واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/گلستان؛ قطب توليد سوياي كشور
گلستان؛ قطب توليد سوياي كشور
گرگان - خبرگزاري مهر: گلستان با توليد محصولات استراتژيكي نظير پنبه، سويا و كلزا به قطب دانه هاي روغني در كشور لقب گرفته كه در اين ميان، در توليد سويا در جايگاه برتري قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر بيش از 57 هزار هكتار از مزارع استان به زير كشت سويا رفته است و پيش بيني مي شود كه بيش از 120 هزار تن محصول در اين مزارع برداشته شود.
رئيس اداره دانه هاي روغني سازمان جهادكشاورزي گلستان گفت: برنامه ابلاغي سازمان براي اين محصول در سالجاري 57 هزار هكتار بود كه براساس كارها و اقدامات انجام شده سطح سبز سويا در مزارع استان به 57 هزار و 500 هكتار رسيده است.
رمضانعلي حاجيلري افزود: پيش بيني مي شد كه امسال هم مانند سال گذشته بالغ بر 120 هزار تن از اين مزارع سويا برداشت شود.
وي اذعان داشت: محصول سوياي امسال شرايط متفاوت و خاصي را تجربه كرده كه پس از گذشت يكماه از فصل برداشت هنوز كشاورزان نتوانسته اند محصول خود را برداشت كنند.
به گفته وي، تأخير در برداشت مخصولات بهاره باعث شد بخشي زيادي از اين اراضي ديرتر از زمان مناسب كشت شوند.
وي اعلام كرد: متأسفانه در سالجاري گرماي بيش از 40 درجه در برخي از روزهاي تابستان و در زمان رشد گياه باعث اختلال در غلاف بندي شد.
وي ادامه داد: عارضه عدم غلاف بندي در سال هاي گذشته نيز در مزارع استان اتفاق مي افتاد اما در سالجاري اين مشكل در سطح حدود 8 هزار هكتار از اراضي سويا رخ داده است.
حاجيلري عنوان كرد: از آنجايي كه ريشه و زمينه اصلي اين عارضه مشخص نيست با پيگيري هايي كه صورت گرفته توانستيم عدم غلاف بندي را يكي از آيتم هاي تحت پوشش بيمه قرار دهيم.
وي تصريح كرد: از اين رو كشاورزاني كه اراضي آنها دچار اين عارضه شده مي توانند در صورت بيمه بودن از شرايط آن بهره مند شده و خسارت هاي خود را دريافت كنند.
رئيس اداره دانه هاي روغني سازمان جهادكشاورزي گلستان ادامه داد: به نظر مي رسد مشكل غلاف بندي به دليل شرايط و نوسانات آب و هوايي در استان رخ داده باشد و ربطي به بذرهاي توزيع شده ندارد.
وي اضافه كرد: تحقيقات در خصوص ريشه يابي اين معضل ادامه دارد اما هنوز نمي توان به نتايج تحقيقات اوليه بسنده كرد، بلكه نيازمند انجام كارهاي تحقيقاتي گسترده طي سال هاي متمادي است.
مصطفي مصطفي لو، معاون بهبود توليدات گياهي جهادكشاورزي گلستان نيز با تأكيد براينكه بذرهاي سويا مشكلي نداشته اند، گفت: اتفاقات فيزيولوژيكي و تنش هايي كه براثر تغييرات دمايي و شرايط اقليمي حاصل مي شود، بر گياه اثر مي گذارد و دوران رشد و نمو آن را با مشكل مواجه مي كند.
وي عنوان كرد: مي توان از راه هاي تحقيقاتي مختلفي اين عارضه را ريشه يابي كرد و رصد تغييرات آب و هوايي مي تواند يكي از مهم ترين راهكارها در تبيين و شناخت آن باشد.
مصطفي لو تصريح كرد: بارندگي هاي اخير و گرماي بي سابقه در تابستان گذشته تأثير مستقيمي بر روي عدم غلاف بندي و تبديل آن به مرتع براي چراي دام ها داشته است.
وي اعلام كرد: سويا محصولي استراتژيك بوده و گلستان نيز قطب توليد دانه هاي روغني در كشور است.
وي تصريح كرد: اينكه گفته شود كشاورزان با تقويم كشت آشنايي ندارند موضوعي اشتباه است چراكه برخي از كشاورزان با وجود چندين سال تجربه در اين كار بهتر از مهندسين و كارشناسان كشاورزي به اين امور واقفند.
وي اذعان داشت: اگر قرار باشد همان كاري كه در خصوص بذرهاي پنبه انجام داده ايم در خصوص سويا اجرا كرده و اين بذرها را اصلاح كنيم تا طول دوران كشت، داشت و برداشت را كاهش دهيم بايد توجه داشته باشيم كه هرچه قدر فاصله بين اين دوره ها كاهش يابد به همان نسبت از ميزان توليد كاسته خواهد شد.
معاون اداري مالي تعاون روستايي گلستان گفت: بيش از 80 درصد طلب سوياكاران گلستان پرداخت شد و محصول سويا با قيمت 570 تومان خريداري مي شود.
عبدي افزود: اين اداره كل، تاكنون بيش از 5 هزار تن محصول سويا را تضميني و 12 هزار تن را توافقي خريداري كرده است.
ويا ظهار داشت: پرداخت پول سويا كاران از اواخر هفته گذشته شروع شد و از سه ميليارد تومان طلب دو ميليارد و 500 ميليون تومان پرداخت شد.
عبدي گفت: 18 مركز خريد در سه شهرستان داير است كه تاكنون بيش از 17 هزار تن محصول سويا خريداري شده است.
وي ارزش اين ميزان محصول خريداري شده را 90 ميليارد ريال اعلام كرد.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3257]