واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يكي از رهبران الحوثي در گفتوگو با فارس:
خبرگزاري فارس: يكي از رهبران حوثي حكام عرب را مجري و بازيچه دست آمريكا و رژيم صهيونيستي دانست و خواستار همپيماني اعراب با جمهوري اسلامي براي حفظ منافعشان شد.
علامه "المرتضي بن زيد المحطوري" يكي از رهبران و علماي ديني حوثي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در يمن به بررسي مشكلات جاري در يمن، دليل تهاجم سلفي ها به حوثيها و آينده روابط يمن و ايران پرداخت و گفت كه نحوه ارتباط دولت جديد يمن با ايران هويت آن را مشخص خواهد كرد.
وي با رد دخالت خارجي در امور داخلي يمن گفت: ما با هرگونه دخالت هاي آمريكايي و سعودي در امور داخلي كشور خود مخالفيم.
المحطوري از تلاش برخي كشورهاي منطقه براي به راه انداختن جنگ طائفهاي در يمن خبر داد و افزود: امروز يك نوع دخالت منطقه اي آشكار وجود دارد كه تلاش مي كند با به راه انداختن يك جنگ طائفه اي در صعده كشور را به سوي يك گرداب سوق دهد و ملت يمن را از تحقق اهدافش در انقلابي كه به راه انداخته، منحرف سازد.
وي با اشاره به جنگ رواني و تبليغاتي عليه حوثي ها به دليل مخالفتشان با طرح ابتكاري شوراي همكاري خليج فارس گفت: چرا انقلاب يمن در نهايت بايد رئيس جمهور را بر سر جاي خود نگه دارد؟ ما مي گوييم كه دولت جديد يمن موسوم به وفاق ملي بار ديگر ما را به موضع رژيم سابق باز مي گرداند. اين يمني هاي آزاده حق دارند كه اين طرح را رد كنند زيرا ما انقلاب كرديم اما طرحي تدوين شد تا فاسدان همچنان باقي بمانند.
متن كامل اين مصاحبه به شرح ذيل است:
به نظر مي رسد كه در يمن و بويژه استان "صعده" خصومتي عليه شيعيان وجود دارد، چه چيزي در پشت اين عداوت قرار دارد؟
دشمني هاي زيادي وجود دارد كه بخشي از آن سياسي و بدليل ترس از به قدرت رسيدن هاشمي ها و محبان اهل بيت (ع) است و بخشي ديگر از اين دشمني ديني است و برخي طرف هاي مي خواهند كه از اهميت اهل بيت بكاهند و محبت اهل بيت و تشيع را از سينه هاي مردم يمن پاك كنند كه اين امر در خدمت حاكميت موجود در يمن است و دلالان ديني از اين امر حمايت مي كنند و تمام تلاش خود را براي پاك كردن آثار شيعيان در يمن به كار مي بندند. زيرا ما شيعيان يمن سالهاست كه ظلم و ظالم را رد مي كنيم و با هرگونه دخالت هاي آمريكايي و سعودي مخالفت مي كنيم. ما شعار مرگ بر آمريكا و مرگ بر اسرائيل سر مي دهيم و فرياد مي زنيم كه لعنت بر اسرائيل و اعلام مي كنيم كه پيروزي از آن خداست. ما شيعيان اهل بيت (ع) داراي اصول و ارزشهايي هستيم كه اسلام بر ما واجب كرده است.
امروز يك نوع دخالت منطقه اي آشكار وجود دارد كه تلاش مي كند كشور را با به راه انداختن يك جنگ طائفه اي در صعده كشور را به سوي يك گرداب سوق دهد و ملت يمن را از تحقق اهدافش در انقلابي كه به راه انداخته، منحرف سازد.
آيا نيروهاي منطقهاي مشخصي از سلفي ها در صعده حمايت مي كنند؟
برخي طرف هاي منطقهاي از دين بعنوان يك ابزار براي توسعه سيطره و همينه خود بر منطقه استفاده مي كند و اين يك پيروزي براي بازي آمريكايي و اسرائيلي است كه سياست هاي سعودي آن را دنبال مي كند.
