واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در بيستمين نشست هيات نمايندگان اتاق تهران مطرح شد : پرهيز نمايندگان از بررسي شتاب زده لايحه هدفمند سازي يارانه ها
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : رئيس اتاق تهران از نمايندگان مجلس درخواست كرد ،از بررسي شتاب زده لايحه هدفمند سازي يارانه ها پرهيز كنند .
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجوي ايران « ايسكانيوز » ،يحيي آل اسحاق رئيس اتاق بازرگاني وصنايع ومعادن تهران در بيستمين نشست هيات نمايندگان اتاق تهران با اشاره به تصويب يك فوريت لايحه هدفمندي يارانه ها در مجلس گفت: سياستي با ابعاد هدفمندي يارانه ها، بسيار بيشتر ازآن چه تاكنون مطرح شده بر حوزه هاي سياسي، اقتصادي واجتماعي كشور تاثيرمثبت ومنفي دارد، بنابراين آن چه اهميت دارد اين است كه نمايندگان مجلس، به طور دقيق به ارزيابي اين سياست پرداخته وآثار مثبت ومنفي آن را به دور از شعارهاي سياسي،مشخص كنند.
وي دولتي بودن اقتصاد و نحوه توزيع يارانه ها را از بزرگترين مشكلات كنوني اقتصاد ايران عنوان كرد و گفت : اعتقاد همه كارشناسان وكارگزاران بر اين است كه يارانه ها به سرانجام مشخصي برسد وبا تكيه بر الگوهاي علمي وكارشناسي شده،بهترين راه انتخاب شود اما نكته اي كه دراين زمينه بايد به آن توجه داشته باشيم اين است كه براي هدفمندي يارانه ها نبايد دچار تعجيل شويم.
يحيي آل اسحاق با اشاره به اعلام رقم 600 ميليارد دلاري توزيع يارانه سوخت در كشور گفت: اعلام اين رقم از سوي معاون اقتصادي وزير اموراقتصادي ودارايي نشان مي دهد كه درسال هاي گذشته،دراين حد واندازه يارانه دود شده است درحالي كه اگر اين رقم به درستي مديريت مي شد، مي توانستيم اقتصاد ايران را به بهترين شرايط تاريخ رهنمون سازيم.
رئيس اتاق تهران پس ازآن كه نمايندگان مجلس را به پرهيز از شتاب زدگي در بررسي لايحه هدفمندي يارانه ها دعوت كرد و گفت :هدفمندي يارانه ها عواقب گوناگوني دارد ازجمله اين كه طبق پيش بيني بانك مركزي دربهترين حالت اين امكان وجود دارد كه تورم فعلي به سطح 35 درصد افزايش پيدا كند .
وي افزود: با توجه به افت قيمت نفت، بودجه سال آينده بيشتر ازآن چه پيش بيني مي شد، دچار تاخير شده است درحالي كه قيمت جهاني نفت هم چنان درفراز ونشيب است و هيچ كس به درستي نمي داند بودجه سال آينده چگونه بايد تنظيم وتدوين شود.
وي گفت: شواهد نشان مي دهد كه دخل وخرج فعلي كشور با توجه به قميت جهاني نفت،متناسب نيست يعني دچار كسري بودجه خواهيم شد واگر اين وضع ادامه پيدا كند، احتمالا باعث توقف پروژه هاي عمراني وآسيب بخش توليد خواهد شد.
وي گفت: درطول ماه هاي گذشته برتسهيلات بانكي قفل هاي كلاني زده شد واكنون ركود جهاني هم قفل كلان تري بر توليد زده است وحداقل انتظار ما ازدولت اين است كه بندهاي توليد وتجارت را دراين شرايط باز كند تا بخش خصوصي بتواند براي خروج از شرايط بحراني، تدابير لازم را اتخاذ كند.
