واضح آرشیو وب فارسی:مهر: متكي در ديدار همتاي كنگويي:اقتصاد آسيا ظرفيت رهبري اقتصاد جهان را دارد
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه قطع وابستگي به دلار در تجارت كشورها، امكان تنفس اقتصادهاي محلي و رشد و توسعه ملل را فراهم مي آورد، تاكيد كرد : اقتصاد آسيا ظرفيت رهبري اقتصاد جهان را دارد .
به گزارش خبرگزاري مهر، در ديدار باسيل ايكوبه وزير خارجه جمهوري كنگو با منوچهر متكي وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران كه روز سه شنبه در تهران انجام شد ، مسائل و همكاري هاي منطقه اي و بين المللي مورد تبادل نظر قرار گرفت.
در اين ديدار دو يادداشت تفاهم جهت تشكيل كميته مشورت هاي سياسي و همچنين آغاز همكاري هاي اقتصادي و صنعتي ميان جمهوري اسلامي ايران و كنگو به امضا رسيد .
متكي در اين ديدار ظرفيت هاي همكاري في ما بين را فراوان توصيف كرد و گفت: لازم است بخش هاي خصوصي دو كشور براي اجرايي نمودن امكانات همكاري فعال گردند.
وي يافته هاي علمي و فن آوري را دست آورد بشري خواند و گفت: اين امور متعلق به همه انسانهاست و نبايد انحصاري باشد، به همين مناسبت آماده هستيم تجربيات علمي خود را در زمينه نفت و گاز، كشاورزي، شيلات و خودرو در اختيار برازاويل قرار دهيم ، همچنين براي آموزش ديپلمات هاي كنگو در تهران آمادگي داريم.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به 1000 ميليارد صادرات غير نفتي كشورهاي آسيايي گفت: اقتصاد آسيا ظرفيت رهبري اقتصاد جهان را دارد و قطع وابستگي به دلار در تجارت كشورها، امكان تنفس اقتصادهاي محلي و رشد و توسعه ملل را فراهم مي آورد، آسيايي ها در بحران مالي فعلي به اين نتيجه رسيدند كه وابستگي به دلار در مبادلات به نفع آنها نيست.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان در تشريح شرايط جديد در جهان گفت: شرايط و اصول روابط بين الملل تغيير كرده و اين امر حتي آمريكايي ها را بر آن داشته تا شعار تغيير بدهند، زيرا در طول موجوديت خود در چنين شرايط نامطلوبي در سطح جهان نبوده اند، آنهايي كه روزي بر عرشه كشتي جنگي، ايران را تهديد مي كردند امروز موضع متفاوتي اتخاذ كرده اند.
باسيل ايكوبه نيز در اين ديدار ، با اشاره به ملاقات خود با رئيس جمهور كشورمان، گفت: اراده سياسي رهبران دو كشور بر توسعه مناسبات قرار دارد.
وي با دعوت از وزير خارجه كشورمان جهت ديدار از برازاويل، از پيشنهاد متكي براي استفاده از تجربيات علمي ايران استقبال كرد و گفت: مايليم از دانش فني ايران در بخش نفت و گاز، شيلات، صنايع درايي، راه سازي و ماشين آلات مربوطه، صنايع چوب و جنگل داري، مكانيزاسيون كشاورزي براي همكاري هاي دو جانبه و منطقه اي بهره ببريم.
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]