واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: واردات اسباببازي به بيش از 26 ميليون دلار رسيد
ميزان ثبت طراحيهاي داخلي اسباببازي در سال جاري روند رو به رشدي داشت.
محمدحسين فرجو، دبير شوراي نظارت بر اسباببازي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اين مطلب توضيح داد: دبيرخانه شوراي نظارت بر اسباببازي براي اينكه از طراحيهاي داخلي اسباببازي حمايت كرده و از آنها در مقابل كپيكاري دفاع كند، اقدام به ثبت اين طرحها ميكند و به توليدكنندگان و طراحان داخلي در اين زمينه گواهي ثبت ميدهد تا حق و حقوق آنها حفظ شود.
وي افزود: از سال 1381 تا سال جاري بيش از 600 طرح داخلي در زمينه توليد انواع اسباببازي در شورا به ثبت رسيده كه ميزان ثبت طرحها امسال از رشد مناسبي برخوردار بوده است. وي گفت: باتوجه به اينكه ثبت طرحهاي داخلي توليد اسباببازي اختياري است، بازهم استقبال توليدكنندگان و طراحان كشور از ثبت طرحهاي خود در شوراي نظارت بر اسباببازي مناسب بوده است.
دبير شوراي نظارت بر اسباببازي يادآور شد: رشد ثبت طرحهاي داخلي مربوط به توليدات سرگرمي و اسباببازي نشان ميدهد كه توليدكنندگان داخلي ديگر منتظر واردات محصولات خارجي نمانده و خود دست بهكار شدهاند.
چشمانداز مثبت در سال آينده
اين مقام مسئول در ادامه چشمانداز صنعت اسباببازي و بازار اسباببازي ايران را نيز در سال آينده مثبت ارزيابي كرد و گفت: ميزان واردات اسباببازيهاي خلاقانه و كمك آموزشي از كمتر از يك درصد در سال 81 به بيش از 10 درصد در حال حاضر رسيده كه اين نشاندهنده توجه بيشتر مصرفكنندگان ايراني به اين نوع محصولات فرهنگي است و از سوي ديگر واردكنندگان نيز به واردات اين محصولات تمايل بيشتري پيدا كردهاند.
صنعتي نداريم كه بحراندار شود!
اين كارشناس صنعت اسباببازي همچنين تاثير بحران مالي جهاني روي صنعت اسباببازي كشور را كمرنگدانست و گفت: به اين دليل كه صنعت اسباببازي به معناي واقعي در كشور وجود ندارد، تاثير بحران مالي جهاني نيز روي اين صنعت ناچيز است.
وي دربارهارزان شدن قيمت اسباببازي در بازار داخلي نيز گفت: باوجود ارزان شدن قيمتمواد اوليه توليد اسباببازي قيمت اين كالا هنوز در بازار داخلي كاهش محسوسي نداشته است.
برگزاري مراسمي براي قدرداني از طراحان داخلي
فرجو همچنين با اشاره به اينكه امسال چند شركت بخش خصوصي وارد فعاليت توليد اسباببازي و سرگرميهاي آموزشي در كشور شدهاند، توضيح داد: شركت سرگرميهاي علمي هماكنون زيرنظر صندوقذخيره فرهنگيان قرار داشته و با اجراي اصل 44 تغيير ساختار پيدا كرده و هماكنون روند رو بهرشدي را طي ميكند.
وي تصريح كرد: اين شركت در زمينه توليد اسباببازي و سرگرميهاي آموزشي جهش محسوسي داشته است. دبير شوراي نظارت بر اسباببازي تاكيد كرد: اگر دولت حمايت كند، بخش خصوصي كشور ميتواند كارهاي بزرگتري را در صنعت اسباببازي كشور انجام دهد. فرجو خبر داد: سال آينده قصد داريم از طراحان نمونه داخلي اسباببازي تقدير كنيم تا طراحان داخلي هرچه بيشتر تشويق شوند.
اتحاديهاي كه بازهم تشكيل نشد
فرجو دربارهتشكيل اتحاديه اسباببازي توضيح داد: در آخرين جلسه برگزار شده موضوع تشكيل اتحاديه تخصصي اسباببازيبه وزارت بازرگاني سپردهشد، اما تاكنون اين وزارتخانه اقدام خاصي در اين زمينه انجام ندادهاست.
