تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836419058




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تالابهاي گيلان؛ ميزبان پرندگان در معرض خطر انقراض جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تالابهاي گيلان؛ ميزبان پرندگان در معرض خطر انقراض جهاني
رشت - خبرگزاري مهر: از مجموعه 18 گونه در معرض خطر انقراض جهاني كه وارد كشور مي شوند بيش از نيمي وارد تالابهاي استان گيلان شده و به زمستان گذراني مي پردازند.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، اردك سر سفيد، غاز پيشاني سفيد، عقاب تالابي، يلوه حنايي و پليكان خاكستري از جمله پرندگان مهاجر در خطر انقراض هستند.

در حال حاضر 230 هزار قطعه پرنده مهاجر به آبگيرهاي آب بندانها و تالابهاي استان گيلان وارد شده اند كه بالاترين تنوع آنها با 63 گونه در تالاب بوجاق مشاهده شده است.

استان گيلان استعداد پذيرش حداقل ‪۱۵۰‬گونه از پرندگان را دارد كه ‌اين ميزان حدود ۳۰‬ درصد كل گونه‌هاي پرندگان كشور را تشكيل مي‌دهد.

با اين حال تركيب گونه اي پرندگان ميهمان با كوچ 92 گونه پرنده مهاجر به تالابهاي اين استان در سه ماهه اخير در حال كامل شدن است.

مهاجرت پرندگان هرسال با ورود خودكاهاي ابرو سفيد آغاز مي‌شود و در ماههاي بهمن و اسفند با ورود غازها و ساير اردكها به حداكثر تركيب گونه‌اي خود مي‌رسد.

هرساله ورود پرندگان مهاجر به تالاب‌هاي استان علاوه بر افزودن باروري زمينهاي كشاورزي تاثير مهمي بر معيشت مردم منطقه مي‌گذارد.

پروتئين اين پرندگان به خاطر عدم انباشتگي از چربي‌هاي اشباع بدون ضرر بوده و مي‌توان با سرمايه‌‌گذاري و برنامه‌ريزي براي حفاظت اين گونه‌ها سفره غذايي مردم را غني تر و پر رونق‌تر ساخت.

بدين ترتيب پرندگان در جريان مهاجرت به ايران به داخل تالابهاي بزرگ از قبيل تالاب بين المللي انزلي، بوجاق، تالاب گاوخوني، ميانكاله مهاجرت كرده و برخي در اين مناطق متوقف و برخي نيز به سوي استانهاي جنوبي نظير سيستان و بلوچستان پيش مي روند.

در مسير مهاجرت جهاني پرندگان، ساليانه حدود چهارميليون و 500 هزار پرنده مهاجر از مرزهاي شمالي ايران براي زمستان گذراني وارد كشور مي شوند.

بررسي ها نشان مي دهد 80 درصد پرندگان به جاهايي مي روند كه با مادرانشان به آنجا مهاجرت كرده بودند و آنها در سفرهاي برگشتي سالهاي بعد نيز به همان مكانها برمي گردند.

شكار پرندگان در گيلان كاهش يافته است

مديركل محيط زيست استان گيلان از كاهش شكار پرندگان در گيلان خبر داد و افزود: با توجه به گذشت حدود سه ماه از فصل شكار در برخي شهرستانها تخلف قابل ملاحظه‌اي ديده نشده است.

كامران زلفي نژاد اظهار داشت: بر اساس گزارش كارشناسان از ‪ ۱۲‬شهرستان گيلان طي سه ماه گذشته تنها‪ ۳۰‬قبضه ‌اسلحه شكاري كشف و ضبط شده ‌كه ‪ ۹۰‬درصد اين تعداد بدون انجام شكار توقيف شده‌اند.

وي خاطرنشان كرد: در مناطق حساس براي محيط بانان اين اداره ‌كل و ضابطين قضايي حمل اسلحه حكم شروع به شكار را داشته و با عاملان برخورد مي‌شود.

قاچاق پرندگان شكاري صدمات بسياري به تنوع حياتي اين پرندگان مي زنند

دليچه، سارگه جنگلي، سنقر، كوركور، عقاب دريايي ، دم سفيد، قرلان ، بيغو، قرقي ، عقاب تالابي ، عقاب جنگلي ، عقاب طلايي ، بالابان ، بحري ، لاچين و شاهين لل از جمله پرندگان شكاري هستند كه در محيط زيست استان گيلان وجود دارند.

" دليچه " از مهمترين پرندگان شكاري است كه هم اكنون به شدت مورد توجه شكارچيان حرفه اي و شبكه هاي قاچاق قرار دارد.

اين پرنده به دليل دارا بودن سرعت زياد در پرواز و ويژگيهاي منحصر به فرد، مورد توجه اعراب حاشيه خليج فارس براي استفاده در شكار قرار دارد و از اين رو شبكه هاي قاچاق به دنبال صيد و شكار اين پرندگان و فروش آنها در كشورهاي حاشيه خليج فارس هستند.

متأسفانه بسياري از اين پرندگان پس از به دام افتادن در طي مسير قاچاق از پاي درآمده و از چرخه حيات حذف مي شوند.

پرندگان شكاري چون دليچه به دليل قرار گرفتن در حلقه هاي بالاي هرم غذايي ارزش زيادي در محيط زيست دارند كه حذف آنها از اين چرخه صدمات جبران ناپذيري بر چرخه حياتي محيط زيست وارد مي كند.

به هرحال مهاجرت پرندگان يك حركت غريزي و پاسخگويي به نياز زيستي آنهاست و از ميليونها سال پيش آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

در دهه هاي اخير با گسترش بي رويه شهرنشيني، تخريب طبيعت و آلودگي محيط زيست در مناطق گوناگون جهان، بسياري از زيستگاههاي فصلي اين پرندگان نابود شده و يا در آستانه تخريب قرار گرفته است.

تالابها كه به لحاظ منابع غني مواد غذايي و اكوسيستم منحصر به فرد، زيستگاه مطلوبي براي پرندگان و به ويژه زمستان گذراني پرندگان مهاجر محسوب مي شوند، در روند تخريب محيط زيست در دهه هاي پاياني قرن بيستم تا به امروز آسيب زيادي ديده اند.

در سال 1971 كنوانسيون رامسر براي حفظ تالابهاي مهم و در حال آسيب جهان و به منظور حفظ پرندگان تشكيل شده و دراين كنوانسيون دولتهاي عضو متعهد شدند كه از تالابهايي نظير تالاب بين المللي انزلي، ميانكاله، اميركلايه و ساير پاركهاي ملي كه در اين كنوانسيون از آنها ياد شده حفاظت كنند.

مراقبت از تالابها و خودداري از شكار پرندگان مهاجر، به حفظ حيات اين موجودات زيبا و تداوم چرخه زيست در پهنه گيتي كمك شاياني مي كند.

تعداد گونه هاي پرندگان در سطح كشور حدود 502 گونه و در كره زمين اين تعداد به هشت هزار و 700 گونه مي رسد.
 يکشنبه 24 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 621]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن