واضح آرشیو وب فارسی:موج: حركت 9 جبهه به سوي مجلس نهمخبرگزاري موج -
8-
۲۵ دي ۱۳۹۰ (۱۰:۳۰ق.ظ)
حركت 9 جبهه به سوي مجلس نهم
خبرگزاري موج - گروه سياسي
حدود يك ماه و نيم ديگر انتخاباتي برگزاري مي شود كه شايد بتوان حساسيت آن را هم اندازه انتخابات رياست جمهوري دانست. مجلس نهم كه به تعابير گوناگون در خود حساسيت ها و اهميت هاي بسياري را داراست، مي تواند روند حركتي تازه اي را براي آينده انقلاب و كشور رقم بزند. از اين روست كه گروه ها و جبهه هاي گوناگون در صددند با ايجاد اتحاد، انتقاد از دولت و حتي نظام، استفاده از پول و قدرت و.... به كرسي هاي مجلس نهم شوراي اسلامي برسند. نكته مهمي كه قابل تاييد و تاكيدي كه گاهي در روند حضور گروه هاي مختلف در فرايند انتخابات شاهد مي شويم؛ بسيار متفاوت با ديگر سال هاست؛ به طوري كه مقام معظم رهبري نيز افتراق و چندگانگي احزاب و جريان ها را مشاهده فرموده و تاكيدشان را بر حفظ پايداري و خالص سازي بيشتر كرده اند.
حضور و فعاليت 9 آرايش سياسي به جهت كسب كرسي هاي سبز رنگ مجلس نهم پس از ثبت نام كانديداها به خوبي نمايان شد به طوري كه مي توان آنان را به شرح ذيل دسته بندي كرد:
1- جبهه پايداري: اعضاء فراكسيون انقلاب اسلامي هستند كه پس از خانه نشيني 12 روزه احمدي نژاد حمايت خود را كاسته و ميان خود و جريان انحرافي ديوار كشيدند. آيت الله مصباح يزدي با توجه به اينك بارها اعلام كرد: ليدر جبهه پايداري نيست؛ اما اين جبهه با محوريت ايشان ساماندهي شد. افرادي همچون حميد رسايي، مرتضي آقا تهراني، قاسم روانبخش، مهدي كوچك زاده و... از اعضاء اين جبهه هستند.
2- حاميان گفتمان انقلاب اسلامي: اين جبهه كه چند روز قبل از ثبت نام كانديداها اعلام موجوديت كرد را مي توان به وضوح وابسته به جريان انحرافي دانست. آنان از امكانات بسياري در زمينه هاي تبليغات سايبريك و رسانه اي برخوردار بوده و با استفاده از امكانات دولتي كه در اختيار دارند؛ مي توانند به خوبي در عرصه هاي گوناگون وارد شده و تبليغات كنند. عباس اميري فر و بهمن شريف زاده را مي توان از اعضاء اين جبهه برشمرد.
3- اصلاح طلبان پايبند به نظام: اين اصلاح طلبان در جريان فتنه حامي نظام بودند و كارنامه درخشان خود را حفظ كردند. تابش، خباز، كواكبيان و... از اعضاء اين جبهه بوده و خود را با فراكسيون اقليت مجلس هشتم معرفي كرده اند. اين جبهه شباهت هاي زيادي به حزب مردم سالاري دارد.
4- جبهه متحد اصولگرايان: جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين حوزه علميه قم با همراهي 14 حزب سياسي مانند موتلفه اسلامي، جامعه اسلامي مهندسين و... جبهه اي را به عنوان متحد اصولگرايان تشكيل دادند. طيف هاي گوناگوني همچون ايثارگران انقلاب اسلامي، جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي و حتي برخي از اعضاء جريان عدالتخواهي نيز به اين جبهه پيوسته اند. از رهبران اين جبهه مي توان به آيت الله مهدي كني، آيت الله يزدي اشاره كرد.
5- مستقل ها: مطمئنا حضور افرادي كه بيشترين ثبت نام كنندگان را به خود اختصاص مي دهند و به هيچ طيف و جرياني وابسته نبوده و حامي مشخصي ندارند به خوبي ديده مي شود. مستقل ها در اكثريت مجالس تعداد مطلوبي از كرسي ها را در اختيار گرفته اند.
6- اصلاح طلبان كارگزاري: دوم خردادي هايي هستند كه گفتمان انقلابي دارند ولي تاكنون موضع مشخصي را عنوان نكرده اند.
7- اصلاح طلبان خاموش: برخي از اصلاح طلبان هستند كه هرچند مناصب دولتي و حكومتي را در اختيار دارند ولي با توجه به فضاي سياسي ترجيح داده اند؛ سكوت كنند و با توجه به اعلام عدم حضورشان، افراد مرتبط به خود را به جهت ثبت نام به مجلس نهم هدايت كردند. افرادي همچون مجيد انصاري، اسحاق جهانگيري، محمد رضا عارف از اصلاح طلبان خاموشند.
8- جبهه ايستادگي: اين جبهه پس از جبهه متحد اصولگرا تشكيل شد و با رهبري محس رضايي اعلام موجوديت كرد. افرادي را همچون سيد محمود علوي، رضا طلايي نيك، حسن بيادي نمايندگان اين جبهه هستند. اين جبهه هماهنگ با جبهه متحد اصولگرا حركت مي كند و برخي از فهرست خود را همانند اميدوار رضايي در مجلس دارند.
9- اصلاح طلبان تندرو: اعضاء اين جبهه در ماجراهاي پس از انتخابات سال 88 سنگ تمام گذاشته و در اذهان عمومي شكل و تعريف متفاوتي دارند. آنان با انتشار بيانيه و تحريم انتخابات شكلي خاص را به كانديداهاي مجلس نهم بخشيده اند. مهدي خزعلي، مصطفي تاج زاده از اصلاح طلبان تندرو مايل به حضور در مجلس نهم هستند.
تهيه و تنظيم: ندا فتاحي
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]