هرچند علي مهري، كارشناس صنعت اسباببازي در اين باره به ايسنا گفت: با وجود گذشت بيش از يك دهه از تاسيس شوراي نظارت بر اسباببازي هنوز اتحاديه تخصصي اسباببازي در كشور تشكيل نشده است. وي افزود: يكي از وظايف شوراي نظارت بر اسباببازي انجام هماهنگيهاي لازم براي تشكيل اتحاديه تخصصي اسباببازي در كشور است، اما متاسفانه تاكنون شورا به هر دليلي به اين وظيفه خود عمل نكرده است.
وي با اشاره به اينكه هشت وزارتخانه و دستگاه دولتي مرتبط با حوزه اسباببازي شوراي نظارت بر اسباببازي را تشكيل دادهاند، افزود: از نظر بعد فرهنگي هم اگر سري به بازار اسباببازي بزنيد، متوجه ميشويد كه ضعفهاي زيادي داريم و اسباببازيهاي خلاف فرهنگ كشورمان در بازار به چشم ميخورند.
پيشنهاد براي كاهش تعرفه واردات قطعات اسباببازي
فرجو همچنين به پيشنهاد كاهش تعرفه واردات قطعات اسباببازي اشاره كرده و عنوان كرد: پيشنهاد كاهش تعرفه واردات قطعات اسباببه كميسيون ماده يك ارائه شده و به احتمال زياد اواخر امسال يا اوايل سال آينده اين موضوع نيز مشخص ميشود.
دبير شوراي نظارت بر اسباببازي توضيح داد: در حال حاضر تعرفه واردات اسباببازي با قطعات اسباببازي يكسان بوده و هر دو 55 درصد است كه اين وضعيت براي توليد اسباببازي در كشور مناسب نيست و تعرفه واردات قطعات اسباب بازي بايد حتما كاهش يافته تا توليد اسباببازي هرچند به صورت CKD يا SKD در كشور رونق گرفته و باعث ايجاد اشتغال شود.
در 11 ماهه امسال واردات رسمي و قانوني انواع اسباببازي به كشور از نظر به 26 ميليون و 813 هزار و 930 دلار رسيد. همچنين واردات اسباببازي به كشور در مدت زمان يادشده از نظر وزني بالغ بر 14 ميليون و 820 هزار و 876 كيلوگرم (حدود 14 هزار و 820 تن) شد.
ارزش گمركي اين ميزان واردات اسباببازي به كشور نيز در مدت زمان يادشده به 257 ميليارد و 893 ميليون و 662 هزار و 114 ريال رسيد. همچنين با نگاهي به آمار واردات اسباببازي به كشور مشخص ميشود كه تنوع اسباببازيهاي وارداتي به كشور طي اين مدت به بيش از 52 هزار مورد رسيد.
در اين بين واردات انواع عروسكبيشترين سهم را از كل واردات رسمي اسباببازي به كشور از آن خود كرد. همچنين در بين انواع اسباببازي نيز اسباببازيهاي پلاستيكي بيشترين سهم را در كل واردات انواع اسباببازي به خود اختصاص دادند. اين در حاليست كه در گذشته واردات عروسكهاي پوليشي و پارچهاي به كشور سهم بالايي را به خود اختصاص ميداد.
يكي ديگر از نكات جالب در مورد واردات اسباببازي به كشور رشد واردات وسايل كمك آموزشي و فكري در 11 ماهه سال جاري بود كه به حدود 10 درصد رسيد. اين در حاليست كه رشد واردات وسايل كمك آموزشي و فكري در سالهاي 1385 و 1386 به ترتيب حدود 3 و 5 درصد بوده است.
يكي از دلايل رشد واردات وسايل كمك آموزشي و فكري به كشور را ميتوان مربوط به كاهش 30 درصدي هزينههاي كارشناسي اداري دانست كه شوراي نظارت بر اسباببازي اين تخفيف را براي واردكنندگان اين نوع كالاها به كشور در نظر گرفته است.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]