واضح آرشیو وب فارسی:قدس: 2 ( دريچه )
مدير كل اوقاف خراسان رضوي در گفتگو با «خراسان امروز»: مردم، پشتوانه و سرمايه اصلي وقف هستند
خراسان امروز- زهره كهندل: مدير كل سازمان اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي با اشاره به احياي موقوفات پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: پشتوانه و سرمايه اصلي وقف، مردم هستند و استمرار اين سنت نيكو در گروي مشاركت مردمي است.
حجة الاسلام و المسلمين گنابادي نژاد در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به دستاوردهاي سي ساله اين سازمان مهمترين ثمره آن را بازگشت موقوفات و سنت نيكوي وقف به جايگاه شايسته و واقعي خود عنوان كرد.
وي با اشاره به پيروزي انقلاب اسلامي و تأثير آن بر احياي موقوفات خاطرنشان كرد: با حاكميت ارزشها و موازين اسلامي در جامعه بسياري از سرمايه هاي ديني احيا شد و ضرورت عمل دقيق به نيات واقفان نيز از اولويتها بود.
گنابادي نژاد در خصوص مصارف موقوفات اظهار داشت: 61 درصد از مجموع سهم موقوفات استان براي عزاداري امام حسين (ع) و ائمه اطهار (ع) مصرف مي شود، 8 درصد مربوط به فعاليتهاي قرآني و ترويج قرآن خواني، 6 درصد موقوفات مساجد و بقيه در حوزه هاي ديگر اجتماعي، فرهنگي، آموزشي، پژوهشي است.
وي ادامه داد: متولي بسياري از موقوفات، خود مردم هستند كه نمونه بارز آن را مي توان در بقاع متبركه و امامزادگان شاهد بود. در حال حاضر حدود 400 امامزاده و بقعه موقوفه در خراسان رضوي توسط هيأت امنا اداره مي شود.وي خاطرنشان كرد: اكنون حدود 2 هزار و 700 نفر از اقشار مردم متولي موقوفات در استان هستند كه اين نشان دهنده مشاركت مردمي در احيا و استمرار اين سنت نيكوست.
مدير كل سازمان اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي با اشاره به مشكلات و موانع پيش رو، خواستار حضور جدي و مؤثر رسانه ها و اهالي فرهنگ و هنر شد و افزود: در حوزه اطلاع رساني و پشتوانه هاي علمي و فرهنگي مورد نياز وقف، شناساندن آثار و بركات وقف در جامعه به مردم از ضروريات است.حجة الاسلام و المسلمين گنابادي نژاد با تأكيد بر عمل دقيق به نيت واقف به موارد تبديل به احسن اشاره كرد و گفت: مراجع، روحانيون و مديران و مسؤولان بايد همچون گذشته در تبديل به احسن دقت نظر بالايي داشته باشند.
* بدهكاري 20 ميليارد ريالي ادارات
همچنين مدير كل اوقاف و امور خيريه استان خراسان رضوي در گفتگويي اعلام كرد: دستگاه هاي دولتي در استان 20 ميليارد ريال به موقوفات بدهكارند كه اوقاف خواهان هرچه سريع تر پرداخت شدن آن است.
وي افزود: پرداخت ديون دستگاه هاي دولتي در خراسان رضوي كمترين حق شناسي، اداي دين و احترام نسبت به واقفان و وقف در استان است.
وي ادامه داد: تعريف جايگاه وقف و تقويت ساختار اوقاف به تحقق برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز كمك مي كند كه اين موضوع توجه نمايندگان نسبت به وقف در تصويب بودجه سال 88 را مي طلبد.
حجة الاسلام گنابادي نژاد اظهار داشت: دستيابي به جايگاه اول منطقه در موضوعات فناوري، علمي، فرهنگي، اقتصادي و سياسي تنها با سرمايه هاي دولتي امكان پذير نيست و نيازمند پشتوانه هاي ديگري مانند وقف است.
وي عنوان كرد: در صورتي كه از سوي دولت اطلاع رساني لازم در خصوص نيازهاي اجتماعي صورت گيرد، مردم جلوتر از حاكميت در عرصه وقف ايفاي نقش مي كنند.
مدير كل كتابخانه هاي عمومي استان: 30 شهر خراسان رضوي كتابخانه ندارد
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]