واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: فصلنامه علوم سياسي و مجله حوزه منتشر شدند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: چهل و دومين شماره فصلنامه علمي ترويجي علوم سياسي به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) منتشر شد.
به گزارش ايسكانيوز به نقل از روابط عمومي و امور بينالملل دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، رئاليسم انتقادي حكمت صدرايي، پوست نه پوستين: هستي شناسي و معرفت شناسي در علوم سياسي، تحليل گفتمان سياسي رسانه ها، جهاني شدن و همگرايي كشورهاي اسلامي، مباني اطاعت از حاكم در انديشه سياسي شيعه، نقدپذيري حكومت و انتقاد ورزي جامعه در نگرش ديني و نياز جامعه مدرن به دين با تأكيد بر حقوق و اخلاق عناوين بخش مقالات اين شماره است.
دكتر محمد ستوده در مقدمه مقاله جهاني شدن و همگرايي كشورهاي اسلامي آورده است: «مطالعه تحولات بينالمللي در عصر فراصنعت و فرااطلاعات بدون توجه به فرايندهاي «جهاني شدن» و يا «جهاني سازي» امكان پذير نيست. جهاني شدن، موجب نفوذپذيري مرزها، تحول در هويت هاي ملي و افزايش روابط فراملي ، منطقه اي و جهاني گرديده است. كشورهاي اسلامي در وضعيت جديد با انواع چالش ها ، محدوديت ها و فرصت هاي فزاينده اي مواجه شده اند و اتخاذ هرگونه راهبرد و سياستي مي تواند نقش تعيين كننده اي در تاريخ سرنوشت ساز آنها به همراه آورد. اين كشورها در مواجهه با جهاني شدن، نيازمند افزايش تعاملات درون منطقه اي و تنظيم روابط خود با قدرت هاي بزرگ مداخله گر در مناطق اسلامي هستند. دست يابي به اين هدف در گرو افزايش سطح قدرت در سطح منطقه اي و جهاني است و به نظر مي رسد به كارگيري ديپلماسي رسمي، عمومي و فرهنگي مي تواند سازوكار مؤثري در تحقق بخشيدن به آن باشد؛ چرا كه تصويرسازي مثبت از طريق ديپلماسي همه جانبه و به صورت هم آهنگ مي تواند گام مؤثري در ايجاد ايستارهاي همكاري جويانه، همگرايي منطقه اي و حفظ كشورهاي اسلامي در تعامل با جهاني شدن و قدرت هاي بزرگ باشد.»
هرمنوتيك و سياست، چكيده مقالات به زبان عربي و چكيده مقالات به زبان انگليسي از ديگر عناوين اين شماره ميباشد.
اين فصلنامه به صاحب امتيازي دانشگاه باقرالعلوم(ع) وابسته به دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم و مديرمسؤولي و سردبيري دكتر احمد واعظي منتشر ميشود.
**مجله حوزه منتشر شد
همچنين دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم شماره هاي 149 و 148 مجله حوزه را منتشر كرد.
به گزارش ايسكانيوز، مرجعيت ديني و رسالت شناسي عنوان سرمقاله اين شماره است كه احمد ترابي در بخشي از آن آورده است: «مرجعيت ديني، پس از رحلت رسول اكرم(ص) در حدود دو قرن و نيم، حوزه هاي مختلفي را در برابر امت اسلامي گشوده است.
حوزه هايي كه از جهتي داراي هدف، آرمان و رسالت يكساني بوده و از جهتي ديگر شكل و شيوه هاي متفاوت را در چشم انداز توده هاي مسلمان قرار داده اند.
اين نوشته نگاهي گذرا بر حوزه هاي علمي و عملي پيشوايان اماميه دارد».
ديگر عناوين اين شماره عبارتند از: آزاد انديشي اسلامي و روشنفكري ديني، آزاد انديشي و حوزه هاي علمي شيعه، توليد دانش، رهيافت تمدني به آزادانديشي اسلامي، نگرشي ديگر به خلاقيت و نظريه پردازي و عقلانيت و پرسش گري.
مجله حوزه به صاحب امتيازي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم و مديرمسؤولي سيدعباس صالحي به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي ويژة حوزه هاي علوم ديني منتشر مي شود.
جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]