واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جابجايي برخي مقام هاي دولتي محور عمده هفته نامه هاي تاجيكستان
دوشنبه - تغييرات و جابجايي ها در هيات دولت تاجيكستان و پيش بيني تاثير نداشتن آن بر عملكرد دولت، بر ديگر موضوعات مطرح در هفته نامه هاي اين كشور در هفته گذشته سايه افكنده و محور غالب بود.
به گزارش ايرنا، هفته نامه امروز نيوز از انجام اولين تغيير در هيات دولت تاجيكستان در سال جاري خبر داد و با اشاره به آغاز تغييرات بدون تاثير در عملكرد دولت، سئوال كرد آيا تغيير در سمت "عبدالرحيم قهارف" وزير كشور به دبيري كميته امنيت ملي، تحولي در نظام امنيتي كشور ايجاد خواهد كرد.
نويسنده در ادامه مقاله از "امامعلي رحمان" رييس جمهوري و ديگر دست اندركاران دولت تاجيكستان پرسيد: "مگر زماني كه قهارف همزمان مسووليت وزارت كشور و دبيري كميته امنيت ملي را برعهده داشت، با سختگيري بر گروههاي مذهبي، براي اولين بار عمليات انتحاري در تاجيكستان صورت نگرفت؟
"چطور فردي را كه يك بار آزمون خود را بر اين مسند پس داده و نتوانسته موفق عمل كند، دوباره بر همان پست حساس گماشته ايد؟"
هفته نامه "فرژ" نيز با ذكر اينكه "سومين سال است كه رييس جمهوري تاجيكستان دست به تغييرات و جابجايي در دولت و ديگر نهادها مي زند"، سووال كرد: "آيا جابجايي ها در سال هاي گذشته تغييري در بخش هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و سياسي كشور ايجاد كرد كه شما اين روند نامطلوب را همچنان ادامه مي دهيد، آيا مردم تاكنون شاهد تحولي در عملكرد دولت بوده اند؟
" آيا ضرورت ندارد كه رحمان در وظايف خود بخصوص در تقسيم وظايف ميان متخصصان و سپردن امور به ديگر كارشناسان كشور، برگزاري انتخابات شفاف و دمكراتيك در سال 2013 و مبارزه با مفاسد اقتصادي و اجتماعي بازنگري اساسي انجام دهد؟"
هفته نامه نگاه نيز پرسيد: چرا رييس جمهوري در پيام سال نو ميلادي خود اشاره اي به برنامه هاي كشور در سال جاري نكرده است.
اين هفته نامه با اشاره به تحليل كارشناسان از عملكرد ضعيف مجلس تاجيكستان در سال گذشته ميلادي، تاكيد كرد كه تنها يك چيز مي تواند تداوم حكومت را سبب شود و آن حمايت دولت از تحولات مورد نظر مردم و متكي به مردم است و گر نه تلاش براي خروج از اين باتلاق بيهوده خواهد بود.
نگاه از رحمان سووال كرد: "فكر مي كنيد مردم تا چه زماني مي توانند فشارها و تبعيضات دولت در بخش هاي مختلف را تحمل كنند."
هفته نامه "آسياپلوس"، نشريه روسي زبان شهر "دوشنبه"، نيز در مقاله اي با طرح اين پرسش كه "آيا مي توان از دولتي كه فساد در آن به حد فراوان يافت مي شود، انتظار انجام اصلاحات و تغييرات اساسي داشت؟"
به نقل از يك خواننده خود نوشت: چرا "صفر صفرف" معاون رييس حزب حاكم "خلق دمكراتيك" از پاسخگويي به سووالات خبرنگاران درباره عملكرد دولت در سال گذشته در بخش هاي مختلف اقتصادي، سياسي و اجتماعي طفره رفت و پاسخ قانع كننده اي به آنها نداد.
اين هفته نامه ادامه داد: آيا مي توان پذيرفت كه يك نماينده و معاون يك حزب مهم سياسي كشور هيچ اطلاعي از اوضاع كشور در بخش هاي مختلف نداشته باشد و در پاسخ خبرنگاران تنها بگويد "من نمي دانم" و يا آنكه "از اين موضوع اطلاع ندارم. پاسخ هاي او به خبرنگاران مشابه پاسخ يك دانش آموز كلاس اولي به سووال هاي معلم خود بود.
هفته نامه اس.اس.اس.آر در مقاله اي با عنوان "مردم چه مي خواهند و چه مي گويند" تاكيد كرد: چرا مردم به انتقادها و سخنان مردم توجه نمي كنند. مسوولان دولتي در تمام رده ها بايد براي انجام اصلاحات واقعي به پيشنهادهاي مردم توجه كنند و نيازهاي آنها را تامين كنند.
اين نشريه براي نمونه نوشت: آيا استاندار "ختلان" توان اجراي مسووليتي را كه بر دوش وي گذاشته شده است، دارد و مي تواند نيازهاي مردم آن استان را تامين كند؟
هفته نامه اس.اس.اس.آر به دولت پيشنهاد كرد: بهتر نيست به جاي دولتمردان قديمي و سنتي، از جوانان باغيرت، آشنا به علوم روز، فناوري اطلاعات و تحولات جامعه جهاني بهره گيري شود.
هفته نامه "ملت" نيز در مقاله اي نوشت: آيا با اين تغييرات نمادين و ظاهري دولت، تحولي در عملكرد دولت صورت مي گيرد. چرا نبايد در دولت تاجيكستان افرادي نظير "نظام الملك" و يا "جعفر برمكي" حضور داشته باشند.
اين نشريه خطاب به مسوولان دولت، دفتر رياست جمهوري و مشاوران رييس جمهوري افزود: چرا بدون ترس و غرض مشكلات و نارسايي هاي موجود جامعه را به رحمان اطلاع نمي دهند.
ملت از "دولتعلي سعيدف" رييس كميته سرمايه گذاري و اموال دولتي، "حاجي محمد عمرف" اقتصاددان سرشناس و "زياد سعيدف" وزير سابق صنعت بعنوان نامزدهاي اصلي نخست وزيري تاجيكستان نام برده و سووال كرد: چرا برخي از افراد از جمله "عبدالجبار رحمانف" وزير معارف با همه خدماتي كه كرده بايد از كار بركنار و افراد يادشده دوباره به كار گرفته شوند.
هفته نامه "آزادگان" ضمن انتقاد از فعاليت شبكه هاي دولتي تلويزيوني كه واگذاري 10 هزار هكتار زمين در سال گذشته (2011) را براي ساخت مسكن نيازمندان، مهمترين دستاورد دولت در اين سال عنوان كرده اند، به طعنه پرسيد: چرا شبكه هاي تلويزيوني براي واگذاري اين ميزان زمين به تاجيك ها، اين همه تبليغ مي كنند اما درباره واگذاري صدها كيلومتر مربع زمين به چيني ها (بخشي از خاك تاجيكستان در بدخشان كه مورد مناقشه با چين بود) سخني نمي گويند.
آساق**1558**1479
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30755745
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]