واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك استاد دانشگاه: سقيفه بنيساعده خط انحرافي بود كه محصول آن كربلا شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - قزوين
سرويس: دين و معارف اسلامي
يك پژوهشگر و استاد دانشگاه گفت: سقيفه تجربه شومي بود كه 50 سال بعد خود را در كربلا نشان داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكترمحمدرضا سنگري بعداز ظهر ديروز در سالن اجتماعات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان قزوين با بيان اينكه سقيفه خط انحرافي بود كه محصول آن كربلا شد، اظهار داشت: حاصل توطئهاي كه در سقيفه صورت گرفت در كربلا و روز عاشورا ديده شد.
اين پژوهشگر و استاد دانشگاه با بيان اينكه محصول بذر كاشته شده در سقيفه در كربلا چيده شد، ادامه داد: رسول خدا در لحظههاي آخر زندگي خود به شدت غريب بود كما اينكه خود نيز ميفرمايد كه هر وقت اگر يتيمي ديديد از كودكي من ياد كنيد و هر وقت غريبي ديديد از پيري من ياد كنيد.
وي غربت پيامبر را درس بزرگي خواند و افزود: درس بزرگي كه ميتوان از لحظههاي آخر عمر پيامبر گرفت اين است كه در راه حق از كمي رهروان بيمناك نشويد.
سنگري با اشاره به نتايج سقيفه بني ساعده و وفات پيامبر اكرم(ص) اظهارداشت: اگر حاصل سقيفه آتش زدن درب بود در كربلا نيز خيمهها را آتش زدند، اگر يكي از نتايح سقيفه تير باران تابوت امام حسن مجتبي(ع) بود جرات كردند كه در كربلا حضرت اباعبداله الحسين(ع) را تيرباران كنند يعني حاصل يك تكروي، خود را در كربلا نشان داد. سقيفه تجربه شومي بود كه 50 سال بعد خود را در كربلا نشان داد.
سنگري كه در حاشيه پنجمين سوگواره شعر، قصه و نقاشي حسيني (ع) سخن ميگفت با اشاره به تاثير برگزاري اينگونه سوگوارهها بر قشركودك و نوجوان افزود: عاشورا خود اضلاع و جلوههايي دارد كه براي هركسي كه با آن ارتباط بگيرد و در فضاي اين جلوهها قرار بگيرد موثر خواهد بود.
وي با بررسي ابعاد مختلف كربلا به تاثير اين حادثه بر جوامع اشاره كرد و گفت: يك بُعد كربلا و عاشورا بُعد عاطفي آن است و معمولاًً كساني كه خود را در فضاي كربلا و عاشورا قرار ميدهند از نظر عاطفي بارور ميشوند.
سنگري با بيان اينكه عاشورا زيباترين و پرشكوهترين صحنه تاريخ است، تصريح كرد: با دقت در عاشورا نوعي صيقل خوردگي دروني در انسان ايجاد ميشود.
وي افزود: وقتي شما داستان كربلا را مرور ميكنيد ميبينيد كه همه دعوت حضرت اباعبدلله (ع) به خدا و به نماز است.
وي به تاثير اين سوگوارهها اشاره كرد و گفت: مواجه شدن كودك و نسل امروز با فضاي پاك و فضايي سازنده و فضايي كه حالات عاطفي آنها را بارور سازد از اثرات مهم اين سوگواره هاست.
سنگري كربلا را زيباترين و سازندهترين قسمت تاريخ اسلام دانست و گفت: يكي از تاثيرات كربلا الگو سازي براي نسل امروز است. نسل كودك و نوجوان در مقطع سني قرار دارد كه مدام در جستجوي يك الگو است و حضور در اين سوگوارهها و آشنايي با اين الگوهاي بزرگ عاشورا، آنها را براي الگو سازي مناسب كمك ميكند.
اين استاد دانشگاه جهت گيري ارزشي به هنر را يكي ديگر از ويژگيهاي سوگواره دانست و افزود: حضور در اين سوگواره براي هنرمند نوجوان و كودك موجب خواهد شد تا به هنر خود جهت ارزشي دهد و شاخههاي هنري آنها به كربلا پيوند مييابد و اين تضمين شخصيت آنها در آينده است. بنابراين سوگواره پشتوانه ساختن امروز و فرداي نسلي است كه در آن شركت ميكنند.
وي با متمايز خواندن حادثه كربلا با تمام حوادث و جنگهاي صدر اسلام، همچون بدر، احد و حتي خندق، كربلا را الگويي بينقص دانست و افزود: اگر به جنگهاي ديگر نگاه كنيم ميبينيم كه در هر جنگ در بين سپاه اسلام ناخالصيهايي هم بوده است اما در كربلا اين چنين نيست و به هركسي كه ميگويي به جنگ براي شهادت آماده است و عاشقانه ميجنگد و هر كسي كه عاشق نيست قبل از جنگ رفته و ناخالصي به جاي نمانده است.
وي يكي ديگر از دلايل ماندگاري عاشورا را الگو براي تمام ردههاي سني دانست و گفت: كربلا در تمام دورههاي سني الگو دارد. در كربلا از كودك شيرخوار ميتوان يافت تا پيرمرد. زن و مرد همه و همه كنار هم هستند و اگر كسي بخواهد الگويي براي خود پيدا كند ميتواند معادل خود را در كربلا پيدا كند.
سنگري سومين دليل منحصر بودن حادثه كربلا را تلاش براي شكستن جهالت دانست و اظهار داشت: حضرت اباعبدالله خون خود را داد تا جهالت را در كربلا بشكند. كربلا محلي براي شكستن جهل، گيجي و سردرگمي است.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]