**لزوم جلوگيري از واردات بي رويه
محمد صادق مفتح نايب رئيس اول اتاق تهران گفت: بايد سياست انحصار و تشكل محوري را در پيش گيريم و به اين ترتيب بازار را ساماندهي و كنترل كرده و ضمن كمك به بازار داخلي جلوي واردات بي رويه را بگيريم .
وي گفت: براي كمك به توليد و صنعت وجلوگيري از انحصار براي كمك به آنها و جلوگيري از صادرات كالاهايي كه در كشور توليدشان را داريم بايد سياست انحصار و تشكل محوري را در پيش گيريم و به اين ترتيب بازار را ساماندهي و كنترل كرده و ضمن كمك به بازار داخلي جلوي واردات بي رويه را بگيريم .
**اميدواريم اجراي قانون ماليات برارزش افزوده تا مهر سال 88 به تعويق بيفتد
محمد نهاونديان رئيس اتاق ايران نيز در اين نشست گفت: در مورد بحث ماليات بر ارزش افزوده پس از گفت وگو درجلسه هيات نمايندگان مقرر شد تا اين مطلب قبل از موعد مهلت تسليم اظهار نامه هاي مالياتي كه 15 دي است پي گيري شود به همين مناسبت گفت وگو هايي رانيز با وزير اقتصاد، صنايع ومعادن، معاون اجرايي رئيس جمهور و رئيس مجلس داشتيم و نامه اي را نيز براي رئيس جمهور ارسال كرديم و نتيجه اين تلاش ها ي چند روزگذشته اين شد كه جلسه اي در مجلس تشكيل شود كه اميدواريم اين جلسه مطلب را نهايي كند.
نهاونديان گفت: تا به نحو قانوني آنچه را كه وعده داده شده است يعني همان تعويق اجراي لايحه براي همه واحدهاي اقتصادي ابلاغ شود و سازمان امور مالياتي نيز تكليف خود را بداند . اميدواريم كه آغاز اجراي اين قانون به صورت روشن به جاي 1/7/87 براي همه واحد هاي اقتصادي به 1/7/88 موكول شود تا به اين گونه ديگر مجبور نباشيم چندين بار براي تعيين تكليف اين قانون براي واحد هاي اقتصادي مختلف بررسي را انجام دهيم.
وي افزود: نكته حائز اهمييت ديگري كه مي بايست بدان توجه ويژه شود مشكلات مضاعف صادركنندگان است كه در اثر بحران و كاهش صادرات و قيمت هايي است كه به دنبال ان به وجود امده است. درخواست مي شود كه در بوجه نويسي امسال به اين مسئله توجه ويژه شود تا به اين ترتيب بتوان از صادرات حمايت كرد.
وي گفت: همچنين به بوجه جوايز صادراتي نيز مي بايست به شكل بوجه سازمانهاي دولتي نگريست و ان را در رديف انها قرار داد چرا كه تنها افزودن چند درصد به بوجه پارسال و در نظر گرفتن سنوات براي ان نمي تواند جوابگوي نياز فوري واحد هاي توليدي كه با صادرات در ارتباطند باشد. شايسته اين است كه نمايندگان دولت، اصناف، نمايندگان مجلس و وزارت بازرگاني اين مسئله را مورد توجه قرار دهند تا در بوجه امسال عزم عملياتي را در حمايت از صادرات در شرايط بحران ببينيم.
**بهار آينده، بهاري سخت براي صادرات ايران خواهد بود
اسدالله عسگراولادي عضو شناخته شده هيات نمايندگان اتاق تهران درسخناني خواستار توجه بيشتر به بحران اقتصادي شد.
وي گفت: آمارهاي تهيه شده از وضعيت صادرات 9ماه گذشته نشان مي دهد كه برخلاف روند سال هاي پيشين، رشد صادرات متوقف شده و برخلاف جهش هاي صادراتي گذشته ، در شرايط بحران كنوني جهان، روندي رو به سقوط را نيز در پيش گرفته است .
