واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: «ارباب حلقهها» تالكين را از جايزهي نوبل محروم كرد!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات
طبق اسناد يافتشده در آرشيو آكادمي نوبل، دليل اعطا نشدن جايزهي نوبل ادبيات به تالكين، داستانگويي ضعيف او در سهگانهي «ارباب حلقهها» بوده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، 50 سال پيش ممكن بود معتبرترين جايزهي ادبي جهان يعني نوبل ادبيات به «جي. آر. آر. تالكين»، نويسندهي «ارباب حلقهها»، برسد؛ اما روايت داستان او در اين رمانها به اندازهي كافي قوي نبود تا اين جايزه به او برسد.
تالكين در سال 1961 توسط دوستش «سي. اس. لوييس»، نويسندهي «وقايعنگار نارنيا»، به هيأت داوران جايزهي نوبل در سوئد معرفي شد؛ اما اين گروه با عضويت افرادي چون «گراهام گرين» و «اي. ام. فورستر» تالكين را از دور رقابت حذف كردند و «ايوو آندريك» را شايستهي دريافت اين جايزهي مهم دانستند.
اين اطلاعات را «اندرياس اكستروم»، روزنامهنگاري سوئدي، در آرشيو جايزهي نوبل پيدا كرده است. وي در اينباره گفت: طي پنج سال گذشته من اين كار را با انگيزهي شخصي و ژورناليستي انجام ميدادم و اين اولينبار بود كه نام تالكين را ميان كانديداهاي جايزهي نوبل ميديدم. اين آكادمي طي 50 سال آرشيو را به طور بسيار محرمانهاي نگهداري ميكرد و تصميم نهايي هميشه بدون هيچ يادداشت عمومي اعلام ميشد.
به گزارش هافينگتونپست، وي دربارهي رد صلاحيت تالكين گفت: تالكين با پيشنهاد سي. اس. لوييس نامزد شده بود... لوييس استاد ادبيات بود كه صلاحيت انتخاب كانديداها را داشت؛ اما نظر كوتاه «اندرز آسترلينگ»، مهمترين منتقد ادبي آكادمي، بسيار تلخ بود. وي دربارهي سهگانهي «ارباب حلقهها» گفت، نتيجه اين است كه روايت اين رمانها به اندازهي كافي باكيفيت نيست.
جان رونالد روئل تالكين (1892-1973) نويسنده و زبانشناس انگليسي است كه در سوم ژانويهي 1892 ديده به جهان گشود. وي از سال 1925 تا 1959، استاد زبانشناسي تاريخي در دانشگاه آكسفورد بود.
تالكين علاوه بر كتابهاي يادشده كه معروفتر و شناختهشدهتر هستند، آثار داستاني ديگري به نامهاي «سيلماريليون»، «ماجراهاي تام بامباديل» و «ميرود راه پيوسته تا آن سو» و كتاب ديگري با نام «شهرت پس از مرگ» در مورد موضوعي كه آنها را رشتهي افسانه (Legendarium) ميناميد و در اصل يك اسطورهشناسي خيالي براي گذشتهي دور زمين است، نوشته است.
او علاقهي وافري به ساختن زبانهاي علمي يا فراساخته داشت و شايد تنها كسي باشد كه 15 زبان ساخته است. با اين وجود، توصيهي او به كساني كه به زبان بينالمللي علاقهمند هستند، اين است كه: «از اسپرانتو پشتيباني كنيد».
تالكين در جايي گفته است كه انگيزهي او از نگارش كتابهاي تخيلياش (مانند ارباب حلقهها) و به وجود آوردن «ميان زمين» اين بوده است كه زبانهاي فراساختهي او در آن صحبت شود.
اين نويسندهي مطرح در دوم سپتامبر سال 1973 در سن هشتادويكسالگي بدرود حيات گفت.
انتهاي پيام
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]