واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در يك نشست خبري عنوان شد: «طرح نو» شعار محوري اولين جشنواره سراسري هنري نوآوران بسيجي
تهران-خبرگزاري ايسكانيوز: اولين جشنواره سراسري هنري نوآوران بسيجي با شعار محوري طرح نو برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، اولين كنفرانس خبري نخستين جشنواره سراسري هنري نوآوران بسيجي با حضور دكتر حسين قناديان (رياست سازمان بسيج هنرمندان) و ايرج گلشني دبير جشنواره صبح امروز در سازمان بسيج هنرمندان برگزار شد.
در ابتدا ايرج گلشني گفت: جشنواره سراسري هنري نوآوران بسيجي تحت عنوان طرح نو در اسفند ماه سال جاري برگزاري مي شود.
حسين قناديان اظهار كرد: بسيج هنرمندان دو سال و نيم است كه در كشور راه اندازي شده و هم اكنون بالغ بر 6 هزار نفر عضو ثابت و رسمي بسيج هنرمندان هستند و توانستيم در طول اين مدت در 29 استان كشور دفاتر بسيج هنرمندان را راه اندازي كنيم و در 200 شهرستان هم كاروان هاي بسيج برپا شده است .
وي در ادامه افزود: اين جشنواره فرصتي است براي افرادي كه در سازمان توليد اثر داشته اند .
قناديان تصريح كرد: جشنواره با شعار محوري «طرح نو» در دو بخش تجسمي : (نقاشي ، نگارگري و گرافيك) و فيلم : (فيلم كوتاه ، فيلمنامه و پو نمايي ) برگزار ميشود.
رييس سازمان بسيج هنرمندان در خصوص اهداف جشنواره گفت:شناسايي و شكوفايي بيشتر هنر متعهد و متعالي ،نمايش رشد و توسعه ي فرهنگي-هنري بسيجيان در سي امين سالگرد انقلاب اسلامي،معرفي هنر بسيجي و كمك به بالندگي آن در جامعه،تأكيد بر هنر ارزشي، سازنده و سالم و يادآوري رسالت حقيقي هنر است.
قناديان در خصوص بخش جنبي جشنواره گفت:بخش جنبي جشنواره با موضوع آزاد برگزار ميشود. و عموم هنرمندان علاقه مند در اين بخش ميتوانند در چار چوب ارزش ها و فرهنگ بسيج ، آثار خود را به دبيرخانه ارسال نمايند. داوري در بخش جنبي مستقل از بخش اصلي صورت گرفته و برگزيدگان آن معرفي خواهند شد.
وي افزود: براي بهبود فعاليتها و افزايش كيفيت آثار، مراكز بسيج هنرمندان در سراسر كشور به منظور كمك به شكوفايي هر چه بيشتر توانايي هنرمندان تحت پوشش خود ، كارگاههاي آموزشي هنر(مرتبط با موضوعات جشنواره) برگزار و تمهيدات لازم را براي شركت كنندگان در اين كارگاهها فراهم ميكنند تا هنرمندان بتوانند طرح هاي نوآورانه خود را توليد و براي ارائه به جشنواره آماده كنند .
قناديان خاطرنشان كرد:در اين راستا، سازمان بسيج هنرمندان توان خود را در اختيار عموم علاقه مندان نيز قرار مي دهد؛ لذا ديگر هنرمنداني كه در بسيج عضويت رسمي ندارند، مي توانند با رعايت اصول و مباني فرهنگ بسيج ، در اين كلاس ها شركت كرده و آثار خود را به بخش جنبي ( آزاد )جشنواره ارسال نمايند. البته حمايت براي خلق اثر، مختص به بسيجيان هنرمند عضو سازمان است.
ايرج گلشني در خصوص موضوعات جشنواره اظهار كرد:آثار هنري مورد پذيرش در جشنواره بايد حاوي يكي از پيامهاي زير باشد:
*هنر ارزشي و نو آوري و شكوفايي
*هنر و هويت ايراني- اسلامي
*هنر و فرهنگ ايثار و مقاومت
*هنر و فرهنگ انتظار و عدالت خواهي
قناديان در خصوص شرايط عمومي شركت در جشنواره گفت:
*آثار بايد توليد سال 1387 باشد
*آثار ارسالي تا به حال در هيچ جشنواره يا نمايشگاه جمعي شركت نكرده باشد
*هر هنرمند فقط مي تواند در يك بخش شركت نمايد و در بخش انتخابي حد اكثر سه اثر ارسال نمايد.
