واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جزييات ديگري از پرونده براندازي نرم - شش سال حبس براي متهم رديف اول
اجتماعي. حقوقي و قضايي. جمشيدي
عليرضا جمشيدي سخنگوي قوه قضاييه روز سه شنبه جزييات ديگري از پرونده متهمان براندازي نرم عليه جمهوري اسلامي ايران را فاش ساخت و گفت: متهم رديف نخست اين پرونده به شش سال حبس محكوم شده است.
وي در گفت و گو با خبرنگاران داخلي و خارجي در تهران گفت: راي صادره عليه متهمان پرونده
براندازي نرم بدوي بوده و قابل تجديدنظر در مهلت قانون است و به همين دليل با قطعي نشدن حكم اسامي متهمان پرونده اعلام نخواهد شد.
سخنگوي قوه قضاييه گفت: متهم رديف دوم و سوم اين پرونده نيز به سه سال حبس محكوم شدهاند و جزاي نقدي براي آنها نيز در نظر گرفته شده است.
جمشيدي با واكاوي مواد قانوني در خصوص موارد اتهامي متهمان پرونده براندازي نرم، گفت: اصطلاح براندازي در ماده ۱۸۷قانون مجازات اسلامي ذكر شده است، اما اصطلاح براندازي نرم در مواد حقوقي وجود ندارد.
وي توضيح داد كه براندازي نرم از واژگاني است كه در ادبيات سياسي و امنيتي رايج شده است و به مجموعهاي از اقداماتي گفته ميشود كه عوامل آن سلاح به دست نميگيرند.
سخنگوي دستگاه قضا البته عناويني كه در مواد قانون مجازات اسلامي به طور كلي قابل اطلاق به موارد براندازي نرم است را اينگونه توضيح داد: در ماده ۴۹۸قانون مجازات اسلامي به موضوع به هم زدن امنيت كشور با تشكيل جمعيت بيش از دو نفر اشاره شده است كه مرتكبين آن به دو تا ۱۰سال حبس محكوم مي شوند.
جمشيدي گفت: همچنين در ماده ۵۹۸به همكاري با دولتهاي متخاصم در صورتي كه مصادق محارب نباشد، اشاره شده است و مرتكبين آن به يك تا ۱۰سال حبس محكوم خواهند شد و ماده ۶۱۰قانون مجازات اسلامي، اجتماع و تباني ضد امنيت داخلي و خارجي از دو ماه تا پنج سال حبس خواهد داشت.
وي افزود: در ماده ۵۰۱اين قانون از جاسوسي نام برده شده است كه مرتكبين آن به يك تا ۱۰سال حبس محكوم ميشوند و در ماده ۵۰۰به تبلغ عليه نظام و به نفع مخالفان نظام اشاره شده است كه مرتكبين آن به سه ماه تا يك سال حبس محكوم خواهند شد.
سخنگوي قوه قضاييه گفت: اين عمده جرايم عليه امنيت ملي است و صرف نظر از واژهاي كه بكار رفته است، اتهامات وارده به متهمين پرونده موسوم به براندازي نرم، اتهاماتي از همين جنس است و اين متهمان با دولتهايي مثل آمريكا همكاري كرده اند.
جمشيدي همچنين به موضوع براندازي در قانون مجازت اسلامي اشاره كرد و گفت:
در ماده ۱۸۷قانون مجازات اسلامي هر فرد يا گروهي كه طرح براندازي حكومت اسلامي را بريزد و براي اين منظور اسلحه و مواد منفجره تهيه كنند، محارب محسوب ميشود.
وي گفت: اصطلاح براندازي در اين ماده بيان شده و مجازات آن نيز مشخص است.
سخنگوي قوه قضاييه گفت: دو نفري كه در برخي پايگاههاي اطلاع رساني اسامي آنها مرتبط با پرونده براندازي نرم منتشر شده است در بازداشت به سر مي برند و به پرونده آنها نيز رسيدگي شده است.
جمشيدي همچنين از جزييات پروندهاي سخن گفت كه دادستان عمومي و انقلاب تهران چند ماه پيش خبر آن را داد.
بر اساس اين خبر، يك جاسوس مرتبط با سازمان جاسوسي اسراييل - موساد - دستگير شده بود.
سخنگوي قوه قضاييه پاسخ داد: بر اساس آخرين اطلاعاتي كه در اين زمينه از دادستان عمومي و انقلاب تهران پرسيدم، اين پرونده در مرحله صدور قرار و تكميل تحقيقات است.
وي همچنين آخرين وضعيت پرونده باند پاليزدار را منتشر كرد و گفت:
كيفرخواست پرونده باند پاليزدار صادر شده است و به شعبه ۷۶دادگاه كيفري استان براي رسيدگي ارجاع شده است.
جمشيدي افزود: قضات اين پرونده درصدد هستند تا در اسرع وقت، به اين پرونده مهم رسيدگي كنند، چون مردم در انتظار بررسي اين پرونده هستند.
سخنگوي دستگاه قضا گفت: تقاضاي ما نيز اين است تا با سرعت بيشتر و خارج از نوبت به اين پرونده رسيدگي شود تا مردم بيش از اين در انتظار نباشند.
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]