واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام ذوالنور:
خبرگزاري فارس: جانشين سابق نمايندگي ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي برجسته ترين مولفه و شاخص خط امام را نظام و حاكميت ديني با محوريت ولي فقيه دانست.
به گزارش خبرگزاري فارس در قم، حجتالاسلام مجتبي ذوالنور چهارشنبه شب در تالار مفيد دانشگاه قم در جلسهاي كه قرار بود به صورت مناظره با موضوع «انديشه سياسي حضرت امام خميني(ره) و عملكرد اصولگرايان و اصلاحطلبان در اين رابطه» و با حضور الياس حضرتي برگزار شود اما حضرتي از حضور در آن خودداري كرد، طي سخناني با بيان اينكه بعيد ميدانم مسلمان معتقد خود را از نظر عالمان ديني بينياز بداند، اظهار داشت: اسلام از يك سري مباني، اصول و احكامي تشكيل شده است كه طبيعتا همه افراد تخصص لازم در همه اين امور را ندارند و بنابر اين عقل اقتضا ميكند انسان در بعد ديني زندگي خود به متخصص مراجعه كند.
وي در ادامه با بيان اينكه برخي افراد از جمله محسن كديور معتقدند ولايت فقيه اختراع و ابداع حضرت امام (ره) است و كسي از فقها از متاخرين و متقدمين و حتي معاصرين اعتقادي به ولايت فقيه ندارد، خاطرنشان كرد: بر روي كره زمين در تاريخ فقه و فقاهت شيعه يك فقيه نميتوانيد پيدا كنيد كه به ولايت فقيه اعتقاد نداشته باشد.
جانشين سابق نمايندگي ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با تاكيد بر اينكه اگر فقيهي معتقد به ولايت فقيه نباشد نبايد خود را مجتهد و فقه بداند، ابراز داشت: كار فقيه و مجتهد تعيين تكليف، صدور فتوا، حكم و دستور است اگر كسي معتقد است كه فقيه بر ديگران ولايت ندارد چه طور به خود اجازه ميدهد دستور صادر كند.
وي با بيان اينكه اگر كسي فقيه است و بگويد ولايت فقيه را قبول ندارم چطور ميتواند در وجوهات شرعيه و مسائل مردم از جمله خمس و زكات تصرف كند، ابراز داشت: اگر يك فقيه حتي در جايگاه اجتهاد و مرجعيت، معتقد به ولايت فقيه نباشد حق تصرف در امور را ندارد و اين موضوعي طبيعي و عقلي است.
وي در ادامه با بيان اينكه فقيهي را نميتوانيد پيدا كنيد مخالف ولايت فقيه باشد، اظهار داشت: البته ممكن است در سطح، ميزان و دايره اين ولايت فقها با هم بحث داشته باشند، مثلا برخي مانند حضرت امام(ره) قائل به ولايت مطلقه فقيه هستند كه اين نظر اختصاص به امام ندارد و در نظريات فقهي فقهاي ما اين نظريه وجود دارد.
جانشين سابق نمايندگي ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با اشاره به اينكه حضرت امام (ره) ميفرمود افتخار ميكنيم كه فقه ما فقه جواهري است، خاطرنشان كرد: مرحوم صاحب جواهر ميفرمايد اگر كسي ولايت فقه را انكار كند مزه فقه را ذرهاي نچشيده است.
ذالنور با بيان اينكه از شيخ صدوق تا مرحوم نراقي و تا فقهاي معاصر معتقد به ولايت فقيه هستند، گفت: بر سر كرسي درس از حضرت آيتالله گلپايگاني پرسيدند اختيارات ولي فقيه تا چه حدي است، ايشان فرمودند همين قدر به شما بگويم كه اگر آقاي خميني دستور بدهند عباي من گلپايگاني مرجع تقليد را روي كرسي درس بدون اطلاع من از روي دوشم بردارند و بفروشند و خرج جنگ كنند اختيارات ايشان بيش از اين است.
وي با اشاره به اينكه شايد در عدم قبول ولايت فقيه از سوي فقها ذهنها به سمت آيتالله خويي برود، يادآور شد: از آيتالله خويي پرسيدند جامعه حكومت ميخواهد، يك فقيه وجود دارد كه صلاحيت دارد و يك غير فقيه، كدام مجاز به حكومت هستند و مرحوم آيتالله خويي ميفرمايند خدا به تصرف فقيه راضي است.
جانشين سابق نمايندگي ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در ادامه اظهار داشت: وقتي نظر امام (ره) را با ساير فقها مقايسه ميكنيم مشاهده ميكنيم نظر ولايت فقيه حضرت امام (ره) با بسياري از فقهاي بزرگ و نامدار شيعه در طول تاريخ همراه بوده است.
وي برجستهترين مولفه و شاخص خط امام را نظام و حاكميت ديني با محوريت ولي فقيه دانست و ابراز داشت: امام به عنوان مرجع تقليد كامل و جامع و به عنوان حاكم اسلامي و بنيانگذار انقلاب اسلامي و كسي كه مردم را به دنبال خود به حركت آورد، يك نظام 2 هزار و 500 ساله را ساقط و نظام دوقطبي آن زمان را متحير كرد.
ذوالنور با بيان اينكه استكبار ستيزي، عدالت طلبي و... شايد در نظر سياسي فقها و شخصيتهاي سياسي و رهبران انقلابهاي ديگر نيز باشد، گفت: ولايت فقيه مجموعهاي كامل و جامع از ارزشهايي است كه دين در عرصه حكومت و حاكميت بر آن اعتقاد دارد.
وي تصريح كرد: اگر حاكميت ديني به عنوان مهمترين شاخصه خط امام، به زيبايي و درستي تبيين شود، تمام ارزشهاي ديگري كه در مكتب و خط امام و در لسان، ايده و آرزوي افراد بزرگ تاريخ تبلور و تجلي و بروز پيدا كرده در حقيقت پيدا خواهد شد.
انتهاي پيام/غ10
پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]