وي افزود: نشانه هاي روشني از منفي شدن روند صادرات مشخص شده وفقط مي توانيم دعا كنيم كه خداوند اين روند را متوقف كند اما نبايد اين نكته را پوشيده نگه داشت كه بحران اقتصادي، گريبان صادرات كشور را هم گرفته است به گونه اي كه بسياري ا زصادركنندگان درگير عواقب اين بحران شده اند.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: بسياري از صادركنندگان در فروش كالاها دچار مشكل شده اند به گونه اي كه حتي كالاهاي فروخته شده انها به دليل بحران مالي خريداران، تحويل گرفته نمي شود يا اين كه درمقابل كالاهاي تحويل گرفته شده ،پولي پرداخت نشده است
وي افزود: اين موضوع صادر كنندگان ما را با مشكلات زيادي مواجه كرده وپيش بيني من اين است كه بهار آينده، بهاري سخت براي صادرات ايران خواهد بود.
همان گونه كه رئيس اتاق تهران هم اشاره كرد، دراين گونه مواقع، انتظار از دولت ها اين است كه به كمك بخش خصوصي بيايند وما انتظار داريم كه دولت درهرشكل ممكن به صادركنندگان كمك كند.
رئيس كنفدراسيون صادرات كشور گفت: با توجه به شرايط كنوني ايجاد شده، توليد براي صادرات كه هدفي بزرگ عنوان شده است ديگر جايگاهي دراقتصاد كشورندارد به اين دليل كه توليد كنندگان با مشكلات زيادي مواجه شده اند وبه همين دليل از رؤساي اتاق هاي ايران وتهران مي خواهيم براي حل بحران توليد وصادرات اتاق بحران تشكيل دهند.
وي گفت: از وزير بازرگاني هم مي خواهيم به اين موضوع توجه بيشتري نشان دهد به اين دليل كه سال آينده را سال سختي مي دانيم.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران با انتقاد از اين جمله كه اقتصاد ايران درگير بحران جهاني نمي شود گفت: بدون تعارف درگير بحران جهاني اقتصاد شده ايم وسوز شلاق آن را روي شانه هاي خود احساس مي كنيم پس تعارف را كنار بگذاريم وبه فكر خروج ازاين بحران باشيم.
وي گفت: فضا فضاي نااميد كننده اي است اما نبايد نااميد باشيم وبايد تلاش كنيم تا به بهترين شكل، بحران را تبديل به فرصت كنيم.
وي درادامه سخنانش با اشاره به فضاي خاصي كه براقتصاد كشور حاكم شده است گفت: از رؤساي اتاق هاي ايران وتهران مي خواهم كه بر تعداد نشست هاي بخش خصوصي بيفزايند وهمواره به فعالان بخش خصوصي اميد تزريق كنند.
وي با اشاره به دشواري كسب وكار در كشور گفت: چاره اي نداريم جزاين كه براي حل اين مشكل از كارافرينان و متخصصان دعوت كنيم تا با حضور در اتاق و همفكري با نمايندگان و مسئولين دولتي در راستاي كاهش هرچه بيشتر دشواري هاي كسب وكار تلاش كنيم.
وي همچنين با اشاره به تدوين لايحه تجارت در دولت گفت: لايحه تهيه شده داراي 300صفحه و1028 ماده است كه در400ماده آن به بخش خصوصي اهانت شده است ومن 220 مورد به آن ايراد گرفته ام واميدوارم اين لايحه مورد بررسي همه همكاران قرار گيرد.
* تجار از حمل و نقل ملي استفاده كنند
در ادامه علا ميرمحمدصادقي با بيان اينكه با توجه به بحران به وجود آمده طبيعي است كه عمليات حمل و نقل نيز رونق خود را از دست داده باشد اظهار داشت: كشتي راني ما نيز هم اكنون با مشكل مواجه است اما مشكل بزرگتر اين است كه تجار ما نيز به جاي استفاده از وسايل نقليه ملي از وسايل نقليه بين المللي استفاده مي كنند و به اين ترتيب صدمات بيشتري را به اين صنعت وارد مي كنند به طوري كه هم اكنون 60 تا70 درصد از حمل و نقل ما توسط شركت هاي بين المللي صورت مي گيرد.