*دبيرخانه جشنواره از پذيرفتن آثار بدون همراه داشتن ، فرم تقاضاي شركت در جشنواره معذور است.
*دبيرخانه مجاز است از آثار ارسالي براي تبليغات ، سايت كتاب و .. استفاده كند. ضمن اين كه آثار برگزيده، بر اساس نظر كارشناسي هيئت داوران، مورد حمايت قرار مي گيرند
*ارسال فرم شركت در جشنواره همراه با دو قطعه عكس 4*3 و كپي كارت ملي الزامي است.
در ادامه گلشني خاطرنشان كرد:داوري آثار در هر بخش به طور مستقل توسط تيمهاي متخصص بر اساس شيوهنامة مدون و با معيارهاي تعريف شده انجام ميشود همچنين داوري در سه مرحله، اجرا شده و آثار برتر معرفي خواهند شد.
وي تاكيد كرد: سرگروه تيم داوري بخش آثار تجسمي به عهدة دكتر بيلگري از هنرمندان متعهد است همچنين سرگروه تيم داوري بخش فيلم نيز به عهدة آقاي سجاد پور از استادان هنر سينماست.
گلشني گفت :هر دو گروه از وجود داوران متخصص و مسلط به هنر مورد داوري بهره ميبرند و داوري با دو معيار كلي انجام ميشود:اول: نگاه فني و تخصصي به اثر ،دوم: مطابقت محتواي اثر با موضوعات جشنواره. به عبارتي از يك سو عناصر فني و علمي و قدرت پرداخت اثر و توان فني صاحب اثر ملاك است و از سوي ديگر ميزان اثرگذاري اثر بر مخاطب در رابطه با تأمين اهداف جشنواره كه همانا معرفي ديدگاه و آرمانهاي بسيج در محورهاي اعلام شده است.
داوري با شيوه نامة و بر اساس ريز معيارهايي خواهد بود كه هر گروه از آثار را در فرم و محتوا مورد بررسي قرار ميدهد.
دبير جشنواره در خصوص جوايز جشنواره گفت:به منظور تقدير از برگزيدگان ، با در نظر گرفتن بعد معنوي حاكم بر جشنواره، سفرهاي زيارتي به مكه معظمه، مدينه منوره، سفر به سوريه و مشهد مقدس براي برگزيدگان اين دوره از جشنواره در نظر گرفته شده است.علاوه بر اين، آثار هنرمندان برگزيده با موافقت هنرمند خريداري ميشود و مجموع آثار به نحو مقتضي با نام صاحب اثر منتشر ميشود.
وي اظهار كرد:اين انتشارات در خصوص هنرهاي تجسمي به صورت كتاب و در خصوص بخش فيلم به صورت چندرسانهاي خواهد بود.
گلشني افزود: مراسم اجلاسيه در هفدهم اسفند ماه سال جاري، به مدت يك روز در تهران (تالار وحدت) برگزار ميشود.
وي تاكيد كرد: در اين اجلاسيه 200نفر از هنرمنداني كه آثار آنها حداقل به مرحله سوم داوري رسيده باشند از تمامي استانهاي كشور به مراسم دعوت خواهند شد. در اين رابطه سهم هر استان به نسبت تعداد هنرمندان شركت كننده، سه تا هفت نفر خواهد بود.همچنين كليه رؤساي سازمان بسيج هنرمندان در استانهاي كشور از مهمانان جشنواره هستند.
دبير جشنواره تصريح كرد: تعدادي از هنرمندان كشور به همراه مسئولان كشوري و لشگري و نيز خبرنگاران رسانهها در مراسم اجلاسيه حضور خواهند داشت.
قناديان در ادامه گفت: اين جشنواره به صورت دوسالانه برگزار مي شود.
