واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي: "منشور كوروش" در موزه ملي ايران به نمايش در خواهد آمد
لندن - قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد: قصد داريم "منشور كوروش" را كه هم اكنون در موزه بريتانيا قرار دارد براي چند ماه نمايش به ايران منتقل كنيم.
"حميد بقايي" كه براي شركت در مراسم گشايش نمايشگاه فرهنگ و هنر صفوي در موزه بريتانيا، به لندن سفر كرده بود، در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا، گفت: در حال حاضر مذاكرات ميان مقامات موزه بريتانيا و موزه ملي ايران در مورد انتقال چند ماهه منشور كوروش به داخل ايران در جريان است و پس از نهايي شدن مذاكرات اين اثر منحصر به فرد و جهاني براي چند ماه نمايش در داخل كشور به موزه ملي ايران امانت داده مي شود.
وي افزود: روابط و مناسبات فرهنگي توسعه دهنده روابط اجتماعي ميان مردم كشورها است و وقتي روابط مردم نزديك شود، روابط سياسي و اقتصادي كشورها هم تحت تاثير قرار مي گيرد.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اظهارداشت: هرچند مسائل فرهنگي با مسائل سياسي متفاوت است ولي روابط فرهنگي در واقع دروازه و اصلي ترين پايگاه براي ارتباطات ويژه ميان مردم و دولت هاست.
آقاي بقايي در مورد برگزاري نمايشگاه فرهنگ و هنر ايران در دوره صفوي در موزه بريتانيا گفت: برگزاري چنين نمايشگاه هايي در بخش گردشگري فرصت بسيار خوبي را براي معرفي آثار فرهنگي و تاريخي كشورمان به مردم اروپا فراهم مي كند.
وي در مورد اهميت و علت انتخاب آثار دوره صفويه براي نمايش در لندن اظهارداشت: آثاري كه ما تاكنون در خارج از كشور به نمايش گذاشته بوديم عمدتا مربوط به دوره پيش از اسلام بود و با نمايش گذاشتن آثار دوره صفويه عملا آثار ايراني-اسلامي خود را در معرض ديد مردم انگليس و اروپا قرار داده ايم.
وي تاكيد كرد: دوره صفويه در واقع اوج فرهنگ و هنر ايراني - اسلامي به شمار مي رود و برگزاري اين نمايشگاه در لندن در واقع بخشي از عقبه تاريخي و فرهنگي بسيار غني ايران را به نمايش مي گذارد.
نمايشگاه فرهنگ و هنر ايران در دوره صفويه با عنوان "شاه عباس - ايراني دوباره" هفته گذشته طي مراسمي با حضور جك استراو وزير دادگستري انگليس، رييس موزه بريتانيا، رييس كل موزه ملي ايران، سفير جمهوري اسلامي ايران در لندن و دهها تن از ايران شناسان، پژوهشگران و شخصيت هاي فرهنگي در محل موزه بريتانيا در لندن گشايش يافت.
اين نمايشگاه بطور مشترك توسط موزه ملي ايران و موزه بريتانيا و با همكاري چندين موزه مطرح از ايران و ديگر نقاط جهان و به مدت حدود چهار ماه در لندن برگزار مي شود.
در اين نمايشگاه دهها قطعه و اثر هنري دوران صفويه شامل قرآنهاي خطي، نقاشي، آثار خوشنويسي، ظروف چيني، بافتهها و منتخب آثاري از 30 موزه و مجموعههاي دولتي و خصوصي كشورهاي مختلف جهان عرضه شده است.
علاوه بر موزه ملي ايران و موزه بريتانيا، اشيا و آثاري از موزه هاي معروف جهان از جمله آرميتاژ روسيه، لوور فرانسه، متروپليتن آمريكا، تاريخ هنر ژنو، كتابخانه ملي روسيه، موزه آرشيو ملي كيف، موزه برلين آلمان، موزه فيلادلفيا آمريكا، موزه جنوا ايتاليا و موزه ويكتوريا و آلبرت انگليس، در نمايشگاه فرهنگ و هنر دوره صفويه در لندن به نمايش درآمده است.
به گفته رييس كل موزه ملي ايران، موزههاي شركت كننده از كشورمان با محوريت موزه ملي ايران نيز شامل موزه رضا عباسي، موزه ميرعماد از مجموعه سعدآباد، موزه فرش ايران، موزه كليساي وانك، موزه چهلستون و موزه هنرهاي تزييني اصفهان هستند كه 53 قلم از اشيا و آثار خود را به لندن آورده اند.
"محمد رضا مهرانديش" به خبرنگار ايرنا گفت: از مجموعه آثار ديگري كه در اين نمايشگاه ارائه شده، مي توان به آثاري اشاره كرد كه شاه عباس صفوي براي بقعه شيخ صفي الدين وقف كرده بود كه از ميان بيش از هزار قطعه آثار وقفي بقعه، شامل ظروف چيني، ظروف سفالين، پشم بافتهها و كتب و نسخ خطي، چندين اثر برجسته براي اين نمايشگاه برگزيده شدهاند.
وي برگزاري نمايشگاه فرهنگ و هنر دوره صفويه در موزه بريتانيا را نشانه اي از اهميت فرهنگ و هنر ايراني در جهان توصيف كرد و افزود: انتخاب دوره صفويه از اين نظر حائز اهميت است كه اين دوره اوج شكوفايي فرهنگ و هنر در ايران پس از اسلام بوده است.
اروپام**345
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]