واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: ماهوارههاي دوقلو به هم پيوستند
دومين ماهواره ناسا كه قرار است جاذبه ماه را بررسي كند در مدار خود قرار گرفت.
به گزارش سرويس علم و فناوري برنا، ماهواره گريل ب يك روز پس از ماهواره گريل آ در مدار قرار گرفته است.
اين دو ماهواره كه صد روز پيش به فضا پرتاب شده بودند، قرار است تفاوت جاذبه ماه در بخشهاي مختلفش را اندازهگيري كنند.
با كمك يافتههاي اين دو ماهواره دانشمندان ميتوانند بفهمند كه چطور ماه شكل گرفته است.
همچنين دانشمندان ميتوانند اين نظريه را هم مورد بررسي قرار دهند كه ميگويد پيش از اين (ميلياردها سال قبل) دو قمر به دور زمين ميچرخيدند
پروفسور ماريا زوبر، محقق دانشگاه ام آي تي و سرپرست گروه تحقيق، اميدوار است كه نتايج به دست آمده از سفر اين دو ماهواره گريل، بيهمتا باشد
"گريل، سفري است به اعماق ماه و با بررسيهاي دقيقي كه اينها درباره جاذبه ماه انجام ميدهند، تصويري از اينكه درون ماه چه ميتواند باشد، داده ميشوند."
خانم زوبر ميگويد كه با كمك يافتههاي جديد از جاذبه ماه و چيزهايي كه بشر پيش از اين از ماه ميدانسته ميتوان به مدلي از آنچه كه ماه بوده دست يافت.
ماهواره گريل ب با فاصله ۱۰۰ تا ۲۰۰ كيلومتري گريل آ در مدار ماه ميچرخد.
كاري كه گريل ب انجام ميدهد اين است كه تفاوت سرعت چرخش گريل آ را ميسنجد. اين تفاوت سرعت در نقاط مختلف مدار چرخش اين ماهواره به اين دليل به وجود ميآيد كه ماه در نقاط مختلفش قدرت جاذبهاش متفاوت است.
با سنجش تفاوت سرعت ماهواره اولي، ميتوان تفاوت جاذبه در نقاط مختلف ماه را فهميد
به گزارش بي بي سي، خانم زوبر ميگويد كه داشتن نقشهاي از قوه جاذبه ماه، كمك بزرگي به دانشمندان خواهد بود: "جاذبه به ما ميگويد كه درون ماه چيست. به ما ميگويد كه درون ماه از چه ساخته شده و چطور در طي سالها ماه عوض شده است."
به گفته او، دانش بشر درباره اين موضوع كم است و دانستن آن مهم: "آنچه كه درون يك سياره ميگذرد، بر آنچه كه روي آن ميگذرد اثر ميگذارد. براي مثال روي زمين، زلزله، كوهها و آتشفشانها همه با آنچه كه درون زمين است كنترل ميشوند. كلا هر چيزي كه بر يك سياره ميگذرد به درون آن سياره هم ربط دارد."
خانم زوبر ميگويد كه به نظر آنها ماه از برخورد يك جرم آسماني به اندازه سياره مريخ با زمين به وجود آمده است. اما اينكه چطور اين اتفاق افتاده و چقدر زمان گذشته تا سطح ماه سرد شود، را دانشمندان نميدانند.
همچنين آنها اميدوارند كه با بررسيهاي خود به اين سوال جواب دهند كه چرا آن طرف ماه كه به ما نزديكتر است، قيافهاش با طرف ديگر فرق دارد.
ماريا زوبر ميگويد كه احتمالا جواب اين سوالها در درون ماه نهفته است.
يك تحقيق جديد اين فرضيه را مطرح كرده كه كوههاي بلندي كه در طرفي از ماه هستند، نتيجه جاذبه يك قمر كوچكتر هستند كه پيش از اين به دور زمين ميچرخيده است.
اين دو ماهواره قرار است اولين مرحله از نقشهبرداري خود از جاذبه ماه را به مدت ۸۲ روز تا اوائل ماه ژوئن (حدود شش ماه ديگر) انجام دهند.
پس از آن ماه به سايه زمين خواهد رفت و در صورتي كه هر دو ماهواره بتوانند در اين دوره با استفاده از باتريهاي خود همچنان فعال بمانند، مرحله دوم نقشهبرداري در نيمه دوم سال ۲۰۱۲ انجام خواهد شد.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]