واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وزير بهداشت مسئول رسيدگي به مشكلات ماست
صبح امروز دانشجويان معترض در مقابل وزارت بهداشت تحصن و از وزير بهداشت خواستار رسيدگي به مشكلاتشان شدند.
ويدا پوريگانه//سرويس اجتماعي
امروز با انتشار خبري مبني بر تجمع تعدادي دانشجو درمقابل ساختمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بر آن شديم كه موضوع را پيگيري كرده تا به صحت يا سقم خبرپي ببريم. بر همين اساس صبح امروز طي تماسي كه با عباس زارع نژاد مديركل روابط عمومي وزارت بهداشت داشتيم، منكر تجمع امروز شده و گفت: تجمع مروط به تعدادي از دانشجويان اپتومتريست بود كه روز گذشته جلوي وزارتخانه اتفاق افتاد و امروز چنين تجمعي وجود ندارد.
بر همين اساس وي علت تجمع و اعتراض دانشجويان را اضافه كردن شرح وظايف جديد در آيين نامه قبلي اين دانشجويان ذكر كرد و افزود: تدوين شرح وظايف جديد به آيين نامه از هفته قبل صورت گرفته بود كه بر اين اساس بايد محل معاينه و تجويزعينك با كارگاه ساخت عينك متفاوت باشد.
در پي ادعاي مدير كل روابط عمومي وزارت بهداشت، اپتومتريست ها در روز چهارشنبه با معاون سلامت وزارت بهداشت و روز جمعه با وزير بهداشت قرار ملاقاتي در همين خصوص داشتند. اين درحالي است كه طي يك تماس تلفني با يكي از دانشجويان معترض در جمع تجمع كنندگان ازتجمع امروز دانشجويان اپتومتريست در نزديكي وزارت بهداشت خبر داد و گفت: نزديك به 300 نفر درحال حاضر در نزديكي وزارتخانه تجمع كرده اند.
وي در ادامه افزود: از بين ما يك نماينده دو سه ساعت گذشته براي پاسخگويي به داخل وزارت بهداشت رجوع كرده است اما هنوز به جوابي دست نيافته است. همه معترضين، دانشجويان كارشناسي اپتيك از دانشگاه هاي زاهدان، مشهد، دانشگاه شهيد بهشتي و ايران هستند كه به تصويب آيين نامه جديد به دست وزارت بهداشت معترضند.
اين دانشجوي معترض با صدايي لرزان و نفس نفس زنان مي گويد: تصويب آيين نامه برخلاف قوانين مجلس شوراي اسلامي و ديوان عدالت اداري است. ساخت و فروش عينك طبي فقط در حوزه اختيارات ماست.
هنگامي كه متوجه پراكنده گويي و عدم تمركز اين دانشجوي معترض به خاطر عصبانيتش شده بودم به خاطر آرام كردنش و نتيجه گيري از او درباره آيين نامه پرسيدم كه اين طور پاسخ داد:
براساس اين آيين نامه جديد ساخت و فروش عينك تنها به عهده اپتومتريست هاي كارشناس است نه كاردان. در حقيقت در آيين نامه پيشين، تنها افرادي حق پرداختن در اين حوزه را داشت كه زير نظر وزارت بهداشت باشد درصورتي كه در آيين نامه مصوب جديد، ساخت و فروش عينك از حوزه اختيارات كاردان هاي اپتومتري نيز قرار گرفته است كه اين افراد زيرنظر وزارت علوم و تحقيقات هستند.
وي با بيان اينكه كاردان هاي اپتومتري صنعت گرند نه درمانگر گفت: براي ساخت عينك نياز به بسياري پارامترهاست كه چنين كاري از دست كاردان هاي اپتومتري خارج است. كاردان هاي اپتومتريتنها موظف به تراش عدسي هستند نه ساخت و تجويز آن.
اين دانشجوي معترض كه گهگاه در ميان صحبت هايش، حرف هاي دانشجويان معترض ديگر را نيز منعكس مي كرد در بين همهمه معترضان اين طور گفت: به هيچ عنوان رونوشت اين آيين نامه را نه به ما بلكه به هيچ دانشگاه علوم پزشكي نشان نداده اند و در اين زمينه با هچ بورد تخصصي و صاحب امتيازي مشورت نكرده اند. با تصويب اين آيين نامه با گذشت هر روز، كاردان هاي اپتومتري جواز تاسيس اين مراكز را مي گيرند.
وي با رد ادعاي ديدارشان با وزير بهداشت و معاون سلامت تصريح كرد: ما تا به امروز با هيچ مسئولي در اين خصوص ديدار نداشته ايم. شرح وظايف ديگري كه در اين آيين نامه قيد شد و مورد اعتراض ماست، جدا بودن محل معاينه و تجويز عينك با كارگاه ساخت عينك است كه در اين صورت وظيفه ما راشكستند و حدود اختياراتمان را محدود كردند.
اين داشجو در ادامه گفت: با تصويب اين شرح وظايف، ما كارشناسان دو كار مي توانيم انجام دهيم ،در حالت اول بايد مطب بزنيم و به كار تجويز و معاينه بپردازيم يا اينكه كارگاه ساخت عينك بزنيم. در حالت دوم مي توانيم هر دو كار را با هم انجام دهيم كه در اين صورت براي پرداختن به تجويز و معاينه يا بايد مطب اجاره كرده يا بخريم و براي ساخت عينك نيز بايد يك مغازه اجاره كرده يا بخريم كه در اين صورت هزينه ما دو برابر مي شود و در حالت اول نيز ميزان درآمدهايمان كم مي شود.
در همين بين يك دانشجوي معترض ديگر گوشي تلفن را گرفته و پس از احوال پرسي گفت: تجويز عينك يا لنز تماسي به دست كاردان هاي اپتيك، سلامت بينايي افراد را به خطر مي اندازد زيرا متخصص اين كار ما هستيم و 4 سال براي اين كار تحصيل كرده ايم. ما دانشجويان معترض به جز حق واقعيمان چيزي نمي خواهيم. در اين مدت اعتراضمان، هيچ مسئولي تابحال به ما سر نزده و وزير يا معاون وزير حتي به ما سلام هم نكرده اند.
وي كه كاملا تحت تاثير قرار گرفته بود با صدايي لرزان گفت: وزارت بهداشت حكم پدر ما را دارد و وزير بهداشت مسئول رسيدگي به مشكلات ماست اما اين درحالي است كه از روز سه شنبه هفته گذشته تابحال هيچ مسئولي در اين وزارتخانه پاسخگوي ما نيست.
همچنين رئيس جامعه اپتومتري ايران در اين خصوص گفت: با ابلاغ اين آيين نامه فارغ التحصيلان "اپتيك" كه تحت نظارت وزارت علوم مدرك خود را مي گيرند مي توانند نسبت به ساخت و فروش عينك طبي اقدام كنند در حالي كه وزارت علوم نيز عنوان داشته اين افراد را به اين منظور تربيت نكرده است اما وزارت بهداشت چنين موضوعي را مورد توجه قرار نداده است.
هراتي زاده با تاكيد بر اينكه منكر فعاليت اين قبيل افراد نيستم افزود: اپتيكها مي توانند از اپتومتريستها به عنوان مسئول فني استفاده كنند و يا اينكه وزارت بهداشت براي آنها دروس مورد نظر را بگذارد تا آنها بتوانند مدرك اپتومتري دريافت كنند و از اين رو ما مخالف كاركردن اين افراد با چنين شرايطي نيستيم.
در عين حال زارع نژاد مديركل روابط عمومي وزارت بهداشت با تاكيد بر اينكه مشكلات را نمي توان از طريق تجمع حل كرد، گفت: ما آماده ايم تمام حرفهاي اين افراد را بشنويم تا بتوان مشكلات را به نحو مطلوب حل و فصل كرد.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//116 - 90 - 44//www.BornaNews.ir
يکشنبه 29 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]