخواهد كه غنيسازي را متوقف كنيم.
وي ايران امروز را بسيار قدرتمند دانست و گفت: طرفهاي مقابل اين موضوع را ميدانند. اگر ميتوانستند تا به امروز دست به كار شده بودند. ايران در طول تاريخ از اين مسائل بسيار به خود ديده است و امروز در قدرتمندترين زمان خود است.
صالحي افزود: ما به قدرت منطق تكيه داريم، اما آنها به منطق قدرت تكيه ميكنند.
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار ديگري كه از وي درباره اجازه بازديد از سايتهاي هستهاي توسط بازرسان آژانس سؤال كرده بود، گفت: آنها از سايتهاي هستهاي ما بازديد ميكنند.
وي در پاسخ به پرسشي درباره طرح مجلس براي تحريم نفتي اروپا گفت: نميتوانم به جاي مجلس صحبت كنم. مجلس حق دارد تصميم بگيرد ما هم موظف به اجراي تصميمات پارلمان هستيم.
صالحي تأكيد كرد: ما به تعهدات و قراردادهايي كه با برخي كشورها در بخش صادرات نفت داريم به طور كامل عمل ميكنيم و اجازه نميدهيم تحريمها در فعاليتهاي ايران خللي ايجاد كند.
وزير خارجه كشورمان همچنين در پاسخ به سؤالي درباره جبران تحريم نفتي ايران گفت: ايران كشور بزرگي است و صنايع عظيمي در آن وجود دارد. ما مشتريان زيادي براي فروش نفت خود داريم. اقدام اتحاديه اروپا درباره تحريم نفتي ايران براي ما مشكل بزرگي محسوب نميشود.
صالحي در پاسخ به سؤال خبرنگاري ديگر در مورد احتمال بستن تنگه هرمز از سوي ايران گفت: امنيت تنگه هرمز براي ما بسيار مهم است اين موضوع نه فقط براي ايران بلكه براي ساير كشورها نيز بايد اهميت داشته باشد.
وي با تأكيد بر اينكه ايران در مورد امنيت منطقه تنگه هرمز بسيار حساس است، تصريح كرد: ما براي تأمين امنيت اين منطقه مهم تلاش ميكنيم.
صالحي با اين حال گفت: اهميت تأمين امنيت تنگه هرمز دسته جمعي است و همه كشورها بايد نسبت به آن حساس باشند، ولي ما موافق نيستيم كه كشورهاي خارج از اين منطقه بخواهند در امور آن دخالت كنند.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار ديگري در خصوص انتخابات آينده ايران و همچنين حقوق بشر كه از سوي رسانههاي غربي مطرح ميشوند، در انتقاد از عملكرد اين رسانهها گفت: متأسفانه شبكهها و برخي رسانههاي غربي موضوعات را كاملاً تغيير ميدهند و آن موضوعات تغيير داده شده را واقعيت نشان ميدهند.
صالحي بحث حقوق بشر و ادعاي رسانههاي غربي در اين باره را تلاشي براي تحريف افكار عمومي خواند و گفت: ما ميپرسيم كدام كشور است كه حقوق بشر را رعايت ميكند. آيا آنها كه ادعاي حقوق بشر دارند زندان گوانتانامو و ابوغريب را ايجاد نكردند.
صالحي در پاسخ به سؤالي درباره تحولات عراق پس از صدور حكم دستگيري طارق الهاشمي، معاون رئيس جمهور عراق و اينكه آيا ايران اقدامي براي نزديك كردن ديدگاههاي گروههاي سياسي عراق انجام داده يا نه، گفت: عراق كشور مهمي است بعد از اينكه آمريكاييها از عراق خارج شدند اين كشور توانسته جايگاه اصلي خود را در جامعه بينالمللي پيدا كند.
وي حضور نيروهاي اشغالگر را عامل اصلي مشكلات و اختلافات گروههاي سياسي عراق دانست و با اشاره به تاريخ كهن عراق گفت: عراق نيازي ندارد كه بخواهد از كسي چگونه اداره كردن حكومت را ياد بيگرد.
صالحي بر وحدت و همدلي بين آحاد گروههاي مختلف عراقي تأكيد كرد و افزود: مجموعههاي فكري مختلفي در عراق هستند كه مطمئن هستند اين مجموعههاي فكري به زودي مشكلات خود را حل و فصل خواهند كرد و آينده عراق را آيندهاي روشن ميبينم.
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سؤالي در خصوص موضع ايران در قبال تحولات اخير سوريه گفت: موضع ما در اين باره كاملاً شفاف و روشن است و بارها به آن اشاره كرديم.
وي با اشاره به وعده بشار اسد براي برگزاري رفراندم درباره قانون اساسي اين كشور اين پرسش را مطرح كرد كه چرا برخي كشورها سعي دارند مانع از انجام اين اصلاحات شوند.
صالحي با محكوم كردن دخالتهاي خارجي در امور داخلي سوريه گفت: بايد به سوريه اين فرصت را داد كه اصلاحات را در درون خود انجام دهد.
وي بار ديگر درباره پيامدهاي هرگونه اقدام عليه سوريه هشدار داد و گفت: اگر اتفاق غير منتظرهاي در سوريه بيفتد هيچكس نميتواند پيامدهاي آن را پيشبيني كند.
انتهاي پيام/ص
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]