واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت: محصولات غذايي شناسنامهدار ميشوند حمايت از صنايع غذايي براي توليد غذاهاي سالم ضروري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت از طرح شناسنامهدار شدن محصولات غذايي خبر داد و گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه اين موضوع بايد عملياتي شود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر زهرا عبدالهي در نشست خبري هفته بسيج آموزش تغذيه صحيح با هشدار نسبت به روند رو به رشد بيماريهاي غيرواگير مرتبط با تغذيه نظير ديابت، بيماريهاي قلبي - عروقي و سرطانها گفت: بر اساس بررسيهاي انجام شده مصرف برخي مواد غذايي از جمله مواد شيرين، چرب و نمك در جامعه بيش از حد توصيه شده است. مصرف نمك بايد كمتر از پنج گرم در روز باشد اين در حاليست كه مصرف نمك در جامعه ايراني دو برابر نرم معمول است. با كاهش مصرف نمك ميتوان خطر بيماريهاي قلبي عروقي را 18 تا 24 درصد كاهش داد.
راهنماي غذاي ايراني تدوين شد
وي از تدوين راهنماي غذايي ايراني خبر داد و گفت: بر اساس اين راهنما بايد از پنج گروه اصلي غذايي استفاده شود و لازم است مصرف قند، چربي و نمك كاهش يابد. تنها 12 درصد مردان و 14 درصد زنان در گروه سني 15 تا 65 ساله كشور ميزان كافي مصرف ميوه و سبزي دارند. اين در حاليست كه سبزيها و ميوهها جزو گروههاي غذاهاي اساسي هستند و نقش پيشگيري در بروز بيماريهاي غيرواگير نظير اضافه وزن، چاقي و حتي سرطانها دارند. وضعيت مصرف شير و لبنيات نيز در كشور نامطلوب است و به دنبال آن كمبود كلسيم و بيماريهاي مرتبط با آن نظير پوكي استخوان، بيماريهاي قلبي عروقي و فشار خون مشاهده ميشود.
عبدالهي ادامه داد: حدود40 درصد مردان و 52 درصد زنان 15 تا 65 ساله كشور اضافه وزن داشته و چاق هستند. به اين ترتيب نيمي از جمعيت كشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند. 59 درصد زنان و 36 درصد مردان 45 تا 65 ساله كشور داراي فشار خون بالا هستند كه قطعا يكي از دلايل مهم آن مصرف نمك است. در مجموع به دليل تغييرات صورت گرفته در الگوي مصرف مواد غذايي لازم است آموزش و اطلاع رسانيهاي لازم در اين زمينه صورت بگيرد.
وي با تاكيد بر لزوم حمايت از صنايع غذايي براي توليد غذاهاي سالم ادامه داد: به عنوان مثال لازم است از توليد لبنيات كم چرب حمايت شود چرا كه قيمت لبنيات كم چرب از پرچرب بيشتر است.
عبدالهي با ابراز نارضايتي از چگونگي توزيع سبزيها در ميادين تره بار گفت: سبزي مستقيما از مزرعه وارد بازار ميشود و اين سبزيها به كود و حتي تخم انگلها آلوده هستند. وضعيت از اين نظر اسفناك است. اگر قرار است مصرف سبزي را ترويج كنيم بايد امكان دسترسي مردم به سبزي سالم و با قيمت مناسب فراهم شود.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2494]