واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: حجتالاسلام خسروپناه: بوميسازي علوم انساني با انجام تحقيقات بومي مورد نياز ميسر ميشود
مدير كارگروههاي علوم انساني سازمان بسيج اساتيد كشور بوميسازي علوم انساني را با انجام تحقيقات بومي و مورد نياز كشور ميسر دانست.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از بندرعباس، حجت الاسلام عبدالحسين خسرو پناه امروز در اولين نشست گردهمايي تخصصي تحول علوم انساني در شهرستان قشم، اهداف سازمان بسيج اساتيد در بحث تحول علوم انساني را فرهنگ سازي گفتمان تحول در علوم انساني، توليد علوم انساني اسلامي و تربيت دانش آموختگان علوم انساني ياد كرد و اظهار داشت: بومي سازي علوم انساني با انجام تحقيقات بومي و مورد نياز كشور ميسر خواهد بود.
وي در ادامه فرآيند راهبردي تحول را شامل مراحل فرهنگ سازي، نقد، توليد و ترويج ذكر كرد و افزود: براي تحول علوم انساني بايد فرآيندها را جداگانه مراحل بررسي كنيم، بنا بر اين در مرحله فرهنگ، با برگزاري نشست هاي تخصصي دانشگاهي و حوزوي و همايش هاي ملي در دو گام فرهنگ زدايي و غرب زدايي، اعتدال و منطقي از نظريه هاي علوم انساني غربي و تقويت هويت و فرهنگ بومي و اسلامي تحقق مي يابد.
مدير كارگروه هاي علوم انساني سازمان بسيج اساتيد در خصوص مرحله نقد نيز گفت: اين مرحله با تدوين و نشر مقالات علمي و برگزاري كرسي هاي نقد و مناظره، به بحث نقد كتاب هاي درسي و نظريه هاي غربي با يكديگر از جمله نقد نظريه هاي جامعه شناسي ماكس و گيدنز برمي گردد.
خسرو پناه با اشاره به اينكه علوم انساني در چند سطح مكتب و روش داراي پارادايم است، ادامه داد: مقابله با رويكرد انحصار گرايي غربي با بهره گيري از آموزه هاي اسلامي و همچنين نقد مباني و پاردايم ها و روش شناسي علوم انساني غربي امكان پذير است.
وي در ادامه سخنان خود در خصوص مرحله توليد اظهار داشت: اين مرحله را به همراه برگزاري كرسي هاي نظريه پردازي و نوآوري و نشر نظريه ها در مجلات علمي – پژوهشي، در پنج گام كشف نظريه هاي بومي و اسلامي، بومي سازي علوم انساني، تاسيس مباني و روش شناسي اسلامي، آموزش و انتقال مباني به استادان و توليد علوم انساني مي توان مطرح كرد.
مدير كارگروه هاي علوم انساني سازمان بسيج اساتيد در تشريح اين گام ها بيان داشت: در گام نظريه هاي بومي و اسلامي يادآوري اين نكته لازم است كه علوم انساني از قرون اوليه اسلام تاكنون و تدوين و نشر آنها لازم و ضروري است.
حجت الاسلام خسرو پناه در بحث بومي سازي علوم انساني نيز گفت: با انجام تحقيقات بومي، علوم انساني مورد نياز كشور فراهم خواهد بود و در گام تاسيس مباني نيز با بهره گيري از فلسفه اسلامي و اصول فقه و منابع تفسيري تحقق مي يابد.
وي در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: در گام توليد علوم انساني اسلامي نيز با كمك الگوي فلسفي و مكتبي و روش شناختي و آموزه هاي اسلامي كار مي بايست دنبال شود.
خسروپناه در ادامه سخنان خود در خصوص مرحله چهارم فرآيند راهبردي تحول به موضوع ترويج اشاره و يادآور شد: در اين مرحله مي توان با بكارگيري نظريه هاي بومي در نهادهاي پژوهشي و بالين، تدوين كتاب هاي درسي و معرفي آنها به عنوان مثال آزمون هاي ارشد و دكترا با برگزاري نشست هاي تخصصي منطقه اي كه در واقع جنبه حمايتي پيدا كند، هدف گذاري شود.
مدير كارگروه هاي علوم انساني سازمان بسيج اساتيد در پايان ضمن تاكيد بر آسيب شناسي علوم انساني به عنوان يك توصيه راهبردي بحث تحول علوم انساني، توجه به مهد كودك ها، مدارس و سپس دانشگاهها را خواستار شد و اظهار داشت: متاسفانه مهد كودك ها از چشم شوراي انقلاب فرهنگي مغفول مانده است.
لازم به ذكر است، اولين نشست گردهمايي تخصصي تحول علوم انساني كه از امروز به ميزباني سازمان بسيج اساتيد هرمزگان در سالن فرمانداري قشم آغاز شد، استادان برجسته بسيجي دانشگاه هاي كشور در كارگروه هاي تخصصي، مبحث تحول در علوم انساني را بررسي مي كنند.
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]