گزارش ايسكانيوز مي افزايد:نزديك به سه دهه از تشكيل بسيج مستضعفين به فرمان حضرت امام خميني (ره) مي گذرد و در طول اين سه دهه فكر و انديشه بسيجي در ميان افراد مختلف پذيرفته شده و با جاري شدن در حوزههاي مختلف آثار ماندگاري را بجا گذاشته است . ورود بسيج و بسيجي در هر حوزهاي توأم با نوآوري بوده است و اين سابقه درخشان در ذهن مردم اين انتظار را بوجود آورده كه همچنان در حوزههاي مختلف پيشگام باشد.
با تاسيس سازمان بسيج هنرمندان و فعاليت گروه بزرگ هنرمندان بسيجي، تحت حمايت اين سازمان ، انتظار فعاليت بسيجي وار و نوآورانه درعرصه هنر و توليد هنري از هنرمندان بسيجي نيز در جامعه افزايش يافته و امسال همزمان با سال نوآوري و شكوفايي بيش از پيش اين انتظار محسوس است.
برگزاري جشنواره هنري، با عنوان طرح نو، ارج نهادن به هنر در راستاي نوآوري علاوه بر برآوردن انتظارات، خود بستر ساز حركتي در جهت شكوفايي بيشتر هنر خواهد بود؛ كه براي هنر، بسيار ضروري و حياتي است؛ چراكه هنر ، بايد همواره همراه خلاقيت در رشد و شكوفايي و به سوي تعالي باشد تا رسالت معنوي و اصيل خود را به انجام برساند.
بدين ترتيب نخستين جشنواره نوآوران بسيجي برگزار مي شود تا فرصتي ديگر براي شكوفايي و آفرينش هنري بسيجيان علاقه مند باشد.
اين جشنواره با عنوان «جشنواره هنري نوآوران بسيجي» طراحي شده است تا مفهوم تحول ، نوآوري و شكوفايي كه در ذات بسيج است ، همواره مد نظر مسئولين ، برنامه ريزان فرهنگي بسيج و هنرمندان بسيجي قرار گيرد.
گفتني است اولين جشنواره هنري نوآوران بسيجي، جشنواره اي متمركز است كه توسط سازمان بسيج هنرمندان و با مسئوليت مديريت فرهنگي و ارتباطات انجام مي شود.
اين جشنواره به منظور شناسايي ، توان هنري در ميان بسيجيان سراسر كشور و جمع آوري اطلاعات لازم و بي واسطه از كم وكيف آثار و ايجاد امكان برنامه ريزي بلند مدت ، به صورت متمركز برگزار ميشود و تمامي آثار بعد از وصول به دبيرخانه مركزي، مورد بررسي، طبقه بندي و داوري قرار مي گيرند.
اين جشنواره به منظور فعال سازي و بكارگيري اعضاء ، گروه ها ، و كانونهاي هنري بسيج ،توليد آثار هنري، با گرايش به سال شكوفايي و نوآوري و سي امين سالگرد انقلاب اسلامي،ارتقاء توانمنديهاي هنرمندان بسيجي در عرصه هنر حرفه اي ،معرفي بسيجيان هنرمند خلاق و نوآور به جامعه جهت الگوسازي ،شناسايي، جذب و حمايت از هنرمندان نخبه و متعهد مي باشد.
**مشاركت و حمايت از جشنواره توسط نهادهاي فرهنگي:
آن دسته از نهادهاي فرهنگي دولتي و خصوصي كه اهداف جشنواره مورد تائيد آنها باشد مي توانند در برگزاري جشنواره ، مشاركت مادي و معنوي داشته باشند .
از آن جا كه حمايت از بسط و گسترش فرهنگ و تفكر بسيجي و ترويج هنر متعهد در جامعه، وظيفهاي همگاني است؛ عموم اشخاص حقيقي و حقوقي ميتوانند هنر متعهد را مورد حمايت قرار دهند.
بديهي است كه اين اشخاص لزوماً با آرمانهاي بسيج و هنر بسيجي آشنا هستند و ترويج و تقويت آن را از اهداف خود ميدانند.
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]