وي افزود: در اين شرايط ما بايد به هم كمك كنيم تا از بحران خارج شويم پس از همه تجار مي خواهم كه به اين مسئله نيز توجه كنند و ما را در اين عرصه ياري نمايند
* 50 درصد بودجه را به بخش توليد و سرمايه گذاري اختصاص دهيم
شمس اردكاني با بيان اينكه لايحه هدفمند كردن يارانه ها با فوريت در مجلس بررسي مي شود پس اتاق نيز نبايد وقت را از دست بدهد و با جديت و سرعت تمام به بررسي ان بپردازد اظهارداشت: انرژي بايد همواره به سرمايه تبديل شود و چنانچه اين اتفاق نيفتد سرمايه از دست رفته است اما متاسفانه در كشور ما اين مشكل وجود داشته ما به جاي تبديل انرژي به سرمايه فقط آن را مصرف كرده ايم .
وي افزود: براي اقتصاد اول منطقه شدن كه هدف سند چشم انداز است نياز به جمع سرمايه داريم پس تا انجا كه مي شود سرمايه هاي حاصله از انرژي را به بخش توليد ببريم پيشنهاد مي كنم 50 درصد بودجه را به بخش توليد و سرمايه گذاري اختصاص دهيم و مابقي را براي جبران نقدينگي ، كمك به تجهيز پالايشگاهها ، آموزش و تقويت نيروي انساني ، ذكات و هزينه هاي دولت اختصاص داده شود.
**راهكارهاي تقويت اقتصاد ايران در شرايط تحريم
فاطمه مقيمي با اشاره به اينكه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران با بيش از دو هزار و پانصد عضو زن يكي از بزرگترين تشكل هاي كشور در امور مرتبط با زنان محسوب مي شود اظهارداشت: اعضاي آن با فعاليت در بخش هاي مختلف اقتصادي از جمله صنايع غذايي، حمل و نقل، مواد نفتي و دارويي، محصولات شيميايي، محصولات كشاورزي، صنايع سنگين و مهندسي در عرصه اقتصادي ايفاي نقش مي كنند لذا نقش شوراي بانوان بازرگان اين اتاق به منظور فعال سازي و توانمندسازي هرچه بيشتر زنان و نيز استفاده از راهكارها و نظرات آنها در راستاي توسعه اقتصادي كشور بسيار چشمگير است.
وي فرآيند خصوصي سازي در كشور را به عنوان اصلي ترين راه حل به منظور تقويت اقتصاد كشور مطرح كرد و گفت :انجام معاملات به ارزهايي مثل ين ژاپن و يا درهم امارات كه با ريسك كمتري مواجه مي باشد
از ديگر موارد مقابله با تحريم است.
مقيمي گفت: تدوين قوانين پايدار براي صنعت كشور با مشاركت NGO هاي بخش خصوصي مانند اتاق بازرگاني، ايجاد تسهيلات بانكي و قوانين بانكي تسهيل كننده گردش صنعت، تقويت صادرات، تخصيص رقمي از بودجه كشور براي R&D، تنظيم بازار داخلي و حذف واسطه هاي متعدد، حذف يارانه ها، تضمين امنيت سرمايه گذاري، جلوگيري از مهاجرت بي رويه روستائيان به شهرها، خريد و انتقال صنايع مادر و تكنولوژي هاي روز مورد نياز و كارخانه هاي وابسته به آن به كشور بجاي محصولات تمام شده و بدينوسيله عبور از مرحله مونتاژ به مرحله توليد و خودكفايي از جمله راهكارهاي تقويت اقتصاد كشور است. /144/110
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]