واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سوختي از دل طبيعت
جام جم آنلاين: بتازگي محققان موفق شدند با ابداع روشي تازه با تركيب دي اكسيد كربن، آب و استفاده از انرژي خورشيد، گاز طبيعي توليد كنند.
امروزه با كاهش منابع سوختهاي فسيلي و افزايش جمعيت زمين، بشر به نوعي با كمبود منابع انرژي دست به گريبان است. از طرفي آلودگي روزافزون ناشي از سوختهاي فسيلي سلامت و آينده محيطزيست اين كره خاكي را تهديد ميكند.
به همين دلايل، استفاده از انرژيهاي ديگر بويژه انرژيهاي طبيعي مانند نورخورشيد بسيار مدنظر است و همه روزه بردامنه مصارف در اين حوزه افزوده ميشود، چرا كه به نظر ميرسد بشر براي تامين منابع انرژي آينده خود چاره ديگري جز استفاده از انرژيهاي پاك و طبيعي ندارد.
در اين خصوص، دانشمندان هيپر سولار موفق به ابداع روشي به نام breakthrough شده اند كه دراين شيوه ميتوانند با كمك دي اكسيد كربن، آب و نورخورشيد، گاز طبيعي توليد كنند.
اين روش توليد گاز طبيعي بسيار تميز، ارزان و مقرون به صرفه است و براساس آن ميتوان گاز متان طبيعي را برپايه كربن موجود در اتمسفر توليد و از مصرف نوع فسيلي آن اجتناب كرد.
سوخت به دست آمده از اين روش هر چند مانند همنوعان فسيلي خود بر اثر سوختن دياكسيد كربن آزاد ميكند اما به اين دليل كه كربن آزاد شده را از اتمسفر زمين جذب كرده، به نوعي باعث ايجاد يك چرخه سالم كربني ميشود.
ميدانيم براساس فرآيند فتوسنتز، گياهان با مهار كردن نورخورشيد از آن براي توليد غذا و انرژي استفاده ميكنند لذا براين اساس و درروش heapersolar محققان يك سيستم نانو ذرات را برمبناي استفاده از نورخورشيد توليد كردهاند كه با تقليد از فرآيند فتوسنتز گياهان و با ايجاد نوع مصنوعي آن ميتوانند هم گاز دي اكسيد كربن مورد نيازرا توليد و هم مولكولهاي هيدروژن را از آب جدا كنند.
گاز هيدروژن ميتواند با گاز دي اكسيد كربن تركيب شده و گاز متان توليد كند كه يكي از اجزاي اساسي گاز طبيعي است.
اين روش جديد كه به تكنولوژي احتراقي (breakthrough) معروف است ميتواند منجر به توليد عمده گازطبيعي شود.
اين روش در آينده دربسياري از صنايع درسراسر دنيا به كارگرفته خواهد شد، چون منابعي كه دراين روش به كارگرفته ميشود در همه جا يافت ميشوند.
طي سالهاي اخير، دانشمندان تلاش كردهاند هزينه تجزيه آب را به هيدروژن و اكسيژن تا حد امكان كاهش دهند. توليد اكسيژن و هيدروژن به شيوه سنتي بسيار گرانقيمت است، چون براي تجزيه آب و توليد اكسيژن در شيوه سنتي بايد از مقادير زيادي برق استفاده شود.
با اين روش مهندسي ظريف و با ايجاد يك سري واكنشهاي پشت سرهم به كمك نانو ذرات و ايجاد فتوسنتز مصنوعي و توليد گاز دياكسيدكربن و به دنبال آن تجزيه آب با ولتاژ پايين براي توليد هيدروژن با استفاده از نورخورشيد در نهايت ميتوان به گاز طبيعي متان دست يافت و از طرفي هم ميتوان آبهاي آلوده را تجزيه و پاكسازي كرد.
در اين روش به هيچ منبع انرژي ديگري نيازي نيست و به همين دليل در اين روش توليد گاز متان بسيار مقرون به صرفه خواهد بود.
جالب آن كه تمام فرآيندها و واكنشهاي لازم در اين روش دردما و فشار معمولي انجام ميشود و نيازي به دستكاري دما و فشار محيط هم نيست.
در اين روش تنها بايد رآكتورهاي ارزان قيمتي را در زمينهاي بلامصرف و غيرمسكوني نصب كرد و با لولهكشي، گاز توليد شده را به منازل، كارخانهها و صنايع رساند.
با اين اوصاف ، در آينده با گسترش اين روش در سراسر جهان، هم ميتوان از آلودگيهاي زيست محيطي در امان بود و هم ميتوان از مزاياي بيشمار آن بهرهبرداري كرد و ديگر نگران كمبود و گراني سوختهاي فسيلي هم نبود.
cleantechnica - مترجم: آزاده سيدميرزاييجهقي
پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]