اهل بيت در يمن به جاي اينكه الگو باشند و حق آنها در حاكميت تبيين شود، امروز در يمن متهم هستند. اهل بيتي كه خداوند آنها را با كتاب خود قرين فرموده و تاكيده نموده است كه هركس به آن متمسك شود، هيچ گاه گمراه نخواهد شد، امرور در يمن به سخره گرفته شده است و حق آن مورد تجاوز قرار مي گيرد و اين امري بسيار عجيب است.
ما با كسي نمي جنگيم و به هيچ يك از سلفي ها در صعده تعرضي نمي كنيم. در حالي كه آنها در كشور به راحتي عقايد خود را تبليغ مي كنند و حتي برخي از آنها به كشتار ما شيعيان فتوا مي دهند. ما را رافضي خطاب مي كنند و به مرگ ما حكم مي دهند. كدام ايدئولوژي و كدام اسلام امر به چنين چيزي مي كند؟
آينده درگيري ها در صعده چيست؟
هرچه قدر كه زخمي را مداوا مي كنيم باز زخم صعده خونريزي مي كند. گويي 6 جنگ براي صعده كافي نبوده است. صعده امروز جايگاه ويژه اي دارد و طرف هاي كه اين امر را احساس مي كنند و اين به ضررشان است براي اجراي سياست هاي آمريكايي بهانه تراشي مي كنند و همانطور كه مي شنويد ادعا مي كنند كه شيعيان يمن بازوي ايران هستند و ايران مي خواهد بر عربستان از طريق حزب الله در شمال و شيعيان يمن از جنوب فشار وارد آورد.
اما اين امر يك افترا است. ما صرفا ظلم و ستم را رد مي كنيم و در مقابل آن مي ايستيم. هيچ ارتباطي با ايران نداريم. اين يك اصل اسلامي است كه بر مسلمان واجب است تا در مقابل ظلم بايستد. ما منتظر كسي نمي مانيم كه از ما حمايت كند. قضيه ما از زمان جنگ اول صعده تا جنگ ششم كه طي آن هزاران شهروند يمني قرباني شدند، آشكار و شفاف بود.
آيا آنچه كه در يمن در حال روي دادن است، مسئله مربوط به عدم پذيرش طرف ديگر است؟
ما امروز در معركه اي هستيم كه هر كسي مي خواهد ديگري را حذف كند اما اسلام چنين چيزي را نمي پذيرد. پيامبر اكرم (ص) با صلح با يهودي ها زندگي مي كرد. اما امروز سعودي هاي سلفي و وهابي به راحتي در يمن به گشت و گذار مي پردازند و يمن امروز درهايش به روي آنها باز است و در درگيري ها با سلفي ها مي بينيم كه آنها خود را وزنه اصلي اسلام مي دانند. آنها ظلم و قتل را توجيه مي كنند. آنها با ايجاد نگراني هاي متعدد تلاش مي كنند كه مردم را از مقاومت در قبال ظالم منحرف كنند. سلفي ها در صعده ما را شب و روز لعنت مي كنند و اين امر عجيبي است و بيانگر وجود دست هاي سعودي آمريكايي است.
دليل اين جنگ تبليغاتي عليه حوثي ها چيست؟ آيا به اين دليل است كه آنها طرح ابتكاري شوراي همكاري خليج فارس را رد كرده اند؟
اين جنگ رواني و تبليغاتي به راه افتاده عليه حوثي ها به اين دليل است كه حوثي ها مانند بسياري از آزادگان طرح ابتكاري شوراي همكاري را رد مي كنند. من از موضع جامعه جهاني در قبال انقلاب يمن تعجب مي كنم. چرا انقلاب يمن در نهايت بايد رئيس جمهور را بر سر جاي خود نگه دارد؟ ما مي گوييم كه دولت جديد يمن موسوم به وفاق ملي بار ديگر ما را به موضع رژيم سابق باز مي گرداند.چرا در حالي كه خون شهداي ما براي يمن تقديم شده است، عربستان و آمريكا بايد طرحي را براي ما تدوين كنند؟ چرا بايد آنها بر ملتي كه هرگونه قيموميت خارجي را رد مي كنند سيطره يابند؟ اين مشكل ماست لذا من مي گويم كه اين يمني هاي آزاده حق دارند كه اين طرح را رد كنند زيرا ما انقلاب كرديم اما طرحي تدوين شد تا فاسدان همچنان باقي بمانند. آمريكا نه به سعودي ها مي انديشد و نه به يمني هاف بلكه به منافع خود مي انديشد. من به برادران سلفي توصيه مي كنم كه دست از كارهاي خود بردارند زيرا اين طرح يك طرح آمريكايي است.
