واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: داوري:همايش «نفت و دموكراسي» اتاق فكر مافياي نفتي
يك استاد دانشگاه گفت: دست اندركاران دولت اصلاحات كه با قراردادهاي خفت باري مانند كرسنت دست مافياي نفتي را در كشور باز كردند، اكنون با همايش نفت و دموكراسي، اتاق فكر مافياي نفت را تاسيس نمودند.
عبدالرضا داوري در گفتگو با فارس با بيان اين مطلب گفت: حضور سرپلهايي مانند ابراهيم يزدي و احسان نراقي در اين همايش از هماهنگي هاي بيروني و دروني براي سياه نمايي نفتي عليه دولت نهم حكايت دارد.
اين كارشناس انرژي در ادامه تاكيد كرد: رئيس دولت اصلاحات كه 8 سال از تدوين اساسنامه شركت ملي نفت ايران طفره رفت و در نتيجه همين طفره رفتن طبق گزارش هاي رسمي، ساليانه ميليونها دلار پول ناشي از فروش نفت برخلاف قانون اساسي به خزانه واريز نشد و در حساب هاي اختصاصي شركت ملي نفت باقي ماند چگونه ميتواند از بكارگيري درآمد نفتي در مسير توسعه سخن بگويد؟
وي افزود: آقاي خاتمي كه امروز مدعي درآمدهاي نفتي است در دوران مسئوليت خود هيچ تحركي در جهت كاهش وابستگي كشور به نفت از خود نشان نداد تا آنجا كه حتي تلاش براي ايجاد ارزش افزوده در نفت از راه سرمايهگذاري در پروژههاي پتروشيمي و پالايشگاهي را نيز به بهانه اقتصادي نبودن متوقف ساخت و خام فروشي را به عنوان سياست نفتي دولت خود برگزيد.
داوري در ادامه تاكيد كرد: بررسي پرداختهاي صندوق ذخيره ارزي در دولت اصلاحات نشان ميدهد كه دولت خاتمي مازاد درآمد نفت را در ميان كلان سرمايهداران بخش خصوصي در تهران و برخي شهرهاي بزرگ پخش كرد حال آنكه احمدينژاد موجودي صندوق ذخيره ارزي را تا دورافتاده ترين روستاهاي كشور امتداد داد.
اين كارشناس انرژي گفت: آقاي خاتمي كه ظاهرا نشان دادهاند، نفت يكي از موضوعات مورد علاقه ايشان است بايد در مورد قرارداد كرسنت افكار عمومي ايرانيان را اقناع كرده و توضيح دهند كه چرا به سبب قراردادي كه موجبات تضييع منافع ملي كشور را فراهم آورد، 12 تن از نزديكان دولت اصلاحات به دادگاه احضار شده تا آنجا كه به دستگيري برخي از اعضاي دفتر وزارتي وزير نفت دولت اصلاحات منتهي شد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به خسارت ملي قرارداد كرسنت افزود: آقاي خاتمي در شرايطي به نحوه هزينهكرد درآمدهاي نفتي دولت نهم تعريض ميكند كه به استناد گزارش ديوان محاسبات كشور مشخص شد كه فقط طي قرارداد كرسنت، ايران متحمل زياني 22 ميليارد دلاري در مدت زمان اجراي اين قرارداد ميشد.
وي تاكيد كرد: عمق فاجعه درباره انعقاد قرارداد كرسنت به حدي است كه در قياس با قراردادهاي بسته شده در زمان قاجارها، از آن با عنوان "كرسنتچاي " ياد شده است.
داوري با اشاره به برونزا بودن برنامههاي توسعه دولت اصلاحات تاكيد كرد: اصولا "مافيا پروري" همزاد تفكرات برونزا است و امروز هم دولت نهم به اين دليل مورد هجوم و تخريب قرار دارد كه نگاه خود را به ظرفيتهاي داخل كشور و توسعه درونزا مبتني بر عدالت متمركز ساخته است.
نظرات كاربران:
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]