عربها چگونه ميتوانند با طرح و همپيماني صهيونيستي – آمريكايي روبرو شوند؟
عربها پيش از هر رويارويي بايد ابتدا دشمن حقيقي خود را بشناسند. عربها آنگونه كه ما شناخته ايم اكنون با دشمنان خود دوستي و با دوستان خود دشمني مي كنند. دليل اين ادعا نيز جبهه گيري عربها در قبال شيعيان و ايران است زيرا مي گويند كه ايران در عراق دخالت مي كند. ما مي گوييم بر فرض كه ايران در عراق دخالت كند اما اين آمريكا بود كه عراق را اشغال كرد و ايران دولتي اسلامي است كه حق دارد عراق را آزاد كند اما عرب ها كه با تفكري عقب نگه داشته شده مي انديشند و مجريان سياست هاي آمريكايي هستند، تنها از ايران انتقاد مي كنند.
چرا ما از تكنولوژي و علم ايران استفاده نمي كنيم. اگر آمريكا، ايران را سنگ و سد راه طرح هاي خود در منطقه مي بيند، چرا ما عرب ها با ايران همپيمان نمي شويم و دشمن را به هراس نمي اندازيم؟ من به شما مي گويم كه عرب ها به منافع عمومي نمي انديشند بلكه صرفا به صندلي هاي خود تكيه زده اند و به حفظ آن مي انديشند و بازيچه دستان آمريكا و اسرائيل شده اند.
موضع عربستان در قبال انقلاب يمن را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
من پادشاه عربستان را مورد خطاب قرار مي دهم. من شيعه يمن هستم. به منافع خود بيانديشيد ما تمايلي نداريم كه شما با مشكلي مواجه شويد. اين شايسته پادشاه عربستان نيست كه از سلفي ها در مقابل شيعيان اهل بيت در يمن حمايت كند. اين تصور وجود داشت كه عربستان در كنار ملتي كه عليه ظلم قيام كرده است، بايستد نه اينكه در كنار ظالم بماند. من از شما مي خواهم كه در موضع خود بازبيني كنيد...عربستان مي خواهد دستهايش در يمن باقي ماند زيرا نگران است كه مبادا دامنه اين انقلاب تا عربستان ادامه يابد. به همين دليل در يمن از برخي قبايل حمايت مي كند تا در جامعه يمن درگيري به راه اندازد. اين انقلاب بزرگ ملت يمن صرفا براي سرنگون كردن رژيم صالح به راه نيفتاد بلكه براي از بين بردن وصايت و قيموميت خارجي، آمريكايي و سعودي نيز آغاز شد. قيموميتي كه در سايه حاكميت صالح در يمن ريشه دوانيد و در نهايت به چپاول سرمايه هاي ملي يمن منتهي شد.
امروز ملت يمن دشمن خود را كاملا مي شناسد و معناي حقيقي انقلاب و خطر سياست هاي خارجي را به خوبي درك مي كند.
پس از پيروزي انقلاب يمن و تحقق تمام اهداف آن، آينده روابط يمن و ايران را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
اگر دولت وفاق ملي بتواند بعنوان يك قدرت تصميم گيرنده عمل كند، قطعا پرونده برقراري روابط با ايران و غير ايران را باز خواهد كرد. اما اگر از سوي آمريكا و عربستان هدايت شود طبعا با ايران دشمني خواهد كرد. لذا مي توان هويت اصلي اين دولت را از كانال روابطش با ايران شناسايي كرد. اگر اين دولت يك دولت خالص و بي طرف باشد، بايد با ايران رابطه برقرار كند اين امر به ما اين امكان را مي دهد كه بگوييم دولتي موفق و مستقل تشكيل شده است اما اگر سياست هاي رژيم سابق را دنبال كند مي توان گفت كه اين دولت نيز درها را براي دخالتها و سياست هاي آمريكا و عربستان باز گذاشته است.
انتهاي پيام/++
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]